Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели

Мнение от Dimitroff » 19 Май 2010, 9:53

За ходова част - съгласен съм.
За диагностика...имам известни съмнения, че информацията, която ще получиш ще съответства по обем на тази от Дару кар/Камор ауто...

Моят съвет - дайте повече пари, но разберете колкото се може повече за колата която искате да купите!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Май 2010, 23:23

Dimitroff написа:За ходова част - съгласен съм.
За диагностика...имам известни съмнения, че информацията, която ще получиш ще съответства по обем на тази от Дару кар/Камор ауто...

Моят съвет - дайте повече пари, но разберете колкото се може повече за колата която искате да купите!

:OT: Моята я взех на магия.. Само едно показно возене от страна на собственика(на автокъщата :shock: ) ... И точно от това се страхувах... Че е от автокъща... :confused: А не от собственик... Но да чукна на дърво, ударих е*аси джакпота с тая кола :kuku: :bowdown: Вярно , че си беше и скъпа тогава, апък сега не мога и половината да й взема, но... Като гледам пазара какъв стана, все повече се дърпам да я давам... :paranoid:
П.С. На е46 320Ци за 2 год. освен масла, филтри и накладки, съм сменил един заден лагер на главина и един съединител (и то от простотия...) :paranoid: А е 10 годишна кола... :dunno: :bowdown: Отново да чукна на дърво... :bchug:

Потребител
Аватар

съвет

Мнение от nbs » 24 Май 2010, 20:33

Мисля да си зимам кола и съм между тези... Та искам да ми дадете нек'ви съвети, ако така като ги гледате и видите характеристиките какво ще кажите... :?

1. http://www.cars.bg/u114095
2. http://www.cars.bg/u100590

Спрял съм се на първата, причината е, че е дизел и ще имам по-малко разходи... Другата причина е, колкото и смешно да звучи... цвета на колата, джантите... :D

Все пак ми дайте няк'ви съвети, какво да правя...

[b]Имам възможност за такава кола, но ми казват, че ще ми излиза доста скъпо да я поддържам, това е една мечта за мен, за това и колкото да ми е трудно да я поддържам ще имам такава кола![b]

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Май 2010, 20:46

вземай 318ката щом се плашиш от поддръжка

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 24 Май 2010, 20:50

ДА ПОПИТАМ ЗАЩО??? И двете коли са регистрирани през 1999г... Ще ми дадеш ли обяснение...??? Другата е на бензин, а това което ми казват ме стресира, че БМВ-тата "гълтат" яко бензин(а бензина не е много много евтин) :) :lol:

ИНАЧЕ НАИСТИНА ВТОРАТА Е МНОГО ПО-ЕВТИНА (ВСЕ ПАК СА 2000 хиляди), НО НЕЩО МЕ СЪМНЯВА, ЗАЩО Е ТОЛКОВА ЕВТИНА И Т.Н... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: съвет

Мнение от Wolfen » 24 Май 2010, 21:30

nbs написа:Мисля да си зимам кола и съм между тези... Та искам да ми дадете нек'ви съвети, ако така като ги гледате и видите характеристиките какво ще кажите... :?

1. http://www.cars.bg/u114095
2. http://www.cars.bg/u100590

Спрял съм се на първата, причината е, че е дизел и ще имам по-малко разходи... Другата причина е, колкото и смешно да звучи... цвета на колата, джантите... :D

Все пак ми дайте няк'ви съвети, какво да правя...

[b]Имам възможност за такава кола, но ми казват, че ще ми излиза доста скъпо да я поддържам, това е една мечта за мен, за това и колкото да ми е трудно да я поддържам ще имам такава кола![b]

И двете не ми харесват, главно заради интериора .. дървенията хич не ми допада. Откъм поддръжка 318ката е доста по-евтина, двигателя е здрав и надежден, но и много слаб. Дизела е по-капризен, но пък върви повече и харчи по-малко. Не избирай кола заради едните джанти .. джанти има под път и над път и то за добри пари. А и не е сигурно дали джантите са наред. Като ги гледам тези джанти и ниските гуми .. добре е да прегледаш предницата .. може би е за смяна. Избери кола, която няма да ти виси като камък на шията, защото в един момент може да се окаже, че в нея се качаш със кофти чувство... Ако смяташ, че не ти е по джоба, по-добре се ориентирай към е36. Повярвай ми, частите за е46 са все още доста скъпи, нищо че модела поевтиня доста.

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Май 2010, 21:39

защото ако не попаднеш на добре гледана кола, дизела ще ти излезе през носа
318ката е много по-вероятно да е здрава..
Не говоря за конкретните коли, дори не съм ги разглеждал подробно
Дизела със сигурност е над 300 -400 000 км и там нещата може да загрубеят :lol: Всъщност, въпроса е да избереш наистина запазена кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 24 Май 2010, 21:50

Вече има достатачно ефтини и читави части 2-ра употреба за Е46-ци и по форума и по моргите, а тя си е супер кола, която си заслужава :yes:
Моя съвет е да взимаш 318-ката и да си пиеш кафето-
1.по здрав двигател и като се има в предвид че е бензинов а другия дизелак, най вероятно доста по запазен и на много по малко км.
2.по ефтина подръжка на двигатела и по ефтини консумативи
3.по ефтина като цена(айде стига все пак са си 2 бона)
4.по добър звук или просто няма да го има дразнещото тракане
5.по ефтин данък и всякакви такси
Също така ако си мислите че разхода м/у 318 и 320д е много голям сте в грешка
все пак избора си е на купувача и той си решава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 24 Май 2010, 21:52

Слави, въпроса е да избере кола, която той ще може да поддържа. А не да дойде време да сменя дискове или съединител, или носачи, амортисьори, тампони ... и да се чуди от къде да изкопае левчетата да ги купи ... колата са иска своето :winky:

А мнението ми относно евтините(турски) части и частите 2ра ръка (разбира се, не говоря за ск. кутии, диф, мостове и разни хилядолевови части) .... е :puke: :puke:

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 24 Май 2010, 22:00

ivan83 написа:2.по ефтина подръжка на двигатела и по ефтини консумативи
4.по добър звук или просто няма да го има дразнещото тракане

Чудя се, защо едната има по евтина поддръжка??? и двете коли са регистрирани в една и съща година, къде е разликата, защото аз изобщо не чатнах... А ако ми кажете г/д колко ще пали тази кола с бензина (318)... градко, извънградско и т.н. :)

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 24 Май 2010, 22:09

Чудя се, защо едната има по евтина поддръжка??? и двете коли са регистрирани в една и съща година, къде е разликата, защото аз изобщо не чатнах... А ако ми кажете г/д колко ще пали тази кола с бензина (318)... градко, извънградско и т.н. :) например за 100 км...

След като толкова хора ми казаха, че яко гулта, сега съм стресиран и за това питам толкова за горивото :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 24 Май 2010, 22:18

разхода е много относителен, но от моя опит около 2л на 100км повече от дизела, което си е нищо освен ако не въртиш поне по 50 хил. на година

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 24 Май 2010, 22:29

Значи опреледно ще се спра на по-евтината...
ЩОМ ПОДДРЪЖКАТА Е ПО-ЕВТИНА и НЕ ГУЛТА ЧАК ТОЛКОВА ЗА ДА МЕ "ПЛАШИ"...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 24 Май 2010, 23:04

:shock: :shock: :shock:
На тая втората и е махагонов и климатроника. За първи път виждам такова чудо.
По-грозен интериор аз не си представям да има

Както казаха колегите - взимай по-запазената.
Дизела гори по-малко, върви повече, но има по-голям шанс да те вкара у "касов филм " :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 25 Май 2010, 0:10

kriso85 написа:

На тая втората и е махагонов и климатроника. За първи път виждам такова чудо.
По-грозен интериор аз не си представям да има

Както казаха колегите - взимай по-запазената.
Дизела гори по-малко, върви повече, но има по-голям шанс да те вкара у "касов филм " :mhihi:

Колега, в случая на мен 320d ми изглежда по-добре и по-зпазена, а интериора на 318-ката е :kuku: :kuku: :kuku:
Въпреки че съм с 320d, бих те посъветвал да вземеш бензин, заради споменатите от колегите причини, но не точно този. :mhihi:
Успех! :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46