Със или без "DSC" през зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: Със или без "DSC" през зимата
И аз имах точно това предвид като колегата slitter.
Иначе това за предното ... и мен не ме кефи ама кво да се прай.
Иначе това за предното ... и мен не ме кефи ама кво да се прай.
- ojobojo
- Потребител
-
- Кара: Е46 / 320i
nik4o_83 написа:slitter написа:П.С. За всички идиоти, които си мислят, че задното за зима не става един голям (finger)![]()
![]()
Бе то така, ама не влизат такива в нашия форум
![]()
![]()
Лично мнение: Учил съм се и 5 години съм карал кола със задно / Жигула /; 7-8 год. съм карал кола със предно предаване; сега имам Е46 и все още никой не може да ме убеди че задното не става за зимата и не е проходимо

Последна промяна ojobojo на 16 Дек 2010, 20:10, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Днес реших да си пробвам новите зимни гуми по непочистен от снега път. АСЦ-то направо си ми спираше колата като тръгнеше нанякъде и не можах да я накарам да поднесе (без да и давам прекалено много зор) Ама после го изключих и КЕФФФФФФФФ....Не препоръчвам да се кара без системата. За фън, на паркинг,на празно място, ок. Иначе само с нея!
Хм,хм...
Gqbriel написа:Не влизат,ама знае ли се след време:
http://www.automedia.bg/news/article_11548.html
BMW с предно...
Идиоти мръсни! Гадове!

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
честно казано си мисля, че просто някой е нямало какво друго да напише и е спретнал тази статия ..
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Интересното,е че го четох на доста места това
..отделно не разбирам защо изобщо им е да се конкурират с А1 и А класа..така или иначе става дума за евентуално прозиводство на 0 серията
към 2013 базирани на новото Мини..а до колкото знам преди години са обещали ,да запазят rear wheel drive и дано не го нарушат..според мен са спекулации..просто като четох официалните данни за тази година имат невероятен приръст и пак печелят при двигателите 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тука ебати оффтопика се е заформил
И кво като направят баварии с предно - аз пак ще си взема такава със задно

Si non confectus, non reficiat.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Zagy написа:И кво като направят баварии с предно - аз пак ще си взема такава със задно![]()
Не бее, ще си вземеш с предно и после ще го преправиш на задно

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
vavilon написа:Не бее, ще си вземеш с предно и после ще го преправиш на задно![]()

сега по темата....
slitter написа: Действително когато става въпрос за дълбока преспа може да не помогне за излизаето. Изключвал съм сситемата и тогава диференциалът подава и към двете колела заедно и напраед назад излизаш, и това съм го изпробвал! slitter
това на практика нe мисля че може да стане и че е вярно. е46 е с отворен диф и като му спреш АСЦ-то няма как да подава еднакво и на двете колела. едното да е на малко по-твърдо ще остане неподвижно, а веднага другото ще почне да буксува. за това го има АСЦ-то за да предотвратява точно това. колкото до това дали колата седи в пътя ....е нали е + Т.... тракшъна малко или много трябва да влияе и на четирите колела иначе ще си навил геврека до край а колата ще пери само направо. както споменах по-горе тази зима ми е първата с Е46.....няма нищо общо с Е36 цата ми. много по-добре се управлява колата и е стабилна при поледици, тоест все неща които старото е36 не правеше зимата......
КАРАЙТЕ С ВКЛЮЧЕНИ СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ (АСЦ и ДСЦ)!!!!! ИМА ЗАЩО ДА СА ИЗМИСЛЕНИ.
П.С. пооправих си малко правописните грешки. сега вече няма изядени букви....

Последна промяна taba4ko на 15 Дек 2010, 20:52, променена общо 1 път

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
това на практика ня мисля че може да стане и че е вярно. е46 е с отворен диф и като му спреш АСЦ-то няма как да подава еднакво и на двете колела. едното да е на малко по-твърдо ще остане неподвижно, а веднага другото ще почне да буксува. за това го има АСЦ-то за да предотвратява точно това. колкото до това дали олата седи в пътя ....е нали е + Т.... трякшъна малко или много трябва да влияе и на четирите колела иначе ще си навил геврека до край а колата ще пери само направо. както споменах по-горе тази зима ми е пъвата с Е46.....няма нищо общо с Е36 цата ми. много по-добре се управлява колата и е стабилна при поледици, тоест все неща които староро е36 не правеше зимата......
КАРАЙТЕ С ВКЛЮЧЕНИ СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ (АСЦ и ДСЦ)!!!!! ИМА ЗАЩО ДА СА ИЗМИСЛЕНИ.[/quote]
много добре казано

КАРАЙТЕ С ВКЛЮЧЕНИ СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ (АСЦ и ДСЦ)!!!!! ИМА ЗАЩО ДА СА ИЗМИСЛЕНИ.[/quote]

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Zagy написа:Тука ебати оффтопика се е заформил![]()
Ние с тебе май само това и чакаме

Аз искам 4х4 измряаа предни и задни предавания

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Аз също от скоро съм с Е46. Като цяло ето какво научих и разбрах.
Много фирми, включително и BMW прибягват до, според мен, маркетингови трикове. Може и да е заради нещо друго, примерно да побъркат клиентите си... Та каквито и да са разликите, в основата си ASC е TC/Traction Controll/, а DSC е ESP/Electronic Stability Program/. Погледнете какво точно прави TC-то и какво ESP-то. Едното при някой марки работи и с 4-те колела, а при някой дори само със задвижващите, но единствено прилага спирачки или отнема газта и то с цел СЦЕПЛЕНИЕ. А другото може да приложи дори газ на задвижващи колела, ако се наложи и отчита аксиални параметри и странично ускорение.
Така, че не бъркайте нещата. Не знам какво точно е ASC-T и не ми се занимава в момента да го проверя, че да ви казвам. Проверете си го сами, знаете как работи гуглето.
Отново на въпроса за ASC-то. Ще ви дам тема за размисъл. При все, че единственото, което прави е да ви пречи да забуксувате в 90 процента от случаите ще можете сами да предотвратите това. И в най-лошия случай ще заседнете. Българите, като цяло, сме услужливи, все някой ще ви помогне да се измъкнете. Но ако ви прецака, най- лошият изход е да ви сложат с главата на изток. Въпреки, че ако се движите с достатъчно ниска скорост едва ли ще се стигне и до там, но... Аз лично при голям сняг и големи поледици, карам много бавно, много внимателно и с изключено ASC.
Спрете с тези крайни изказвания, като дори на теория не сте прочели малко от малко, камо ли на практика. И айде ся не тръгвайте на бой- не не знам всичко, не мога всичко и не съм видял всичко. Просто споделям опит. И не се опитвам нито да натяквам, нито задължавам някой да прави това, което съм казал. Всеки само да се прецени според ситуацията и възможностите.
Много фирми, включително и BMW прибягват до, според мен, маркетингови трикове. Може и да е заради нещо друго, примерно да побъркат клиентите си... Та каквито и да са разликите, в основата си ASC е TC/Traction Controll/, а DSC е ESP/Electronic Stability Program/. Погледнете какво точно прави TC-то и какво ESP-то. Едното при някой марки работи и с 4-те колела, а при някой дори само със задвижващите, но единствено прилага спирачки или отнема газта и то с цел СЦЕПЛЕНИЕ. А другото може да приложи дори газ на задвижващи колела, ако се наложи и отчита аксиални параметри и странично ускорение.
Така, че не бъркайте нещата. Не знам какво точно е ASC-T и не ми се занимава в момента да го проверя, че да ви казвам. Проверете си го сами, знаете как работи гуглето.
Отново на въпроса за ASC-то. Ще ви дам тема за размисъл. При все, че единственото, което прави е да ви пречи да забуксувате в 90 процента от случаите ще можете сами да предотвратите това. И в най-лошия случай ще заседнете. Българите, като цяло, сме услужливи, все някой ще ви помогне да се измъкнете. Но ако ви прецака, най- лошият изход е да ви сложат с главата на изток. Въпреки, че ако се движите с достатъчно ниска скорост едва ли ще се стигне и до там, но... Аз лично при голям сняг и големи поледици, карам много бавно, много внимателно и с изключено ASC.
Спрете с тези крайни изказвания, като дори на теория не сте прочели малко от малко, камо ли на практика. И айде ся не тръгвайте на бой- не не знам всичко, не мога всичко и не съм видял всичко. Просто споделям опит. И не се опитвам нито да натяквам, нито задължавам някой да прави това, което съм казал. Всеки само да се прецени според ситуацията и възможностите.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
добре бе колега немога да те разбера защо си противоречиш
няма да тръгвам на бой - само ще ти разтълкувам твоите собствени думи
значи бил си рочел това онова а според тебе ние не сме прочели въпреки че знаем как се ползва гуугъл
после казваш че споделяш опит пък си започнал със думите че от скоро си с Е46
излиза че ти нито опит имаш нито нищо просто си прочел някъде нещо. сам казваш че тези системи са за по голямо сцепление пък ти не ги ползваш- явно с цел да нямаш сцепление.
това си е твой избор и аз го уважавам никой неможе да дава акъл на някой как да си кара колата
пожелавам ти успех през зимата в ледовете и ти стискам палци да не ти се случи ''...с главата на исток...''.
значи бил си рочел това онова а според тебе ние не сме прочели въпреки че знаем как се ползва гуугъл
излиза че ти нито опит имаш нито нищо просто си прочел някъде нещо. сам казваш че тези системи са за по голямо сцепление пък ти не ги ползваш- явно с цел да нямаш сцепление.
това си е твой избор и аз го уважавам никой неможе да дава акъл на някой как да си кара колата
пожелавам ти успех през зимата в ледовете и ти стискам палци да не ти се случи ''...с главата на исток...''.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз мисля ,че темата е приключена..май по -добре е да направим друга отворена и всеки да споделя опит от реални ситуации как се е справил и т.н. Всеки с каквото може да помогне,така мисля ще има смисъл,защото с или без някаква система за сигурност подчертавам сигурност..да понякога е по-добре без нея с оглед на ситуацията и ,но каквото и да става мисъл в главата и без алкохол в кръвта(изключение бензин вместо него),но само и единствено на писта..предполагам на повечето от нас, които имат опит и карат достатъчно им се е случвало да се надценят,е те тогава е лошо...
Предлагам друго да падне сняг повече да чукнем една среща как си е работа и да се пробва с,без,полу и т.н системи с различни ширини гуми и т.н и да се направи една тема с ключ за информация от тестовете..
Безаварйно на всички и по рядко зад волана,че са празници аз с 100 на час съм много добър предполагам и вие

Предлагам друго да падне сняг повече да чукнем една среща как си е работа и да се пробва с,без,полу и т.н системи с различни ширини гуми и т.н и да се направи една тема с ключ за информация от тестовете..
Безаварйно на всички и по рядко зад волана,че са празници аз с 100 на час съм много добър предполагам и вие

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
katronski_br написа:добре бе колега немога да те разбера защо си противоречиш
Човече защо се хващаш за сламки? Аз затова и исках повече да не се обаждам, защото трябва да ти обясня абсолютно всичко, което съм казал и то не защото не можеш да го разбереш, а просто не ти отърва.
Поред на номерата:
"значи бил си рочел това онова а според тебе ние не сме прочели въпреки че знаем как се ползва гуугъл"
- ами да смятам... това, че се знае нещо не означава, че се прави. Не виждам тука противоречието. А и на всичкото отгоре това беше последното, което трябваше да напишеш не с това да почнеш.
"после казваш че споделяш опит пък си започнал със думите че от скоро си с Е46"
- първо на колата се трупат километри, не само време. Второ никъде не съм казал колко опит имам, не твърдя да имам много. И ще приключа със смисъла на тълковното значение на думичката "опит", което аз визирах за да няма пак недоразумения- "1. Само ед. Съвкупност от практически усвоени знания и умения"
"излиза че ти нито опит имаш нито нищо просто си прочел някъде нещо. сам казваш че тези системи са за по голямо сцепление пък ти не ги ползваш- явно с цел да нямаш сцепление."
- първото не виждам смисъл да го коментирам, то каквото излезе, може пък един ден пак да влезе.
И пак да почнем отначало аз не мога да ги ползвам всичките, защото не знам колко пъти вече повторих, че АЗ ИМАМ САМО ASC! И отново много пъти казах, че говоря конкретно за ASC. Да споменах ги другите, защото исках да се направи разлика. Защото поведението при 2те е различно. Действат различно. И това, което на мен ми се е случвало с ASC-то най-вероятно нямаше да се случи с DSC-то. Но пак казвам, НЕ ЗНАМ! Просто предполагам за DSC-то. И за какво сцепление говориш, на маратонки, на трамвай, на влак, на колело, на кола... Не съм ползвал системи за сцепление, щото да нямам сцепление... Еми да като вървя пеш сякаш няма как да ги пусна.
Чесну ви 'каааам... То ти писва да пишеш. И за да пропуснем следващия глупав пост, да не се притеснявайте, спирам.