Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Nukem написа:мнения за тази 330-ка http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ?
Обсъждана назад в темата!
Обръщана англичанка!
Захабена, пълен леш!
Седи от 100г. обявата!
Не си заслужава!
Извинявай ако това беше сарказъм,но си е доста изгодна 3ката с оглед на екстри и цена
А другата 3ка(15400 която е) има доста екстри(Фабричен ксенон,голяма навигация,мулти м волан,рекаро салон(само ел седялки липсват) А вече по-компетентните ще кажат дали е удряна

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TauCaHa написа:А вече по-компетентните ще кажат дали е удряна
аз не помня какво се е говорило за тази кола, но и без да си компетентен, фугите между калник и капак на втората снимка говорят за интервенция.
- ubahob-0102
- Потребител
-
Добър вечер на всички. Пиша тук, защото мисля да вземам Е46 320D 99' 136k.s. Въпросите ми са следните ;
1.Колко гори градско / Варна /
2.Какви са най често срещаните проблеми и за какво да гледам при евентуална покупка / защото колата която съм харесал е на доста ниска цена и ме съмнява, че може да и има нещо /
3.Скъпи ли са частите втора употреба и лесно ли се чупи?
4. Как е от към мотор - прави ли проблеми, здрав ли е ?
5. Колко струва обслужването на колата ?
2.Какви са най често срещаните проблеми и за какво да гледам при евентуална покупка / защото колата която съм харесал е на доста ниска цена и ме съмнява, че може да и има нещо /
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ubahob-0102 написа:Добър вечер на всички. Пиша тук, защото мисля да вземам Е46 320D 99' 136k.s. Въпросите ми са следните ;
съвет: започвай да четеш!
Има писано във форума за всичките ти въпроси.

Коригирано мнение от Модератор.
vicho - отговора ти е незаслужено груб - вземи мерки да промениш "тона" си !
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Привет, колега.
1. Градско София в момента ми е 8, лятото 7, но ако я настъпваш повечко и разхода тръгва нагоре
2. Гледай за турбо, дюзи, дали пуши, абе общо взето всичко, а и сериозен удар да не е имала.
3. Частите не са много скъпи вече. Постоянно си излиза по нещо да се сменя, хубаво да не си харчиш всичките пари само за покупка, остави си 30%, ако изскочи нещо. Което винаги става
4. Принципно мотора е здрав, но лошото е, че ние тук взимаме много "влачени" коли, на много километри и особено ако не са гледани като хората са чупливи
Очаквай за тези години (13) да е поне на 300К, което не е фатално. Мотора държи спокойно до 500К, а и отгоре, ако е гледан с хубаво масло и сменяно навреме.
5. Има колеги от форума, които продават филтри и масла на много приятни цени. Ориентировъчно от 150 нагоре, зависи какво масло и филтри ще слагаш
Ако искаш пусни линк към обявата, за да ти кажем още нещо
Вичо е прав - прочети важните теми в раздел Е46, има писано за твоите въпроси
Вичка, помагай повече на по-новите колеги
1. Градско София в момента ми е 8, лятото 7, но ако я настъпваш повечко и разхода тръгва нагоре
2. Гледай за турбо, дюзи, дали пуши, абе общо взето всичко, а и сериозен удар да не е имала.
3. Частите не са много скъпи вече. Постоянно си излиза по нещо да се сменя, хубаво да не си харчиш всичките пари само за покупка, остави си 30%, ако изскочи нещо. Което винаги става

4. Принципно мотора е здрав, но лошото е, че ние тук взимаме много "влачени" коли, на много километри и особено ако не са гледани като хората са чупливи

5. Има колеги от форума, които продават филтри и масла на много приятни цени. Ориентировъчно от 150 нагоре, зависи какво масло и филтри ще слагаш

Ако искаш пусни линк към обявата, за да ти кажем още нещо

Вичо е прав - прочети важните теми в раздел Е46, има писано за твоите въпроси

Вичка, помагай повече на по-новите колеги

Здравейте, реших да сменя колата и се спрях на БМВ 320. Предварително се извинявам ако някъде са зададени подобни въпроси, но не успях да намеря. Надявам се да ми помогнете в избора.
1. Дизел или бензин? Доколкото подпитах тук-там дизелът се препоръчва,а и бензин рядко се срещат.
2. Ръчна или автоматична? Много хора ми казаха, че автоматичната трансмисия е много чуплива.
3. Какъв двигател да избера? Засега съм се спрял на 320д 150к.с., вие можете ли да предложите нещо, което да е оптимален вариант между мощност и икономичност.
4. Докато разглеждах българските сайтове за коли ми направи впечатление, че разликата в цената за кола от 2001 и 2002 и 2003 година примерно е от порядъка на няколко хиляди, което ми се струва доста. Първоначално исках нещо 2003 примерно, но май ще е 2001.. въпросът ми е да очаквам ли,че ще е по-чуплива ако е от 2001 (знам, че зависи от собственика и много други), има ли живот в такава кола на 11 години или да събирам още някой лев и да купя нещо по-ново?
5. Какви са слабите места на тези модели, какво да гледам при закупуване и какви пари върви обслужването на колата.
Благодаря предварително.
1. Дизел или бензин? Доколкото подпитах тук-там дизелът се препоръчва,а и бензин рядко се срещат.
2. Ръчна или автоматична? Много хора ми казаха, че автоматичната трансмисия е много чуплива.
3. Какъв двигател да избера? Засега съм се спрял на 320д 150к.с., вие можете ли да предложите нещо, което да е оптимален вариант между мощност и икономичност.
4. Докато разглеждах българските сайтове за коли ми направи впечатление, че разликата в цената за кола от 2001 и 2002 и 2003 година примерно е от порядъка на няколко хиляди, което ми се струва доста. Първоначално исках нещо 2003 примерно, но май ще е 2001.. въпросът ми е да очаквам ли,че ще е по-чуплива ако е от 2001 (знам, че зависи от собственика и много други), има ли живот в такава кола на 11 години или да събирам още някой лев и да купя нещо по-ново?
5. Какви са слабите места на тези модели, какво да гледам при закупуване и какви пари върви обслужването на колата.
Благодаря предварително.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Да не обърнете темата на вечната дилема бензин/дизел сега !!
Към новите колеги - на всичките ви въпроси, който задавате в тази тема е отговаряно по много пъти - направете си труда да използвате търсачката и ще се учудите колко лесно и бързо ще намерите отговорите сами.
Към новите колеги - на всичките ви въпроси, който задавате в тази тема е отговаряно по много пъти - направете си труда да използвате търсачката и ще се учудите колко лесно и бързо ще намерите отговорите сами.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
kstavrov написа: има ли живот в такава кола на 11 години или да събирам още някой лев и да купя нещо по-ново?
Всичко е въпрос на конкретната кола, но като цяло не биха ме притеснявали годините при бмв. Всичко е въпрос на това как е поддържана. И 20 годишно бмв бих взел, стига да си личи, че е било поддържано. Аз имам едно 12-13 годишно - никакви грижи - като ново е.
Но наистина ще трябва да потърсиш доста, защото масовият българин е мърляч. А да намериш запазено от нов внос не е лесна задача също.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
kstavrov написа:...
за да си отговориш на тези въпроси трябва да си отговориш на следните
1. колко км годишно правиш - за мен при под 15к дизела не си струва
2. караш ли много градско и готов ли си да прежалиш поне литър повече консумация при автомата
и незнам дали са толкова чупливи, но ако се счупи е болезнено
за останалите неща има много писано и ще ти е най-полезно ако сам стигнеш до твойта истина

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Привет на всички от един нов ентусиаст. Насочил съм се към е46 бензин 143 коня 2001-2003г. Дават го много икономичен на книга (5,5 извънградско), което много ме блазни, но малко ме съмнява. Изчетох цялата тема, но само въпроси видях за този мотор, без отговор.
Ето конкретните оферти на които съм се спрял засега:
http://www.mobile.bg/11318682072111895
http://www.mobile.bg/11327432623346393
Кажете едно мнение за тях.
Относно мотора имам само 2 конкретни въпроса
1. Реален/постижим ли е разход 5.5/100. Не съм състезател, рядко карам над 120.
2. Надежден ли е мотора, има ли типични проблеми и какви?
Ето конкретните оферти на които съм се спрял засега:
http://www.mobile.bg/11318682072111895
http://www.mobile.bg/11327432623346393
Кажете едно мнение за тях.
Относно мотора имам само 2 конкретни въпроса
1. Реален/постижим ли е разход 5.5/100. Не съм състезател, рядко карам над 120.
2. Надежден ли е мотора, има ли типични проблеми и какви?
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
Здравейте,
насочил съм се към Е46 facelift, 330XD, 4х4, дизел, автомат.
А ето и един добре изглеждащ екземпляр. http://www.cars.bg/u507387
Интересува ме този двигател (новия 204к.с.) колко горе долу харчи и има ли детски болести. Също така системата xDrive в този модел отново ли е 60:40 в полза на задния мост? Въобще всякакви мнения относно този модел ще са ми полезни!
Интересува ме този двигател (новия 204к.с.) колко горе долу харчи и има ли детски болести. Също така системата xDrive в този модел отново ли е 60:40 в полза на задния мост? Въобще всякакви мнения относно този модел ще са ми полезни!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
S.Kostov написа:Здравейте,
Никой ли не чете тази и предната тема

Е46 с Xdrive - няма ,колега хубаво си се насочил - специално тази обява - единственото,което ми се набива на очи - е цената - до преди месец два подобен екземпляр било и комби вървеше 16+..
Екстрите са пре достатъчно - да не кажа - доста а и ако можеш да вземеш вин и се окаже Exclusive -

Разхода - има тема за разхода има и доста писано,както и за двигателя и т.н - поразрови се малко,определено ще ти е от полза и ще добиеш реална представа за колата.
Отделно има тема xd/d където сме снимали и клипчета и сме коментирали на широко какво точно представлява 4х4 при Е46 - може би по-слабото на тази кола са раздатката и автоматика -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
И аз се бях насочил към едно такова. Не, че съм се отказал, но нещо се загуби от обявата
. Това, което се твърди е, че автоматика е пригоден за по-малък въртящ момент, отколкото подава мотора и има вероятност да замине скоростната кутия. Конкретно за 204 к.с. е твърдението. За 184 к.с. не я натоварва толкова. Това поне съм прочел някъде тук. Тези дни 4х4 е доста търсен автомобил 

- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Колеги не знам обсъждано ли е и с какво можете да ми помогнете, но гледам си аз 46-ца с голямата навигация и се чудя, че вече в наши дни трябва да спя в колата да не дойде някой да ми свие навигацията примерно. Те нали почнаха да ги свалят качествено и застраховката едва ли ще покрие, та това ме яде много. В моя квартал Банишора, нямам до нас паркинг (който ми е удобен) и ще я оставям пред блока. Вие кво мислите, ако не я държите на паркинг не е ли рисковано да не свият навигацията и кой знае колко още куп неща..... 
Да, имаш право.

Да, имаш право.
Последна промяна Slu4ainiK на 26 Яну 2012, 15:57, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Slu4ainiK написа:Колеги не знам обсъждано ли е и с какво можете да ми помогнете, но гледам си аз 46-ца с голямата навигация и се чудя, че вече в наши дни трябва да спя в колата да не дойде някой да ми свие навигацията примерно. Те нали почнаха да ги свалят качествено и застраховката едва ли ще покрие, та това ме яде много. В моя квартал Банишора, нямам до нас паркинг (който ми е удобен) и ще я оставям пред блока. Вие кво мислите, ако не я държите на паркинг не е ли рисковано да не свият навигацията и кой знае колко още куп неща.....
Колега ,мнението не е на място да знаеш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5