Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
компактите по началп държат по ниски цени ,а тоя модел мен специално ми е грозен но щом ти харесва - по добър избор е от другите дето си ги беше харесал - с новите мотори са ,тая първата 318 всъщност е 316 явно не знае кво продава или лъже - заеби го ,златистата и тя не е добра - твърде тунинг = яко юркане и после следващата ,318ката ( истинската 143 коня ) не е лоша ,хареса ми ..
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Защо всички продавачи ги мажат гумите с масло да светят? Преди някой ден, бях д Дупница и всички коли бяха мазани с масло. Прилича ми на евтин трик за да замазат очите на купувача, да не види някой посъществен проблем. :-)
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
snipermkd написа:Защо всички продавачи ги мажат гумите с масло да светят? Преди някой ден, бях д Дупница и всички коли бяха мазани с масло. Прилича ми на евтин трик за да замазат очите на купувача, да не види някой посъществен проблем. :-)
Всеки го прави, защото всички го правят

Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
snipermkd написа:Защо всички продавачи ги мажат гумите с масло да светят? Преди някой ден, бях д Дупница и всички коли бяха мазани с масло. Прилича ми на евтин трик за да замазат очите на купувача, да не види някой посъществен проблем. :-)

А по автокъщите колите бая време стоят на слънце.
Гледай повече колата, а не гумите като избираш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Re: ??
nbs написа:Искам да ви питам, какво мислите за тези модели на БМВ-тата, тези не бях ги виждал, преди малко ги мярнах и ме изкефиха.>
Бях си харесал тази, но всеки коментира, че не заслужава и да си харесам друга, НО ТОЗИ ВИД НЕ БЯХ ГИ ВИДЯЛ И ОПРЕДЕЛЕНО МЕ ИЗКЕФИХА, НЕ КОЛКОТО, ТАЗИ КОЯТО СИ ХАРЕСАХ, НО ВСЕ ПАК ТЕЗИ СА ПОЧТИ НА СЪЩАТА ЦЕНА, МНОГО ПО-НОВИ СА(2001,2002,2003...) И КАКТО НЯКОЙ КАЗВАХА ЗА ТАЗИ, ЧЕ НЯМА МНОГО ЕКСТРИ - http://www.cars.bg/u100590 И НЯКОЙ ДРУГИ НЕЩА, ТОТАЛНО СЕ ОТКАЗАХ ОТ ТАЗИ. Сега видях този вид и ми харесаха доста, какво мислите вие????![]()
http://www.cars.bg/u90855
http://www.cars.bg/u128729
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details !!!!
Някой други? нещо по въпроса

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: ??
nbs написа:nbs написа:Искам да ви питам, какво мислите за тези модели на БМВ-тата, тези не бях ги виждал, преди малко ги мярнах и ме изкефиха.>
Бях си харесал тази, но всеки коментира, че не заслужава и да си харесам друга, НО ТОЗИ ВИД НЕ БЯХ ГИ ВИДЯЛ И ОПРЕДЕЛЕНО МЕ ИЗКЕФИХА, НЕ КОЛКОТО, ТАЗИ КОЯТО СИ ХАРЕСАХ, НО ВСЕ ПАК ТЕЗИ СА ПОЧТИ НА СЪЩАТА ЦЕНА, МНОГО ПО-НОВИ СА(2001,2002,2003...) И КАКТО НЯКОЙ КАЗВАХА ЗА ТАЗИ, ЧЕ НЯМА МНОГО ЕКСТРИ - http://www.cars.bg/u100590 И НЯКОЙ ДРУГИ НЕЩА, ТОТАЛНО СЕ ОТКАЗАХ ОТ ТАЗИ. Сега видях този вид и ми харесаха доста, какво мислите вие????![]()
http://www.cars.bg/u90855
http://www.cars.bg/u128729
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details !!!!
Някой други? нещо по въпроса
Ти яко си се хванал да е БМВ , е няма лошо напротив ама недей да очакваш че ще си вземеш супер БМВ под 10 год за под 10 000 лв в смисъл - хубавото си има цена и ако се метнеш на някой баротарник само защото искаш БМВ после недей да се оплакваш а сам ще си си виновен. И ако мислиш да правиш компромиси относно поддръжката на колата то по добре смени марката!
Айде със здраве и дано си намериш нещо читаво!
Аз ви питам какво мислите за този вид БМВ-та, колата ще е БМВ, няма как да се откажа от това. Все пак никъде не съм казал за поддръжата (НЯМА ДА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ). Все пак няма да карам Ферари, а просто 1 БМВ
Така че просто ви питам какво мислите за този вид, заслужават ли си или да събера още няколко лева и да си взема друга по-хубава 3-ка ?
МЕН ТЕЗИ МЕ КЕФЯТ, НО ИСКАМ ДА ЗНАМ ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВАТ

компактите не са много на почит в Е46, много хора ги смятат за грозни или женски, но все пак ти преценяваш
ако ти харесват избирай и купувай
от към двигатели са ОК, даже много добре - фейслифтови двигатели т.е. по-ново поколение, вероятността да не са карани много също е голяма
ако ти харесват избирай и купувай
от към двигатели са ОК, даже много добре - фейслифтови двигатели т.е. по-ново поколение, вероятността да не са карани много също е голяма
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
nbs написа:Аз ви питам какво мислите за този вид БМВ-та, колата ще е БМВ, няма как да се откажа от това. Все пак никъде не съм казал за поддръжата (НЯМА ДА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ). Все пак няма да карам Ферари, а просто 1 БМВТака че просто ви питам какво мислите за този вид, заслужават ли си или да събера още няколко лева и да си взема друга по-хубава 3-ка ?
![]()
Kолега , прочети първо цялата тема.
После питай нещо конкретно за тези коли. А по снимки от обява доста малко може да се каже.
Компактите винаги са с новите мотори (от фейс-лифта). При тях трудно се познава интервенция по фасона (защото е само един). Наистина има вероятност да са на по-малко километри (не винаги естествено). Също така са на по-малко от 10 г. ,защото започват от 2001г.
Всичко друго е на късмет.
Отиваш и гледаш колата. Ако не разбираш- взимаш с теб някой дето разбира (това съм го писал поне 10 пъти).
Най-добре е да мине една комп. диагностика колата преди да я купиш . Доста неща показва.
Също така гледай да не "лопа" окачването, че на Е46 е скъпо.
В общи линиии търси запазена кола, тя се познава от пръв поглед. Но хубавите коли си имат своята цена

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Аз се глася за бъдещ притежател на е46

Спрял съм се на Седан (facelift) N42B20 318i 143 hp! Автомобила ще е внос от Германия, чрез познат, който се занимава с тази сфера.
Все още се двуумя за избора на двигател и това е основното ми питане. Тъй като колата ще я позлвам предимно в градски условия и вероятно веднъж седмично за по-дълги разстояния. Искам БМВ-то да е бензин,а ми казват, че дори на N42B20 му идвало тежко купето и пак харчел стабилно и по -добре да се ориентирам към 320ка ?!
Имам и въпрос относно финансите и подръжката на колата. Парите за първоначална покупка ги имам, но искам мнения от собственици на е46 - дали ще се справям с подръжката на ЗАПАЗЕН автомобил от класа, с доход около 800-900 лева месечно

Изчел съм почти всичко и ако продължавам да чета , "сигурно ще си купя АВДИ"

Днеска разгледах около десетина страници от тази тема и гледам има някакъв проблем почти при всеки "Е46-ОТКЪСВАНЕ НА ЗАДЕН МОСТ ОТ КУПЕТО". Та въпроса ми е какви най-често срещани проблеми имат Е46 КОМПАКТИТЕ, казвате че са повече за дами, но аз не мисля така и на мен ми допадат... Мен си ме кефят и мога да си взема такава за 8-9-10к, за 8-9-10к няма как да си взема купе, седан и к'вото и да е: ЗАПАЗЕНО, НА МАЛКО КМ и ПО-НОВИЧКО...
Та ако ми кажите какви най-чести срещани проблеми имат ще ви бъда благодарен...
А МОЖЕ БИ АКО ИЗЧАКАМ ОЩЕ 1-2 години
ЩЕ МОГА ДА СИ ВЗЕМА КУПЕ, СЕДАН и т.н. ЗА ТОЛКОВА ПАРИ(8-10к) ЗАПАЗЕНО, СЛЕД ФЕЙСЛИФТА..ИЛИ НЕ ЗНАМ КАК ГО КАЗВАТЕ
ДА СИ ГО КАЖА ТАКА КАКТО АЗ ЗНАМ: СЛЕД 2002-2003г, С ПОВЕЧЕ ЕКСТРИ И ТАКА... ???

Та ако ми кажите какви най-чести срещани проблеми имат ще ви бъда благодарен...
А МОЖЕ БИ АКО ИЗЧАКАМ ОЩЕ 1-2 години

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
snipermkd написа:Защо всички продавачи ги мажат гумите с масло да светят

Това не е масло.
Това е специален препарат за гуми аз използвам такъв. Препаратите са 2 вида едния с гланцов ефект другия с матов. Аз използвам с гланцов ефект препарата е едн син и се разрежа 1:2. А матовия се разрежда 1:3 и е зелен.
Препарата си го взимам от фирмата MAFRA
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Предварително се извинявам за

Можеби има такъв препарат. Но когато почистваха едно Форд Мондео в една автокъща, те мазаха от една бутилка от 2Т масло. (Можеби са имали концентрат в нея)

Това не е масло.
Това е специален препарат за гуми аз използвам такъв. Препаратите са 2 вида едния с гланцов ефект другия с матов. Аз използвам с гланцов ефект препарата е едн син и се разрежа 1:2. А матовия се разрежда 1:3 и е зелен.
Препарата си го взимам от фирмата MAFRA
Можеби има такъв препарат. Но когато почистваха едно Форд Мондео в една автокъща, те мазаха от една бутилка от 2Т масло. (Можеби са имали концентрат в нея)

дса
Ивъъъъъъъъъъ, къ'в съм аз такъв и аз не знам к'во искам, но определено писах доста излишни неща не бях гледал в мобиле.бг, мобиле.де(МОЖЕ И ОТ ТАМ ДА СИ ВЗЕМА НЕЩО, НЕ СЕ ЗНАЕ
)... Виждам, че в тези сайтове има 3-ки къртачи за по 11-12к, има и за 9-10к, но имат няколко екстри по-малко
... Ще почакам още 1 година, защото все още нямам книжка .
и до тогава цените ще спаднат с още 1-2к, мисля аз, А ВИЕ
МОГА ДА ВИ ДАМ НЯКОЛКО ПРИМЕРА, КОЙТО СИ ХАРЕСАХ, АКО ИСКАТЕ ДЕ

МОГА ДА ВИ ДАМ НЯКОЛКО ПРИМЕРА, КОЙТО СИ ХАРЕСАХ, АКО ИСКАТЕ ДЕ

- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Wolfeye написа::wave: Здравейте всички !
Аз се глася за бъдещ притежател на е46![]()
Спрял съм се на Седан (facelift) N42B20 318i 143 hp! Автомобила ще е внос от Германия, чрез познат, който се занимава с тази сфера.
Все още се двуумя за избора на двигател и това е основното ми питане. Тъй като колата ще я позлвам предимно в градски условия и вероятно веднъж седмично за по-дълги разстояния. Искам БМВ-то да е бензин,а ми казват, че дори на N42B20 му идвало тежко купето и пак харчел стабилно и по -добре да се ориентирам към 320ка ?!
Имам и въпрос относно финансите и подръжката на колата. Парите за първоначална покупка ги имам, но искам мнения от собственици на е46 - дали ще се справям с подръжката на ЗАПАЗЕН автомобил от класа, с доход около 800-900 лева месечно
Изчел съм почти всичко и ако продължавам да чета , "сигурно ще си купя АВДИ"
Аз съм с 143 конев седан. само че N46B20, който надали има някаква разлика от N42B20. като разход съм адски доволен, с номрално каране спокойно си доближава каталожните данни. 11-12/100 градско мисля си е нормален разхода, силата му е изнвънградското където си го бутам на 6/100. колата си върви прилично, но не е самолет, дори не се и доближава до такъв. 0-100 9.2 сек. което си е бавно.
за съжаление не мога да ти помогна с инфорамция по подръжката (обслужено го взех мойто). гледах само, че въздушния филтър идва на 70 лева, толкоз и е малсения. оттам имаш една ролка (или две не помня) с един пистов ремък и това е в общи линии. Като цяло ако случиш на читав екземпляр, проблеми няма да ти създава. по внимателно само по дупките че окачването си е скъпичко. теч от гарнитурата на капака на клапаните както и от датчиците на валтроника, които седят на главата е възможен. и... друго не се сещам