Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
S.Kostov написа:Гледам в мобиле.де Е46 фейслифт 318 с 143-те коня, с М пакет 2002/2003. Под 20 000лв няма просто:(
Това е за мен перфектната Е46-ца. Този двигател е най-балансиран от към мощност и разход на гориво/подръжка.
Добре ли съм се насочил колеги,какво мислите за този вариант? Мислех и за 320d Автоматик,но при евентуални проблеми с турбото и скоростната кутия работата става солена. Докато ръчни скорости и нормален бензинов двигател специално за кола на старо мисля че са по удачни. Ако е нова вече нещата са други.
320d не е чак толкова проблемен модел
според мен нещата са пресилени
ако си отваряш очите при покупката може да се случи същото като при мен - две години и половина без никакви същественин ремонти
комбинацията от разход/мощност на модела със 150к.с. мисля, че не се нуждае от коментар
от друга страна при 318 143к.с. наистина е много по-вероятно да случиш на безпроблемна кола. Разхода е доста по-висок и вървенето малко по-малко, но пък отпадат проблемите характерни за дизелите
и двата модела са обсъждани във форума, има теми, може да потърсиш
© написа:S.Kostov написа:Гледам в мобиле.де Е46 фейслифт 318 с 143-те коня, с М пакет 2002/2003. Под 20 000лв няма просто:(
Това е за мен перфектната Е46-ца. Този двигател е най-балансиран от към мощност и разход на гориво/подръжка.
Добре ли съм се насочил колеги,какво мислите за този вариант? Мислех и за 320d Автоматик,но при евентуални проблеми с турбото и скоростната кутия работата става солена. Докато ръчни скорости и нормален бензинов двигател специално за кола на старо мисля че са по удачни. Ако е нова вече нещата са други.
320d не е чак толкова проблемен модел
според мен нещата са пресилени
ако си отваряш очите при покупката може да се случи същото като при мен - две години и половина без никакви същественин ремонти
комбинацията от разход/мощност на модела със 150к.с. мисля, че не се нуждае от коментар
от друга страна при 318 143к.с. наистина е много по-вероятно да случиш на безпроблемна кола. Разхода е доста по-висок и вървенето малко по-малко, но пък отпадат проблемите характерни за дизелите
и двата модела са обсъждани във форума, има теми, може да потърсиш
Много ми помогна м/удругото с това мнение, беше изчерпателно. От това което гледах до сега наистина много хора се колебаят м/у 318(2.0 143кс) и 320д (150кс). За разхода да,дизела определено има страхотен такъв. Значи викаш 320д малко по добре върви? Турвото би трябвало да дърпа добре...хм. Като тръгна да търся и да зимам ще е е46 facelift. Доколкото разбрах мн проблеми са изчистени. Седана със фейс и с М пакет 2 изглежда невероятно. Или черно или сив металик е просто убиец. Не ми се ще тази красота да пърпори

318 (143к.с.) VS 320d (150к.с.)
© написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=162236
братле, тази тема съм я виждал но какво общо има с 320д и 318 със 143к.с. ?

За разхода на гориво ясно че дизела е по-добър,знам колко харчат,но тези 1-2 литра бензин дето ще спестявам като гориво могат да са нищожна сума в сравнение с разходите, които могат да ми дойдат на главата за поддръжка на дизела. Ако колата беше нова дилемата почти не седи, но при покупка на старо поддръжката, частите са НАЙ-основното. Не съм много голям специалист нали, но до този извод съм стигнал.
Интересувам се от разликата във вървежа и от това как колата поема предавките?
По принцип не съм голям фен на дизелите и определено повече ме тормозят при каране. Бензина с по-голяма лекота върви и по меко работи, не се чува и т.н. НО, едно голямо но, не съм карал БМВ дизел, нито пък конкретно Е46.
Молбата ми е някой ако може да внесе яснота по този въпрос и предимствата на тези 2 двигателя. Може и линк за тема, но нека са обсъждани точно 318 и 320. Блгагодаря предварително!

посочената тема беше просто защото тази тема е обща за всякакви обсъждания, а не само за конкретният случай
Съвета ми е да покараш малко 150 к.с. дизел, защото и аз за първи път се качих на дизелова кола точно на тази и усещането беше отлично - много въртящ момент на всяка предавка, турбо дупката според мен е минимална. Колата върви много добре.
Все пак разликата във вървежа може да се каже, че е минимална спрямо 318 и може би и тя ще те задоволи
като искаш да четеш за 318 пиши 143 в търсачката и ще ти излязат поне 5-6 теми в които се обсъжда 318 143 к.с.
Съвета ми е да покараш малко 150 к.с. дизел, защото и аз за първи път се качих на дизелова кола точно на тази и усещането беше отлично - много въртящ момент на всяка предавка, турбо дупката според мен е минимална. Колата върви много добре.
Все пак разликата във вървежа може да се каже, че е минимална спрямо 318 и може би и тя ще те задоволи
като искаш да четеш за 318 пиши 143 в търсачката и ще ти излязат поне 5-6 теми в които се обсъжда 318 143 к.с.
- carevichok
- Потребител
-
Здравейте,
Решил съм да си купувам BMW E46, това ще ми е 4-та кола за 2 години, но никога не съм карал BMW, както и кола със задвижване на задните колела.
Та имам няколко въпроса, които моля някой запознат да ми отговори
Насочил съм се към модел 320d след 2001 година.
1. Може ли на мястото на стандартния музикален плеър бил той CD или MC да се постави нов, по мой избор (така както е на прикачената снимка).. но не от серията на BMW, а примерно нещо от рода на Pioneer .. ще пасне ли добре или ще зейне дупка? Ако да, има ли с какво да я запълня?
2. Какво основно трябва да гледам при покупка на този модел BMW.
3. В mobile.bg не можах да открия E46 320xd .. може ли да ме светнете каква му е цената .. става въпрос за модел след 2001 година.
4. Колата стабилна ли е при дъжд и сняг .. не става въпрос за 4х4 модела.
Моля за всякакви съвете, ще са ми от полза
Благодаря предварително!
P.S. ... 2-ри пост ...
Решил съм да си купувам BMW E46, това ще ми е 4-та кола за 2 години, но никога не съм карал BMW, както и кола със задвижване на задните колела.
Та имам няколко въпроса, които моля някой запознат да ми отговори
Насочил съм се към модел 320d след 2001 година.
1. Може ли на мястото на стандартния музикален плеър бил той CD или MC да се постави нов, по мой избор (така както е на прикачената снимка).. но не от серията на BMW, а примерно нещо от рода на Pioneer .. ще пасне ли добре или ще зейне дупка? Ако да, има ли с какво да я запълня?
2. Какво основно трябва да гледам при покупка на този модел BMW.
3. В mobile.bg не можах да открия E46 320xd .. може ли да ме светнете каква му е цената .. става въпрос за модел след 2001 година.

Благодаря предварително!
P.S. ... 2-ри пост ...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
carevichok написа:3. В mobile.bg не можах да открия E46 320xd .. може ли да ме светнете каква му е цената .. става въпрос за модел след 2001 година.
Благодаря предварително!
P.S. ... 2-ри пост ...
Такова жУвотно 320хд няма

За задното - ми тя Е46 си е серийно с АСЦ (система за стабилност) и не поднася , системата те вкарва в пътя винаги. На сняг се изисква майсторлък за да караш ( и аз се уча вече 5-6 зими) и като свикнеш казват че е идеално

За Пайнера - лично на мен не ми харесва

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Колеги, под "адаптер", разбирате пластмасата, която запълва получаващата се "дупка" след монтаж на радио, което не е оригинално, нали?Къде се продават такива?И ebay ли е единственият варянт за поръчка на оригинално CD?Благодаря.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
raduslaf написа:Колеги, под "адаптер", разбирате пластмасата, която запълва получаващата се "дупка" след монтаж на радио, което не е оригинално, нали?Къде се продават такива?И ebay ли е единственият варянт за поръчка на оригинално CD?Благодаря.
Ми това е единствения по приемлив вариант. Иначе го има май и при дилърите , ама цената 100% няма да е "нормална"
Или търси в продава - има няколко за по 250-300 лв.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
kriso85 написа:raduslaf написа:търси в продава - има няколко за по 250-300 лв.
а за "адаптер" - Тояга в София или някой друг из страната...лично мое мнение е, че загрозява цялостния вид на таблото - по-добре оригинално сиди и айпод кит в жабката - с управление от мултиволана просто си заспива!
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Dimitroff написа:kriso85 написа:raduslaf написа:търси в продава - има няколко за по 250-300 лв.
а за "адаптер" - Тояга в София или някой друг из страната...лично мое мнение е, че загрозява цялостния вид на таблото - по-добре оригинално сиди и айпод кит в жабката - с управление от мултиволана просто си заспива!
Абсолютно никакъв спор няма в това

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
мдам...то и аз това имах в предвид, но говорех по телефона в същото време и не се изразих правилно - дадох съвет от къде да си набави пластмасите - адаптер и съм се разсеял като исках да обясня, че замяната на оригиналното сиди е кофти идея като цялостна визия на таблото.
А цитирах за да дам идея, че сиди може да си намери в продава...
А цитирах за да дам идея, че сиди може да си намери в продава...

- kriso85
- старши ентусиаст
-
© написа:най-вероятно искаше да каже 25-30лв за този адаптер
аз моя го продадох за 20 лв преди време
търси в тояга или другите фирми които монтират аудио
Аз говорех за БМВ бизнес ЦД