Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
За ходова част - съгласен съм.
За диагностика...имам известни съмнения, че информацията, която ще получиш ще съответства по обем на тази от Дару кар/Камор ауто...
Моят съвет - дайте повече пари, но разберете колкото се може повече за колата която искате да купите!
За диагностика...имам известни съмнения, че информацията, която ще получиш ще съответства по обем на тази от Дару кар/Камор ауто...
Моят съвет - дайте повече пари, но разберете колкото се може повече за колата която искате да купите!
Dimitroff написа:За ходова част - съгласен съм.

П.С. На е46 320Ци за 2 год. освен масла, филтри и накладки, съм сменил един заден лагер на главина и един съединител (и то от простотия...)

съвет
Мисля да си зимам кола и съм между тези... Та искам да ми дадете нек'ви съвети, ако така като ги гледате и видите характеристиките какво ще кажите... :?
1. http://www.cars.bg/u114095
2. http://www.cars.bg/u100590
Спрял съм се на първата, причината е, че е дизел и ще имам по-малко разходи... Другата причина е, колкото и смешно да звучи... цвета на колата, джантите...
Все пак ми дайте няк'ви съвети, какво да правя...
[b]Имам възможност за такава кола, но ми казват, че ще ми излиза доста скъпо да я поддържам, това е една мечта за мен, за това и колкото да ми е трудно да я поддържам ще имам такава кола![b]
Спрял съм се на първата, причината е, че е дизел и ще имам по-малко разходи... Другата причина е, колкото и смешно да звучи... цвета на колата, джантите...

[b]Имам възможност за такава кола, но ми казват, че ще ми излиза доста скъпо да я поддържам, това е една мечта за мен, за това и колкото да ми е трудно да я поддържам ще имам такава кола![b]
вземай 318ката щом се плашиш от поддръжка
ДА ПОПИТАМ ЗАЩО??? И двете коли са регистрирани през 1999г... Ще ми дадеш ли обяснение...??? Другата е на бензин, а това което ми казват ме стресира, че БМВ-тата "гълтат" яко бензин(а бензина не е много много евтин)
ИНАЧЕ НАИСТИНА ВТОРАТА Е МНОГО ПО-ЕВТИНА (ВСЕ ПАК СА 2000 хиляди), НО НЕЩО МЕ СЪМНЯВА, ЗАЩО Е ТОЛКОВА ЕВТИНА И Т.Н...

ИНАЧЕ НАИСТИНА ВТОРАТА Е МНОГО ПО-ЕВТИНА (ВСЕ ПАК СА 2000 хиляди), НО НЕЩО МЕ СЪМНЯВА, ЗАЩО Е ТОЛКОВА ЕВТИНА И Т.Н...

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: съвет
nbs написа:Мисля да си зимам кола и съм между тези... Та искам да ми дадете нек'ви съвети, ако така като ги гледате и видите характеристиките какво ще кажите... :?
И двете не ми харесват, главно заради интериора .. дървенията хич не ми допада. Откъм поддръжка 318ката е доста по-евтина, двигателя е здрав и надежден, но и много слаб. Дизела е по-капризен, но пък върви повече и харчи по-малко. Не избирай кола заради едните джанти .. джанти има под път и над път и то за добри пари. А и не е сигурно дали джантите са наред. Като ги гледам тези джанти и ниските гуми .. добре е да прегледаш предницата .. може би е за смяна. Избери кола, която няма да ти виси като камък на шията, защото в един момент може да се окаже, че в нея се качаш със кофти чувство... Ако смяташ, че не ти е по джоба, по-добре се ориентирай към е36. Повярвай ми, частите за е46 са все още доста скъпи, нищо че модела поевтиня доста.
защото ако не попаднеш на добре гледана кола, дизела ще ти излезе през носа
318ката е много по-вероятно да е здрава..
Не говоря за конкретните коли, дори не съм ги разглеждал подробно
Дизела със сигурност е над 300 -400 000 км и там нещата може да загрубеят
Всъщност, въпроса е да избереш наистина запазена кола
318ката е много по-вероятно да е здрава..
Не говоря за конкретните коли, дори не съм ги разглеждал подробно
Дизела със сигурност е над 300 -400 000 км и там нещата може да загрубеят

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
Вече има достатачно ефтини и читави части 2-ра употреба за Е46-ци и по форума и по моргите, а тя си е супер кола, която си заслужава
Моя съвет е да взимаш 318-ката и да си пиеш кафето-
1.по здрав двигател и като се има в предвид че е бензинов а другия дизелак, най вероятно доста по запазен и на много по малко км.
2.по ефтина подръжка на двигатела и по ефтини консумативи
3.по ефтина като цена(айде стига все пак са си 2 бона)
4.по добър звук или просто няма да го има дразнещото тракане
5.по ефтин данък и всякакви такси
Също така ако си мислите че разхода м/у 318 и 320д е много голям сте в грешка
все пак избора си е на купувача и той си решава

Моя съвет е да взимаш 318-ката и да си пиеш кафето-
1.по здрав двигател и като се има в предвид че е бензинов а другия дизелак, най вероятно доста по запазен и на много по малко км.
2.по ефтина подръжка на двигатела и по ефтини консумативи
3.по ефтина като цена(айде стига все пак са си 2 бона)
5.по ефтин данък и всякакви такси
Също така ако си мислите че разхода м/у 318 и 320д е много голям сте в грешка
все пак избора си е на купувача и той си решава
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Слави, въпроса е да избере кола, която той ще може да поддържа. А не да дойде време да сменя дискове или съединител, или носачи, амортисьори, тампони ... и да се чуди от къде да изкопае левчетата да ги купи ... колата са иска своето 
А мнението ми относно евтините(турски) части и частите 2ра ръка (разбира се, не говоря за ск. кутии, диф, мостове и разни хилядолевови части) .... е

А мнението ми относно евтините(турски) части и частите 2ра ръка (разбира се, не говоря за ск. кутии, диф, мостове и разни хилядолевови части) .... е

ivan83 написа:2.по ефтина подръжка на двигатела и по ефтини консумативи
Чудя се, защо едната има по евтина поддръжка??? и двете коли са регистрирани в една и съща година, къде е разликата, защото аз изобщо не чатнах... А ако ми кажете г/д колко ще пали тази кола с бензина (318)... градко, извънградско и т.н.

Чудя се, защо едната има по евтина поддръжка??? и двете коли са регистрирани в една и съща година, къде е разликата, защото аз изобщо не чатнах... А ако ми кажете г/д колко ще пали тази кола с бензина (318)... градко, извънградско и т.н.
например за 100 км...
След като толкова хора ми казаха, че яко гулта, сега съм стресиран и за това питам толкова за горивото

След като толкова хора ми казаха, че яко гулта, сега съм стресиран и за това питам толкова за горивото

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
разхода е много относителен, но от моя опит около 2л на 100км повече от дизела, което си е нищо освен ако не въртиш поне по 50 хил. на година
Значи опреледно ще се спра на по-евтината...
ЩОМ ПОДДРЪЖКАТА Е ПО-ЕВТИНА и НЕ ГУЛТА ЧАК ТОЛКОВА ЗА ДА МЕ "ПЛАШИ"...
ЩОМ ПОДДРЪЖКАТА Е ПО-ЕВТИНА и НЕ ГУЛТА ЧАК ТОЛКОВА ЗА ДА МЕ "ПЛАШИ"...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M

На тая втората и е махагонов и климатроника. За първи път виждам такова чудо.
По-грозен интериор аз не си представям да има

Както казаха колегите - взимай по-запазената.
Дизела гори по-малко, върви повече, но има по-голям шанс да те вкара у "касов филм "

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
kriso85 написа:
![]()
![]()
![]()
На тая втората и е махагонов и климатроника. За първи път виждам такова чудо.
По-грозен интериор аз не си представям да има
![]()
![]()
![]()
Както казаха колегите - взимай по-запазената.
Дизела гори по-малко, върви повече, но има по-голям шанс да те вкара у "касов филм "
Колега, в случая на мен 320d ми изглежда по-добре и по-зпазена, а интериора на 318-ката е

Въпреки че съм с 320d, бих те посъветвал да вземеш бензин, заради споменатите от колегите причини, но не точно този.

Успех!