Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
nbs написа:Еми пича, с който си говорих каза, че за 1 година сменил само маслото(само 1г. я е карал). Колата му била на над 72 000км, когато я взима. Еми аз съм намерил компакти на малко километри и т.н., общо взето добра... Няма ли да е по-добре за един начинаещ шофиор да започне с нещо "по-леко", а не направо с машините (купета и т.н.)
А аз да ти кажа ли, че за 2 години с Е46 КУПЕ (онова, с МНОГОТО детски болести и к'во ли още не

А ... и друго... Викаш намерил си си КОМПАКТИ на малко километри

Още нещо... С т'ва "лекото" (не визирам КОМПАКТА, а нещо наистина ЛЕКО, дето искаш да взимаш) ше се катурниш нейде у некой голЕм завой, с голяма скорост, после 5 групи часовникари не моАт тА съберат...
И малко заключение - КОМПАКТА и купето, при идентични мотори, нямат много голяма разлика в разход, обслужвания, цени на части и килограми

..............
Едит... Някъде, където съм пропуснал да редактирам, напомнете ми

Последна промяна uCnaHeTcA на 10 Юли 2010, 10:47, променена общо 1 път
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
nbs написа:Гледам в някои теми за определени модели давало 8-9/100 градско, 320 беше май и за това питам...Това ми е струва наистина много добре, за това просто питам...
Ами аз като купувах мойто преди месец и малко и аз бех по прочел някакви отзиви че бензиново 318, както е мойто, им дава 9 градско. Е аз с мерак и търпение го постигнах това, но като ми се падна се късно вечерта да карам и то като минеш на зелена вълна сливница и александров 2-3 пъти и то борда как няма да ти сметне 8.5 ако не и 8. Обаче като съм си в кюпа си е 10 10.5 и това си е. Но да ти кажа нестава, бмв-то си е да си го настъпиш и да си ти е кеф

mistyrain написа:Ами аз като купувах мойто преди месец и малко и аз бех по прочел някакви отзиви че бензиново 318, както е мойто, им дава 9 градско. Е аз с мерак и търпение го постигнах това, но като ми се падна се късно вечерта да карам и то като минеш на зелена вълна сливница и александров 2-3 пъти и то борда как няма да ти сметне 8.5 ако не и 8. Обаче като съм си в кюпа си е 10 10.5 и това си е. Но да ти кажа нестава, бмв-то си е да си го настъпиш и да си ти е кефа не да караш икономик ( това за бензинката казвам). Както обаче каза един колега по-горе, на извънградско вече е друга работа. Ходих до разлог, 4 човека и багаж, не съм летял по пътя 120-140, и разход ми даде 7.5.
Може би ще мина на дизел... Има време... Ще попрочета за дизела какви предимства има и какви проблеми може да имам...

- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Разлика м/у е46 318i 2,0 143 коня купено от САЩ и от Европа?
Здравейте колеги,
Мисля да купя БМВ е46 318 2,0 143 коня, което е вкарано от САЩ, но нямам представа дали все пак няма да има някаква разлика в някои от частите и дали намя да имам проблеми по-късно с покупката на такива. Все пак е модел, който се произвежда и за Европа. Чух, че някой си купил Х3 чисто нова от САЩ и после му се наложила смяна на сонда на резервоара и се оказало , че неговата е със специален датчик в случай на теч на гориво и такава не се продава в България , та се наложило да поръчва от там. Друг ми е въпроса относно технотеста в КАТ , който минават американските модели които са внесени в Бг, дали и на тази кола ще се наложи такъв при положение , че тя си изглежда като европеиска, мигаачите не са и червени както на някои американски , има си и на калниците и така... Ами ако някой има опит с подобна покупка, ще съм му благодарен да сподели.
Благодаря.
Мисля да купя БМВ е46 318 2,0 143 коня, което е вкарано от САЩ, но нямам представа дали все пак няма да има някаква разлика в някои от частите и дали намя да имам проблеми по-късно с покупката на такива. Все пак е модел, който се произвежда и за Европа. Чух, че някой си купил Х3 чисто нова от САЩ и после му се наложила смяна на сонда на резервоара и се оказало , че неговата е със специален датчик в случай на теч на гориво и такава не се продава в България , та се наложило да поръчва от там. Друг ми е въпроса относно технотеста в КАТ , който минават американските модели които са внесени в Бг, дали и на тази кола ще се наложи такъв при положение , че тя си изглежда като европеиска, мигаачите не са и червени както на някои американски , има си и на калниците и така... Ами ако някой има опит с подобна покупка, ще съм му благодарен да сподели.
Благодаря.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Разлика м/у е46 318i 2,0 143 коня купено от САЩ и от Европа?
jonybravo_bg написа:Здравейте колеги,
Благодаря.
По принцип е вярно - американските модели се произвеждат за там и си имат отделен каталог с части. А дали всъщност има някаква разлика между самите части - никой не може да ти каже.
По-новите БМВта си имат специфични за САЩ части, но не мисля че Е46 ще има нещо подобно(освен ако не е поръчвана примерно с някакъв зимен пакет оборудване, защото е била в Аляска примерно

Е46 нямат червени мигачи, но пък за сметка на това им светят всичките мигачи постоянно, вместо габарити.
Технотест сигурно ще трябва да минеш, но по някаква съкратена процедура заради липсата на конструктивни разлики с европейския модел.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Благодаря още веднъж, колега. Ще се откажа и ще си търся някое друго- нашенско. И мен такива съмнения ме налегнаха.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
jonybravo_bg написа:Благодаря още веднъж, колега. Ще се откажа и ще си търся някое друго- нашенско. И мен такива съмнения ме налегнаха.
Aз пък мисля, че технотест не се минава.
Познавам няколко човека с "американки" и не са ми споменавали за такава глупост като технотест, защото Технотест в БГ си е супер неприятна и неясна работа
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
jonybravo_bg написа:Благодаря още веднъж, колега. Ще се откажа и ще си търся някое друго- нашенско. И мен такива съмнения ме налегнаха.
Ако се отказваш само заради частите, според мен няма да имаш проблем и ще можеш да слагаш европейски части.
Относно технотест не съм чувал за такова нещо, имам приятели с американски модели, които не са минавали нищо.
Иначе зависи от автомобила, ако е запазен няма какво да се чудиш. Аз като си търсих кола, гледах една американска 323i, която беше 99 година и изглеждаше все едн току-що е излязла от завода. Просто се притеснявах да не ме прецакат с акциза, понеже миналата година все още имаше.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
jivko2828 написа:jonybravo_bg написа:Благодаря още веднъж, колега. Ще се откажа и ще си търся някое друго- нашенско. И мен такива съмнения ме налегнаха.
Ако се отказваш само заради частите, според мен няма да имаш проблем и ще можеш да слагаш европейски части.
Относно технотест не съм чувал за такова нещо, имам приятели с американски модели, които не са минавали нищо.
Иначе зависи от автомобила, ако е запазен няма какво да се чудиш. Аз като си търсих кола, гледах една американска 323i, която беше 99 година и изглеждаше все едн току-що е излязла от завода. Просто се притеснявах да не ме прецакат с акциза, понеже миналата година все още имаше.
Само да вметна - нали знаете, че при внос на автомобил от САЩ се дължи мито.
Освен за някоя скъпа М3ка мисля че не си заслужава внос на Е46 от Америка

Каква е разликата между седан и купе (аз знам само за вратите
) ??? 
Така като гледам и от външен вид не виждам разлики, ммммм????

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
nbs написа:Каква е разликата между седан и купе (аз знам само за вратите) ???
Врати,броня,фарове,халугени и т.н.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
nbs написа:Каква е разликата между седан и купе (аз знам само за вратите) ???
Eднозначен отговор не може да се даде. По принцип двуврата кола с отделен багажник се води купе, но CLS на Мерц е пак купе, но 4-врато, а компакта на БМВ не се води купе, въпреки че е с 2 врати. Но по принцип купето на БМВ се различава от седана по броя на вратите. Тва отвън, отвътре пространството отзад е значително намалено и за големи и/или високи 'ора е неудобно.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
xpl0d написа: не се води купе, въпреки че е с 2 врати. Но по принцип купето на БМВ се различава от седана по броя на вратите. Тва отвън, отвътре пространството отзад е значително намалено и за големи и/или високи 'ора е неудобно.
То не че в Е46 седан се супер широко отзад, но ....
Колега разгледай най-малко снимките на двете коли и ще видиш разликите. Не е само в броя на вратите.
Според мен купето е доста по-злобно

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Dimitroff написа::cop:![]()