Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Wolfeye » 07 Авг 2010, 1:07

facelift-ова 318 с 115 коня , тоя дето е правил обявата или лъже нещо или е некав ретард! :smoke:

318d е със 115 коня.., а бензина е с малко повече :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Авг 2010, 1:19

Apassionata написа:
kriso85 написа:
Zagy написа: Все пак най-важното е колата да ми хване окото и да си кажа "Ей тва ше е!" - както стана с тази, с която съм в момента.

:yes: :yes: :yes:

+1 :yes: :lalala: :smoke: :driving:
Не знам, все ми се струва че... хахах, типично по женски, в покупката на кола малко трябва да надлее чевството пред разума/ км, пари, година/... Почувстваш ли я колата като я подкараш, харесва ли ти като състояние.. едно 80%, не можеш ли да спиш два дни и само за нея мислиш ...и нищо друго не искаш да гледаш повече... Това е твоята кола... Естествено диагностика и ...
Юхууууу :driving:
Не че аз не отнесох, скъпа е за тази година, няма много екстри, много време седи на пазара, смешни джанти, но за мен си заслужава... и няма фен, който видях тези дни, който да не я похвали... Особено рекарото!
Успех на всички в търсенето :bchug:

Ти на това ако му викаш "няма много екстри" , "смешни джанти" и прочие... :mhihi: :kuku: :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от insurance » 08 Авг 2010, 10:01

Здравейте колеги!
Доста търсих нещо за колата която съм харесал във форума,но неможах да намеря нищо моля да ме извините за въпроса,ще си копувам Е46-купе 2001г. 320-2200куб.см. 170к.с.,какъв е разхода,окачването май не най здравото,има ли някакви честосрещани проблеми с тази кола.Вчера ходих да я гледам,като я подкарах при 90-100км.ч. има някакво леко притрисане от какво може да е това усеща се някъде под купето.
Благодаря предварително.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 08 Авг 2010, 22:04

Аз Е46 вече съм си избрал 8) но не мисля, че въпросът ми има нужда да е в отделна тема затова питам тук - какъв е цокълът на предния габарит? Дългите са Н7, ксенона D2S, но габарита нещо ми е загадка. Като поразрових по разните там специализирани сайтове ми излиза един Т10 като вероятен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 09 Авг 2010, 14:35

rve написа:Аз Е46 вече съм си избрал 8) но не мисля, че въпросът ми има нужда да е в отделна тема затова питам тук - какъв е цокълът на предния габарит? Дългите са Н7, ксенона D2S, но габарита нещо ми е загадка. Като поразрових по разните там специализирани сайтове ми излиза един Т10 като вероятен.

Габарита е от тия "обикновените" цокли - сплесканите. НЕ знам научното наименование, но навсякъде ги продават тези кушки за габаритите . И не слагай диоди, защото ще ти светят и мигачите :mhihi:

Аз само за още едни габарити се сещам - с кръгли фасонки, но са супер рядко (на мерцедес четириочка са такива :shock: )
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 09 Авг 2010, 19:48

Ха, интересно :) Предполагах, че ако сложа диоди няма да минат чека на лайт модула и ще ми свети индикацията на таблото, но за мигачите не се бях и замислял.

Потребител
Аватар

Мнение от Simkata » 12 Авг 2010, 23:28

другата седмица отивам до бомиауто софия да се уточним там за поръчката на бмв от германия но се 4удя коя от 3те :banghead: :banghead: :banghead:

номер1: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=2

номер2: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

номер3: или може би тази: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4

бюджетът ми се ограни4ава до 13 500 мах. (6те давам за бартер моита астра '99 в автока6тата с доплащане ) давайте съвети и такива подобни кат я зема може :bchug: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: pejo 200 i pe6
Мечтае да кара: BMW E46 323 CI
Детайли за колата: mnogo varvi malko gori - samo voda :D

Мнение от ne4k0o » 13 Авг 2010, 11:42

бтарле иска ли питане http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... abNumber=1 това е най добре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 13 Авг 2010, 11:48

Що не потърсиш 323/328 .
Вървят доста повече, горят еднакво с 20ката , а и обикновено са с по-високо ниво на обурудване.
Също доста чест цените са по-надолу от тези на 320ката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 13 Авг 2010, 13:29

Колега, понеже и аз доста време убих в зяпане в мобиле.де, а и някой тук във форума ме светна за някои неща, ще споделя следното:

и трите обяви са ми доста съмнителни, в мобиле има доста опити за измама, на такъв попаднах когато купувах първата си кола (е46 320д) преди 4 години. цената беше доста добра за характеристиките на колата, но ми обясни че бил немец, който се е преместил в Англия (което само по себе си е доста абсурдно) и колата не му върши работа. искаше да му преведа 50% аванс по Money Gram, за да я запазел за мен :kuku:
Та когато избираш кола в мобиле.де оглеждай добре за следните неща:

1. Номера на колата да не е скрит, човек който иска да си продаде колата не си крие номера обикновено и особено в Германия
2. Vendor: трябва да има име, точен адрес и телефон за контакт (в твоите обяви в 1 и 2 няма дори име, а в 3 звучи доста измислено)
3. Брой снимки: човек, който иска да си продаде колата снима много и всякакви изгледи (твоите обяви са доста постни от към снимки) вземи за пример пак от мобиле.де обява пустната от авто къща и ще направиш разликата
4. Място където е снимано: по мои наблюдения немеца си снима колата пред къщата или гаража, като видиш снимки правени на улицата, на поляна, в гората или други случайни места - съмнително е
5. Като събереш повечето от горните неща в една обява тогава вече почва да мирише отдалеч :yes:

Съветът ми е ако държиш колата да е нов внос, по добре огледай обявите в мобиле.де но от авто къща. Има и доста БМВ дилъри и то си пише. Не знам обаче защо държиш да я докараш по този начин, така не се знае какво точно ще ти докарат. Да купиш кола 2-ра ръка си е много гледане и късмет, а да купиш кола по снимки си е 200% късмет, зависи за колко голям късметлия се имаш :mrgreen:

Първото си Е46 след много гледане и избиране купих от ръка от едно момче тук в БГ през 2006, тогава бяха много пари защото имаше общо 10-12 обяви в цяла България и аз ги обходих почти всичките, т.е. нямаше предлагане. Та платих по-малко от колкото за нов внос и взех кола карана 7 месеца в БГ и с вложени доста пари в нея. Преди седмица направих бартер и го смених за по-ново и по-мощно по същият начин. Не забравяй че когато си тук в БГ можеш да вкараш колата в сервиз и да и огледат всички кусури, защото на БМВ кусурите са скъпи :idea:

Та, писал съм го и друг път и моля да бъда извинен, че се повтарям, но пробвай първо да си намериш нещо от ръка с читав собственик в БГ. Аз поне идеята, че Българина само кара без да поддържа съм я забравил и мога да те уверя, че за сега мисля, че не съм загубил !
Успех в избора !
ПП: Да ме прощавате за фермана :smoke:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Авг 2010, 13:58

Drum написа:ПП: Да ме прощавате за фермана :smoke:

Простено да ти е чадо :mhihi:

Drum написа:1. Номера на колата да не е скрит, човек който иска да си продаде колата не си крие номера обикновено и особено в Германия
2. Vendor: трябва да има име, точен адрес и телефон за контакт (в твоите обяви в 1 и 2 няма дори име, а в 3 звучи доста измислено)
3. Брой снимки: човек, който иска да си продаде колата снима много и всякакви изгледи (твоите обяви са доста постни от към снимки) вземи за пример пак от мобиле.де обява пустната от авто къща и ще направиш разликата
4. Място където е снимано: по мои наблюдения немеца си снима колата пред къщата или гаража, като видиш снимки правени на улицата, на поляна, в гората или други случайни места - съмнително е
5. Като събереш повечето от горните неща в една обява тогава вече почва да мирише отдалеч :yes:

Тия неща ако всички ги отхвърлиш с лека ръка само по снимки, незнам колко обяви ще ти останат за гледане
Принципно е така ама си трябва звънене и доуточняване

Drum написа:Съветът ми е ако държиш колата да е нов внос, по добре огледай обявите в мобиле.де но от авто къща. Има и доста БМВ дилъри и то си пише. Не знам обаче защо държиш да я докараш по този начин, така не се знае какво точно ще ти докарат. Да купиш кола 2-ра ръка си е много гледане и късмет, а да купиш кола по снимки си е 200% късмет, зависи за колко голям късметлия се имаш :mrgreen:

Тука трябва да споменеме, че в автокъщите трябва да се гледа собственика по възможност да не е мустакат комшия изповядващ исляма (от тях има и много коректни търговци, но са далеч от разбиранията на чичо Хайнц :mhihi: )

проблема с закупуването на кола от БГ не е толкова в подръжката, защото има хора, които си подържат колите като хората, а в условията за употреба (мръсотия, дупки и въобще свинщината в която си караме колите) и липсата на избор.

за колегата дето търси: две от колите са силно барани :mhihi: с някакви странни виждания за тунинг аз лично не бих взел такава. Червената изглежда добре. Моя съвет е да тъсиш възможно по-сток кола.

Съвета на Крисо беше добър - ако ше е 320 по-добре гледай 323 или 328, също погледни и 320-ките м54 170 кс или 325. Разходите им са много близки а разликата във вържеша е сериозна + ще разшириш търсенето.

ПП. Бих ти препоръчал човек за докарване ама ти имаш да правиш бартер. Ако все пак се интересуваш - ЛС.

Успех!
Последна промяна K_Ilkov на 13 Авг 2010, 14:14, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 13 Авг 2010, 14:11

:OT: Що съм постнал 2 пъти :conf:

Колега Илков и ти си прав,
1. Истинските обяви в мобиле.де не са много ! около 10% са от резултата който ти изкарва съгласно зададените параметри !

2. Като купиш 10 годишен немски баварец, обикновено всичко му е оригинално, (включително и акумулатора) и като го подкараш по нашите пътища тепърва започваш да му сменяш разни "нещица"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Авг 2010, 14:22

Drum написа:Колега Илков и ти си прав,
1. Истинските обяви в мобиле.де не са много ! около 10% са от резултата който ти изкарва съгласно зададените параметри !

Не е тука мястото, но това твърдение е силно преувеличено. Ако е така то в БГ сигурно са 0.1% (нямам нищо против колите карани в БГ както казах и преди)

въпроса е - кой ценови диапазон от мобилето гледаш - тия дето са "на далавера" обикновенно са такива каквито ги описа и ти и аз за комшиите, там където цените станат малко по-истински и автомобилите и продавачите им са такива. Това всичко с уговорката, че цената не е единствения фактор за качество, но е важна съставка.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Обем багажник е46 комби

Мнение от robbiewww » 15 Авг 2010, 14:55

колеги я дайте един съвет - гледам по документация комбито на е46 и авант-а на ауди а4 имат горе-долу еднакво голям багажник, но визуално поне на аудито ми изглежда по-голям. трябва да събера отзад сравнително голямо куче и детска количка :lalala: ще успея ли с е46, че ми изглежда много плитък багажника.
иначе много ме кефи визуално колицата, но в моя случай трябва да подхождам прагматично :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Обем багажник е46 комби

Мнение от kriso85 » 15 Авг 2010, 16:45

robbiewww написа:колеги я дайте един съвет - гледам по документация комбито на е46 и авант-а на ауди а4 имат горе-долу еднакво голям багажник, но визуално поне на аудито ми изглежда по-голям. трябва да събера отзад сравнително голямо куче и детска количка :lalala: ще успея ли с е46, че ми изглежда много плитък багажника.
иначе много ме кефи визуално колицата, но в моя случай трябва да подхождам прагматично :bchug:

Най-сигурния вариант е да пробваш.
Според мен едва ли на аудито багажника е доста по-голям от този на Е46.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46