Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от mumford » 14 Юли 2010, 12:19

Колеги благодаря за отговорите :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 19 Юли 2010, 13:46

Защо ми се струва толкова странно??? :kuku: :kuku:
Гледам теми преди 2 години(2008г.) и Е46-ците сте казали, че са по 20-25 000, а сега (2010г.) тия същите модели с екстри са по 10-12 000??? Гледах много в мобайл сайтове обявите и почти всички са на такава цена 10-12 000лв... Или всички са некви боклуци или може ли наистина да спаднат толкова цените за 2 години??? :roll: :conf: :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 19 Юли 2010, 14:15

nbs написа:Защо ми се струва толкова странно??? :kuku: :kuku:
Гледам теми преди 2 години(2008г.) и Е46-ците сте казали, че са по 20-25 000, а сега (2010г.) тия същите модели с екстри са по 10-12 000??? Гледах много в мобайл сайтове обявите и почти всички са на такава цена 10-12 000лв... Или всички са некви боклуци или може ли наистина да спаднат толкова цените за 2 години??? :roll: :conf: :kuku:

А ти не можеш ли да се сетиш, да не обръщаш внимание на старите съвети за цени ? :roll:
Хората ти казват да изчетеш нещата назад основно за съвет какво да гледаш по колата а не цената.

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 19 Юли 2010, 16:00

Amatior4o написа:А ти не можеш ли да се сетиш, да не обръщаш внимание на старите съвети за цени ? :roll:
Хората ти казват да изчетеш нещата назад основно за съвет какво да гледаш по колата а не цената.

Ти не си ме разбрал, исках да кажа, как за 2г. една кола може да е наполовин цена... Е това ме учудва. :conf: и исках да ви попитам дали тези цени са реални... :shock: ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 19 Юли 2010, 17:27

nbs написа:
Amatior4o написа:А ти не можеш ли да се сетиш, да не обръщаш внимание на старите съвети за цени ? :roll:

Ти не си ме разбрал, исках да кажа, как за 2г. една кола може да е наполовин цена... Е това ме учудва. :conf: и исках да ви попитам дали тези цени са реални... :shock: ?

Еми при всички коли има спад на цените което е нормално (Остаряване > цена)

П.с.
Един приятел си купи Е39 за 15 000 а сега не може да му вземе и 7 000.
П.с.2
При другите коли спада е доста по голям от колкото на Бмв и Мерцедес

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2010, 8:45

Amatior4o написа:
nbs написа:

Еми при всички коли има спад на цените което е нормално (Остаряване > цена)

П.с.
Един приятел си купи Е39 за 15 000 а сега не може да му вземе и 7 000.
П.с.2
При другите коли спада е доста по голям от колкото на Бмв и Мерцедес

Не е много вярно това за БМВ и Мерцедес,кола която струва 20к,следващата година струва 10к от горепосочените марки,но кола опел дето струва иляда лева (1000) е твърде вероятно и следващата година да струва толкова...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Юли 2010, 9:22

...при Надин :mhihi: (масово там завършват) :lol:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Юли 2010, 10:49

Ааааа, Надин повече от 200 кинта не дават ако ще да е F10 :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от Ikito14 » 21 Юли 2010, 7:41

Здравейте.
Коя от двете коли да избера?
BMW 318i 143 кс. автоматик - като желанието ми е, ако гори много да се сложи газов инжекцион... Ето автомобила в mobile.bg ->
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

или 320d 150 кс. пак автоматик? ->

Коя кола е по-добра, удобна и с по-евтина поддръжка? Разхода на дизела наполовина ли е от този на бензиновия?
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 21 Юли 2010, 12:06

Купетата са еднакви, така че за удобство - няма разлика.
320д харчи по-малко, но далеч не е наполовина на бензиновата 318ка.
30% по-малко е по-реалистично.

318-ката гори до 15(ако я караш в лютеницата :lol: ) градско.
Нормално каране - 11-12/100 градско.
Извънградско - зависи с климатроник или без и каква скорост. 140-150км/ч на магистралата = 9-10л/100км.

Обслужването е нормално като за бензинова кола, двигателят е доста здрав, за разлика от кекавите дизели(сега ще ми сипнат печка-феновете :P ).
Общо взето обаче дали дизел или бензин - няма значение. Бих взел това с по-запазения двигател.
Имай предвид, че поддържан бензинов двигател на БМВ е практически вечен, докато дизелите като направят някой аборт на турбото и си доплащаш спестените парички от уж икономичното дизелово гориво :)

Успех с избора.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Юли 2010, 12:23

Само кажи къде да ти сипя? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега сериозно - ако колата е добра и поддържана каквото и да вземеш няма да сгрешиш.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Юли 2010, 12:47

Archangel написа:Купетата са еднакви, така че за удобство - няма разлика.
320д харчи по-малко, но далеч не е наполовина на бензиновата 318ка.
30% по-малко е по-реалистично.

318-ката гори до 15(ако я караш в лютеницата :lol: ) градско.
Нормално каране - 11-12/100 градско.
Извънградско - зависи с климатроник или без и каква скорост. 140-150км/ч на магистралата = 9-10л/100км.

Обслужването е нормално като за бензинова кола, двигателят е доста здрав, за разлика от кекавите дизели(сега ще ми сипнат печка-феновете :P ).
Общо взето обаче дали дизел или бензин - няма значение. Бих взел това с по-запазения двигател.
Имай предвид, че поддържан бензинов двигател на БМВ е практически вечен, докато дизелите като направят някой аборт на турбото и си доплащаш спестените парички от уж икономичното дизелово гориво :)

Успех с избора.

Хич нема да ти сипвам,аз съм с печка и съм за бензин с газ-по икономична става,здрав мотор,само свещи и най-много некой кабел да цъфне...
Иначе от България не е много препоръчително да се взима кола,която е родена за ръчка,че предишния не знаеш какъв джигит е бил и как я е карал...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Юли 2010, 13:58

Ikito14 написа:Здравейте.
Коя от двете коли да избера?
BMW 318i 143 кс. автоматик - като желанието ми е, ако гори много да се сложи газов инжекцион... Ето автомобила в mobile.bg ->

или 320d 150 кс. пак автоматик? ->

Коя кола е по-добра, удобна и с по-евтина поддръжка? Разхода на дизела наполовина ли е от този на бензиновия?
Благодаря

За мен основен критерии за избор между бензин и дизел (след състоянието на конкретните автомобили)
е колко километра минаваш годишно. Ако е под 20к годишно по-скоро няма смисъл да взимаш дизел.

Дизела винаги има по-скъпа и прецизна/капризна подръжка. Дизел сектата може и на мене да ми сипят :mhihi:

Имай предвид че от гледна точка на поведение особенно в случая с автоматиците най-вероятно дизела ще е по-приятен и динамичен за каране заради повечето нютони.

едит:

за самите обяви - дизела на тия км ми е под съмнение, а интериора на бензинката за мен поне е отвратен.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Юли 2010, 14:15

По-читавата вземаш...задължително!

Не си мисли, че бензина не може да те вкара във филм със заглавие "Финансов колапс"...това лабда сонди, това "мени ми обороти", това "придърпва"...от друга страна - ако не ти тежи крака - едва ли ще смениш турбо на дизела...

При теб големия проблем е да намериш читав автомат...че там каква болка е ако кутията каже мяуу... бедна ти е фантазията!

Сега болезнената истина!
Имаш 600 лева (поне!) първоначален разход само за масло и филтър + гарнитура на автоматичната кутия (няма значение дизел-бензин - задължително я обслужи като я вземеш!).

От там имаш 100 лева филтър картерни газове (препоръчителна смяна на бензин - задължителна на дизел!), след това имаш 100-120 лева моторно масло + филтър маслен, след това имаш 60-80 лева въздушен филтър + филтър климатик....ммм...
Ако ролките и ремъците са наред - може първоначално да вземеш глътка финансов въздух и да отложиш смяната им...но задължително да погледнат демпферната шайба, че прави големи бели ако се откъсне (към 400 лева е няма значение дизел-бензин (май...))...
После, ако всичко и е наред на количката - качваш се и караш с усмивка...(надявам се не съм те разубедил...просто ти казвам какво те чака ако решиш да се грижиш КАКТО ТРЯБВА за колата си, като първоначална инвестиция...може и нищо от тези неща да не сменяш като я вземеш - ти си решаваш...дето се вика...риска си е твой! (аз не бих го поел!))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 22 Юли 2010, 19:19

Колеги ще ходим да гледаме тази кола:
Въпросът ми е от коя година се слага този двигател 170 коня защото тази е 2001 и ми се вижда малко рано?Питам защото не съм запознат много с е46 и се надявам да помогнете:)!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46