скърцане на прозорците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: скърцане на прозорците

Мнение от dimodi » 19 Окт 2009, 19:46

Next написа:
dim_off написа:Вече писах и в другата тема по проблема, но нека съберем всичко в една тема. Аз лично с радост установих, че с падането на температурите при мен спря и скърцането на прозорците! :dunno: :dunno:

ааа така ли не съм се заслушал аз тоя звук съм го игнорирал от слуха си :mhihi: :mhihi:

И аз първо помислих, че просто съм свикнал и затова не го чувам. :lol: :lol: После обаче се вслушах и наистина "ни вопъл ни стон"! :lol: :lol: От влагата ли е от какво е не знам... :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 20 Окт 2009, 6:21

Това потвърждава идеята, че скърцането е в слдствие на луфт (макар и минимален).
За колегата с мъхестото платче - ако се махне това уплътнение работата ще се сговняся тотално, защото прозореца няма да може да се уплътни в горния край, а и при високи скорости ще свири оратории ...
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 20 Окт 2009, 10:19

pazokolarov написа:Това потвърждава идеята, че скърцането е в слдствие на луфт (макар и минимален).
За колегата с мъхестото платче - ако се махне това уплътнение работата ще се сговняся тотално, защото прозореца няма да може да се уплътни в горния край, а и при високи скорости ще свири оратории ...

Не си ме разбрал не да се маха то няма на Е46 мъхисто горе и водачите искам да сложа още по добре да се оплътни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 20 Окт 2009, 12:08

Aха, зацепих :idea: :)
Това е интересно като идея. Имаш ли решение или все още е на етап обмисляне?
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 20 Окт 2009, 16:01

Ми това само си го мисля ама може да пробвам поне на единия прозорец ама трябва да намеря такъв матириал
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: М3 Е46

Мнение от starterwrc » 03 Ное 2009, 19:30

При всички го има този проблем и се решава със смяна на уплътненията с нови!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Ное 2009, 21:00

starterwrc написа:При всички го има този проблем и се решава със смяна на уплътненията с нови!

Това е временно решение на проблема. Според мен след 2-3 месеца из кратерите по нашите пътища пак ще се появи. При мен като вали изобщо не скърцат,което ме кара да мисля, че има нещо общо с влагата. Тоест ако се намажат с нещо да не са толкова сухи би трябвало да изчезне скърцането. Смятам да пробвам номера с омекотител за пране, помогнал на доста хора из немските форуми. :D :D

Потребител
Аватар
Кара: E46 316ti
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Cyclops » 17 Ное 2009, 3:07

Те щом и немците го имат тоя проблем въпреки техните пътища ние кво да правим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 17 Ное 2009, 9:27

dimodi написа:
starterwrc написа:При всички го има този проблем и се решава със смяна на уплътненията с нови!

Това е временно решение на проблема. Според мен след 2-3 месеца из кратерите по нашите пътища пак ще се появи. При мен като вали изобщо не скърцат,което ме кара да мисля, че има нещо общо с влагата. Тоест ако се намажат с нещо да не са толкова сухи би трябвало да изчезне скърцането. Смятам да пробвам номера с омекотител за пране, помогнал на доста хора из немските форуми. :D :D

Колега, дай малко по-точна информация какво точно правят и как по въпроса в немските сайтове, че повечето от нас разбират немския само една идея по-добре от китайския.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 17 Ное 2009, 10:01

dimodi написа:Колеги и аз имам тоя проблем с прискърцването на прозорците от време на време. Потърсих в немските форуми след като стана ясно, че това си е болест при Е46. Открих едно предложение, което на пръв поглед звучи смешно, но смятам да опитам като ми остане време. :D :D Един колега там предлага тази гума да се намаже с омекотител за пране, като с един парцал хубаво втриете течността.

Изображение

Според мен обаче няма да е лошо да се намажат всички уплътнения. И други в този форум твърдят, че това решение им е помогнало след като преди това са опитвали какво ли не. За немскоговорящите ето я оригиналната тема:

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic133365_Absofort_keine_knisternde_knarzende_fenster_mehr_3er_BMW_-_E46.html

Както вече казах мисля да опитам като намеря време. Ако не помогне, мисля че няма и да навреди. Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 17 Ное 2009, 14:06

колеги, при мен се оправи с препарат за гуми (наливен, а не спрей), тези които ползват в автомивките да стоят гумите черни, намазах рамката на прозореца и оплътнението на вратата и досадното скърцане приключи, аз си го обеснявам, че проблема идва от изсъхването на самия каучук от жегите.
както четох е в темата колеги са мазали и с крем, но незнам колко ще е продължителен ефекта, при мен близо 2 месеца не се е обаждало. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Ное 2009, 14:30

Добре де не се ли зацапва стъклото? този препарат е доста мазничък :| .

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 17 Ное 2009, 23:50

е две хубавини няма :mhihi:
новият ми номер: 0877787835

Потребител
Аватар
Кара: E46 316ti
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Cyclops » 18 Ное 2009, 7:20

Според мене това скърцане по скоро изчезва като се застуди времето, защото и аз го имах преди месец когато беше още топло времето а сега не ми скърца от известно време.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 18 Ное 2009, 12:02

vavilon написа:Добре де не се ли зацапва стъклото? този препарат е доста мазничък :| .

и аз имах такива притеснения, че ще ми отлепи и фолиото, но дори не е мазно стъклото...

ПредишнаСледваща

Назад към E46