Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
facelift-ова 318 с 115 коня , тоя дето е правил обявата или лъже нещо или е некав ретард! 
318d е със 115 коня.., а бензина е с малко повече

318d е със 115 коня.., а бензина е с малко повече

Apassionata написа:kriso85 написа:Zagy написа: Все пак най-важното е колата да ми хване окото и да си кажа "Ей тва ше е!" - както стана с тази, с която съм в момента.
![]()
![]()
+1![]()
![]()
![]()
![]()
Не знам, все ми се струва че... хахах, типично по женски, в покупката на кола малко трябва да надлее чевството пред разума/ км, пари, година/... Почувстваш ли я колата като я подкараш, харесва ли ти като състояние.. едно 80%, не можеш ли да спиш два дни и само за нея мислиш ...и нищо друго не искаш да гледаш повече... Това е твоята кола... Естествено диагностика и ...
Юхууууу
Не че аз не отнесох, скъпа е за тази година, няма много екстри, много време седи на пазара, смешни джанти, но за мен си заслужава... и няма фен, който видях тези дни, който да не я похвали... Особено рекарото!
Успех на всички в търсенето
Ти на това ако му викаш "няма много екстри" , "смешни джанти" и прочие...

Здравейте колеги!
Доста търсих нещо за колата която съм харесал във форума,но неможах да намеря нищо моля да ме извините за въпроса,ще си копувам Е46-купе 2001г. 320-2200куб.см. 170к.с.,какъв е разхода,окачването май не най здравото,има ли някакви честосрещани проблеми с тази кола.Вчера ходих да я гледам,като я подкарах при 90-100км.ч. има някакво леко притрисане от какво може да е това усеща се някъде под купето.
Благодаря предварително.
Доста търсих нещо за колата която съм харесал във форума,но неможах да намеря нищо моля да ме извините за въпроса,ще си копувам Е46-купе 2001г. 320-2200куб.см. 170к.с.,какъв е разхода,окачването май не най здравото,има ли някакви честосрещани проблеми с тази кола.Вчера ходих да я гледам,като я подкарах при 90-100км.ч. има някакво леко притрисане от какво може да е това усеща се някъде под купето.
Благодаря предварително.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Аз Е46 вече съм си избрал
но не мисля, че въпросът ми има нужда да е в отделна тема затова питам тук - какъв е цокълът на предния габарит? Дългите са Н7, ксенона D2S, но габарита нещо ми е загадка. Като поразрових по разните там специализирани сайтове ми излиза един Т10 като вероятен.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
rve написа:Аз Е46 вече съм си избрално не мисля, че въпросът ми има нужда да е в отделна тема затова питам тук - какъв е цокълът на предния габарит? Дългите са Н7, ксенона D2S, но габарита нещо ми е загадка. Като поразрових по разните там специализирани сайтове ми излиза един Т10 като вероятен.
Габарита е от тия "обикновените" цокли - сплесканите. НЕ знам научното наименование, но навсякъде ги продават тези кушки за габаритите . И не слагай диоди, защото ще ти светят и мигачите

Аз само за още едни габарити се сещам - с кръгли фасонки, но са супер рядко (на мерцедес четириочка са такива

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Ха, интересно
Предполагах, че ако сложа диоди няма да минат чека на лайт модула и ще ми свети индикацията на таблото, но за мигачите не се бях и замислял.

другата седмица отивам до бомиауто софия да се уточним там за поръчката на бмв от германия но се 4удя коя от 3те

номер1: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=2
номер2: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
номер3: или може би тази: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4
бюджетът ми се ограни4ава до 13 500 мах. (6те давам за бартер моита астра '99 в автока6тата с доплащане ) давайте съвети и такива подобни кат я зема може

номер1: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=2
номер2: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
номер3: или може би тази: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4
бюджетът ми се ограни4ава до 13 500 мах. (6те давам за бартер моита астра '99 в автока6тата с доплащане ) давайте съвети и такива подобни кат я зема може

- ne4k0o
- Потребител
-
- Кара: pejo 200 i pe6
- Мечтае да кара: BMW E46 323 CI
- Детайли за колата: mnogo varvi malko gori - samo voda :D
бтарле иска ли питане http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=1 това е най добре
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Що не потърсиш 323/328 .
Вървят доста повече, горят еднакво с 20ката , а и обикновено са с по-високо ниво на обурудване.
Също доста чест цените са по-надолу от тези на 320ката.
Вървят доста повече, горят еднакво с 20ката , а и обикновено са с по-високо ниво на обурудване.
Също доста чест цените са по-надолу от тези на 320ката.

Колега, понеже и аз доста време убих в зяпане в мобиле.де, а и някой тук във форума ме светна за някои неща, ще споделя следното:
и трите обяви са ми доста съмнителни, в мобиле има доста опити за измама, на такъв попаднах когато купувах първата си кола (е46 320д) преди 4 години. цената беше доста добра за характеристиките на колата, но ми обясни че бил немец, който се е преместил в Англия (което само по себе си е доста абсурдно) и колата не му върши работа. искаше да му преведа 50% аванс по Money Gram, за да я запазел за мен
Та когато избираш кола в мобиле.де оглеждай добре за следните неща:
1. Номера на колата да не е скрит, човек който иска да си продаде колата не си крие номера обикновено и особено в Германия
2. Vendor: трябва да има име, точен адрес и телефон за контакт (в твоите обяви в 1 и 2 няма дори име, а в 3 звучи доста измислено)
3. Брой снимки: човек, който иска да си продаде колата снима много и всякакви изгледи (твоите обяви са доста постни от към снимки) вземи за пример пак от мобиле.де обява пустната от авто къща и ще направиш разликата
4. Място където е снимано: по мои наблюдения немеца си снима колата пред къщата или гаража, като видиш снимки правени на улицата, на поляна, в гората или други случайни места - съмнително е
5. Като събереш повечето от горните неща в една обява тогава вече почва да мирише отдалеч
Съветът ми е ако държиш колата да е нов внос, по добре огледай обявите в мобиле.де но от авто къща. Има и доста БМВ дилъри и то си пише. Не знам обаче защо държиш да я докараш по този начин, така не се знае какво точно ще ти докарат. Да купиш кола 2-ра ръка си е много гледане и късмет, а да купиш кола по снимки си е 200% късмет, зависи за колко голям късметлия се имаш
Първото си Е46 след много гледане и избиране купих от ръка от едно момче тук в БГ през 2006, тогава бяха много пари защото имаше общо 10-12 обяви в цяла България и аз ги обходих почти всичките, т.е. нямаше предлагане. Та платих по-малко от колкото за нов внос и взех кола карана 7 месеца в БГ и с вложени доста пари в нея. Преди седмица направих бартер и го смених за по-ново и по-мощно по същият начин. Не забравяй че когато си тук в БГ можеш да вкараш колата в сервиз и да и огледат всички кусури, защото на БМВ кусурите са скъпи
Та, писал съм го и друг път и моля да бъда извинен, че се повтарям, но пробвай първо да си намериш нещо от ръка с читав собственик в БГ. Аз поне идеята, че Българина само кара без да поддържа съм я забравил и мога да те уверя, че за сега мисля, че не съм загубил !
Успех в избора !
ПП: Да ме прощавате за фермана
и трите обяви са ми доста съмнителни, в мобиле има доста опити за измама, на такъв попаднах когато купувах първата си кола (е46 320д) преди 4 години. цената беше доста добра за характеристиките на колата, но ми обясни че бил немец, който се е преместил в Англия (което само по себе си е доста абсурдно) и колата не му върши работа. искаше да му преведа 50% аванс по Money Gram, за да я запазел за мен

Та когато избираш кола в мобиле.де оглеждай добре за следните неща:
1. Номера на колата да не е скрит, човек който иска да си продаде колата не си крие номера обикновено и особено в Германия
2. Vendor: трябва да има име, точен адрес и телефон за контакт (в твоите обяви в 1 и 2 няма дори име, а в 3 звучи доста измислено)
3. Брой снимки: човек, който иска да си продаде колата снима много и всякакви изгледи (твоите обяви са доста постни от към снимки) вземи за пример пак от мобиле.де обява пустната от авто къща и ще направиш разликата
4. Място където е снимано: по мои наблюдения немеца си снима колата пред къщата или гаража, като видиш снимки правени на улицата, на поляна, в гората или други случайни места - съмнително е
5. Като събереш повечето от горните неща в една обява тогава вече почва да мирише отдалеч

Съветът ми е ако държиш колата да е нов внос, по добре огледай обявите в мобиле.де но от авто къща. Има и доста БМВ дилъри и то си пише. Не знам обаче защо държиш да я докараш по този начин, така не се знае какво точно ще ти докарат. Да купиш кола 2-ра ръка си е много гледане и късмет, а да купиш кола по снимки си е 200% късмет, зависи за колко голям късметлия се имаш

Първото си Е46 след много гледане и избиране купих от ръка от едно момче тук в БГ през 2006, тогава бяха много пари защото имаше общо 10-12 обяви в цяла България и аз ги обходих почти всичките, т.е. нямаше предлагане. Та платих по-малко от колкото за нов внос и взех кола карана 7 месеца в БГ и с вложени доста пари в нея. Преди седмица направих бартер и го смених за по-ново и по-мощно по същият начин. Не забравяй че когато си тук в БГ можеш да вкараш колата в сервиз и да и огледат всички кусури, защото на БМВ кусурите са скъпи

Та, писал съм го и друг път и моля да бъда извинен, че се повтарям, но пробвай първо да си намериш нещо от ръка с читав собственик в БГ. Аз поне идеята, че Българина само кара без да поддържа съм я забравил и мога да те уверя, че за сега мисля, че не съм загубил !
Успех в избора !
ПП: Да ме прощавате за фермана

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Drum написа:ПП: Да ме прощавате за фермана
Простено да ти е чадо

Drum написа:1. Номера на колата да не е скрит, човек който иска да си продаде колата не си крие номера обикновено и особено в Германия
5. Като събереш повечето от горните неща в една обява тогава вече почва да мирише отдалеч![]()
Тия неща ако всички ги отхвърлиш с лека ръка само по снимки, незнам колко обяви ще ти останат за гледане
Принципно е така ама си трябва звънене и доуточняване
Drum написа:Съветът ми е ако държиш колата да е нов внос, по добре огледай обявите в мобиле.де но от авто къща. Има и доста БМВ дилъри и то си пише. Не знам обаче защо държиш да я докараш по този начин, така не се знае какво точно ще ти докарат. Да купиш кола 2-ра ръка си е много гледане и късмет, а да купиш кола по снимки си е 200% късмет, зависи за колко голям късметлия се имаш![]()
Тука трябва да споменеме, че в автокъщите трябва да се гледа собственика по възможност да не е мустакат комшия изповядващ исляма (от тях има и много коректни търговци, но са далеч от разбиранията на чичо Хайнц

проблема с закупуването на кола от БГ не е толкова в подръжката, защото има хора, които си подържат колите като хората, а в условията за употреба (мръсотия, дупки и въобще свинщината в която си караме колите) и липсата на избор.
за колегата дето търси: две от колите са силно барани

Съвета на Крисо беше добър - ако ше е 320 по-добре гледай 323 или 328, също погледни и 320-ките м54 170 кс или 325. Разходите им са много близки а разликата във вържеша е сериозна + ще разшириш търсенето.
ПП. Бих ти препоръчал човек за докарване ама ти имаш да правиш бартер. Ако все пак се интересуваш - ЛС.
Успех!
Последна промяна K_Ilkov на 13 Авг 2010, 14:14, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...

Колега Илков и ти си прав,
1. Истинските обяви в мобиле.де не са много ! около 10% са от резултата който ти изкарва съгласно зададените параметри !
2. Като купиш 10 годишен немски баварец, обикновено всичко му е оригинално, (включително и акумулатора) и като го подкараш по нашите пътища тепърва започваш да му сменяш разни "нещица"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Drum написа:Колега Илков и ти си прав,
1. Истинските обяви в мобиле.де не са много ! около 10% са от резултата който ти изкарва съгласно зададените параметри !
Не е тука мястото, но това твърдение е силно преувеличено. Ако е така то в БГ сигурно са 0.1% (нямам нищо против колите карани в БГ както казах и преди)
въпроса е - кой ценови диапазон от мобилето гледаш - тия дето са "на далавера" обикновенно са такива каквито ги описа и ти и аз за комшиите, там където цените станат малко по-истински и автомобилите и продавачите им са такива. Това всичко с уговорката, че цената не е единствения фактор за качество, но е важна съставка.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Обем багажник е46 комби
колеги я дайте един съвет - гледам по документация комбито на е46 и авант-а на ауди а4 имат горе-долу еднакво голям багажник, но визуално поне на аудито ми изглежда по-голям. трябва да събера отзад сравнително голямо куче и детска количка
ще успея ли с е46, че ми изглежда много плитък багажника.
иначе много ме кефи визуално колицата, но в моя случай трябва да подхождам прагматично

иначе много ме кефи визуално колицата, но в моя случай трябва да подхождам прагматично

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Re: Обем багажник е46 комби
robbiewww написа:колеги я дайте един съвет - гледам по документация комбито на е46 и авант-а на ауди а4 имат горе-долу еднакво голям багажник, но визуално поне на аудито ми изглежда по-голям. трябва да събера отзад сравнително голямо куче и детска количкаще успея ли с е46, че ми изглежда много плитък багажника.
Най-сигурния вариант е да пробваш.
Според мен едва ли на аудито багажника е доста по-голям от този на Е46.