Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

Мнение от Mitko195 » 14 Юли 2010, 0:37

kokali praa vsiakvi написа:
Mitko195 написа:
kokoshkaa написа:
- разхода горе долу се запази, 14-15 бензин - толкова е и на газ (само дето газта е 1.20 :lol: )

Братле- този разход 14-15 бензин- никак не е нормален за 18ка.
Моята е същата- карам я с кеф, в задръствания не обичам да седя и ги минавам бързо, но повече от 11 с клима няма...
Макс ми е стигала 13, но ми мина вече :) Провери си дебитомера ;)
А за ускорението- ако на някой му е много любопитно- може да се засече с едно стартче срещу истинско бензинче и ще се види :yes:
П.С. Може да е по-евтино на газ, но се излагате с изказвания от типа ''няма разкика с бензина''. В книжката на колата пише, че стойностите за мощност са изчислени при използване на бензин 98, а може да се кара и с 95, но не се гарантира за обявените показатели. Тоест- 118 коня,ама на 98, а на газ....?

Айде да се "засечем"-стиска ли ти?

Аз съм с 18ка 118 коня- готов съм ако си със същата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 14 Юли 2010, 11:38

Mitko195 написа:
Mitko195 написа:
kokoshkaa написа:
- разхода горе долу се запази, 14-15 бензин - толкова е и на газ (само дето газта е 1.20 :lol: )

Братле- този разход 14-15 бензин- никак не е нормален за 18ка.
Моята е същата- карам я с кеф, в задръствания не обичам да седя и ги минавам бързо, но повече от 11 с клима няма...
Макс ми е стигала 13, но ми мина вече :) Провери си дебитомера ;)
А за ускорението- ако на някой му е много любопитно- може да се засече с едно стартче срещу истинско бензинче и ще се види :yes:
П.С. Може да е по-евтино на газ, но се излагате с изказвания от типа ''няма разкика с бензина''. В книжката на колата пише, че стойностите за мощност са изчислени при използване на бензин 98, а може да се кара и с 95, но не се гарантира за обявените показатели. Тоест- 118 коня,ама на 98, а на газ....?

Айде да се "засечем"-стиска ли ти?

Аз съм с 18ка 118 коня- готов съм ако си със същата :yes:

Тя голяма ламя твойта та ме е малко страх! Майтап колега :bchug: Аз съм 328ца. Та , не искам да се заяждам, но ако си наблизо обади се, ще ти дам да я покараш и ще видиш, че наистина няма разлика. Но държа да уточня че при газификацията не съм жалил средства -най скъпия кит на БРЦ-8ммтръба а не 6мм, най якия редуктор "изпарител" и най големите дюзи от трите разновидности, и последния модел компютър .И наистина много кадърен и отговорен майстор.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 14 Юли 2010, 15:28

Относно :"за" и "против" карането на газ,мисля че никой не изказа мнение относно фабричните ГИ.Как стои въпроса там?Това автомобил за газ ли е ,или просто такъв с добре направена газова уредба?Чувал съм дори за S-kласи на газ :D
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

Потребител
Аватар
Кара: Е61 530д 2004 год.
Мечтае да кара: BMW

Мнение от melvin79 » 15 Юли 2010, 7:31

на колегата с кокалите :lol: искам да кажа голямо благодаря.Като се върна в БГ за отпуската това ще ми е първата работа да звънна там :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 15 Юли 2010, 14:27

melvin79 написа:на колегата с кокалите :lol: искам да кажа голямо благодаря.Като се върна в БГ за отпуската това ще ми е първата работа да звънна там :yes:

Като се върнеш може и двамата да идем.Ще ми е приятно да помогна. :bchug:
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 29 Юли 2010, 17:09

Някой ще ми каже ли номера на този човек в Сливен за газовите инжекциони?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 30 Юли 2010, 17:59

Никой ли не знае телефона на този човек в Сливн Юри мисля, че се казваше.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318I

Мнение от men007bg » 31 Юли 2010, 12:48

dimitar_g_d написа:Здравейте на всички мисля да си сложа газов инжекцион на колата BMW 318i 1998г. искам да попитам някои може ли да ме насочи каква да е уредбата колебая се между Landy Renzo, BRC и Fobos (кои се препорачват за БМВ) и читав сервиз в който ще ми я монтират спретнато и професионално?

искам малко да разширя вапроса , някои да е слушал за проблем с пластмасовите колектори , 4е аз сам с такива и някои ми казват 4е 6тели да се праснат ако сложа ГИ , вазможно ли е да се полу4и детонация в колекторните траби

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 31 Юли 2010, 21:31

Колеги, сложих си газова преди две седмици и минах около 2000км. Много съм изненадан, колата си върви както на бензин. Много съм доволен, бях скиптично настроен към газовите уребно, сега съжалявам , че не съм я сложил по - рано. В Шумен ми я слагаха, марката е Симгаз.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 31 Юли 2010, 21:48

Могат да се пръснат... ако си сложиш обикновена газова, а не газов инжекцион.

Иначе може да се твърди, че като се блъснеш и ще се взриви газовата ....
да.. възможно е, но това важи и за бензин, и за дизел...

Потребител
Аватар

Мнение от dalev » 03 Авг 2010, 0:11

Препоръчвам ти за град Пловдив и региона Митко Ангелов. Може да го откриеш на телефон 0886 09 35 33 А тези който го познават могат да бъдат щасливи върнал се е за постоянно в град Пловдив
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 05 Авг 2010, 21:56

Колеги ''газаджии''- някои от вас има ли проблеми след скорошното слагане на газ? Споделете впечатления, освен ниските разходи за зареждане на гориво?

Потребител
Аватар
Кара: е46 323

Мнение от ombreto78 » 18 Апр 2011, 22:17

melvin79 написа:Здравейте,моля да ми кажите къде в Пловдив има читав сервиз за поставяна на газов инж.И диагностика на компа.благодаря предварително

Имаш ЛС, че дане излезе като реклама. Много са добри!

Искам и аз координати за ГИ в Пловдив. Става въпрос за е46 318и 143к.с.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 19 Апр 2011, 8:24

Ето нещо за силно вманиачените - http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/bm ... s-agu.html

Иначе всеки си преценява как да си поддържа колата и дали да си сложи газова - какво значи щом си слагаш газова си тъпанар, ще счупиш колата, сбъркал си марката и т.н :kuku:

Интересно ми е ако е пусне една анкета кой с какъв бенц. кара какво ще се получи, може би 70-80% 95Н ;) - според мен това е най бъкания с боклуци бензин и човек по добре да кара на каквото се сети друго :banghead:

Само да спомена, че докато си търсих БМВ се нагледах на гробници (бензинови, без газова) и то на частни лица, твърдящи по телефона, че колата е перфектна - навярно е перфектна за тях :clap:, ама ...

Ако един човек си харесва колата и може да си я поддържа (и го прави!) няма значение на какво иска да кара важното е като прави конверсия да я направи качествено - при възможност BRC, ако не Fobos (Tomasseto ГИ и БГ Компютър) или друга доказала се италианска марка и монтаж в реномиран сервиз с опит в монтажа на БМВ (има доста такива :yes: ).

Относно бензиновата помпа, трябва да се спира при работа на газ, иначе само прехвърля бензина по тръбите и го филтрира, а там има какво да се филтрира :banghead: - в резултат се запушват всички видове цедки и накрая помпата се предава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 20 Апр 2011, 18:57

Нека се включа и аз в темата като един от скептично настроените за газовите уредби..да но до преди да си купя кола с такава,след като вече карам 7-ми месец 330-ката,ще споделя,че съм адски доволен от полупката на кола с агу,колата я закупих така от Германия с монтирана BRC уредба там,има си някаква система flashlube с казанче за смазване на клапаните,абсолютно никаква миризма на газ в купето и извън него,не усещам разлика във вървянето на автомобила,правихме няколко старта с X6 35d следоваетелно на газ и бензин,резултатите бяха еднакви,на 700м X6-ицата е една муцуна отпред.Разхода е просто уникален,11-13 литра газ извънградско при 130-150км/час.

ПредишнаСледваща

Назад към E46