Проблем с оборотите M52TUB20

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i E46
Мечтае да кара: New Calibra

Re: Проблем с оборотите M52TUB20

Мнение от gen.sek » 23 Авг 2011, 20:42

При мен е също така,като се изключи климатикът,чат пат почват да играят оборотите,в лошия случай не може да ги стабилизира и гасне,даже при натиск на съденителя и пускане се заиграват леко.Това явление съм го виждал и при много други коли различни марки напр.VW Passat 1.8T-при този мотор се среща много често,Opel Calibra 16V DOHC-карах такава,дори с колегите от опел форума дискутирахме на същата тема и така никой не намери решението...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mslmisko » 23 Авг 2011, 23:42

аз на моя опел решиш проблема кога смених ЕКУ-то...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 28 Авг 2011, 7:42

Явно BMW пак са се осрали,но не казват къде!Има колеги и в US http://www.youtube.com/watch?v=PBMLIJOotl8 със същия проблем,без решение-328i на 108000км 99,325i на 78000км(49000мили) 02 и аз 320i 157000км 99! :mhihi: Явнно всички двигатели от семейството,без значение от кубатурата рано или късно се разболяват от тази болест!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Мнение от Milen83 » 28 Авг 2011, 21:36

точно за това става въпрос и при мен е по същия начин , дано някой разбере от какво е ....

Потребител
Аватар

Мнение от BustaDrives » 30 Авг 2011, 0:15

Колеги, при мен този проблем с колебанието на оборотите на празен ход се проявяваше обикновено сутрин като е студена колата. На първия светофар, ако е червен го прави три пъти и на четвъртия загасва. Другият проблем е че понякога когато колата е топла или дълго време съм карал със сравнително висока скорост (магистрала), като вляза в град, изведнъж ми изчезва мощността и колата става мудна. Или пък изчезва някой цилиндър... Ако загася някаде, после не иска да тръгне. В инпата се появяваше една постоянна грешка на първи цилиндър (misfire). Понеже смяната на свещи по никакъв начин не променяше ситуацията, майсторът ми взе една бобина с нов щекер (лула) с идеята да разменяме бобините и да намерим тая дето прави проблеми. Никаква съществена промяна.
При мен проблемът се реши засега със смяната наведнъж на всички "лули". В Дару нямаха еднакви и купих 3 беру и 2 бош (или обратното) плюс едната вече сменена.
Изведнъж коренна промяна! Проблемите с неравномерната работа на двигателя изчезнаха. Това падане на оборотите не ми се е случвало повече от месец. Случи ми се веднъж няколко дена след смяната, но колебанието на оборотите беше много по-малко и се стабилизира само.
Та според мен този проблем се получава при по-старите коли защото се натрупват проблеми, които явно стават прекалено сложни за компютъра. Някой хора си решават проблема с ремонт на ваноса, други със смяна на диса клапата, други само с почистването и.
Никога не съм очаквал че проблемът може да е в лулите. Контактите изглеждаха добре. Единствено гумата беше напукана близо до контактите.

Предишна

Назад към E46