Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Simkata написа:благодаря ви за отговорите![]()
![]()
![]()
![]()
нещо си недоволен ли?
CD-changer ли неразбираш какво е?
http://www.google.bg/images?hl=bg&q=cd- ... a=N&tab=wi

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Как се наричат тия джанти?
1 -
2 -
Мисля, че едните са м3, а другите м6
?
1 -
2 -
Мисля, че едните са м3, а другите м6

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Shamanek написа:А според вас колко са склонни да смъкват от цената търговците на коли.
Примерно тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
дали може да се смъкне до към 13к
По принцип зависи колко добре се пазариш, и колко бързо продавача иска да се "избави" от колата.
Аз като търсех миналата година, един от горубляне ми свали от 14600 на 12000 за 320d 2002 година.
Друг е въпрос, че състоянието й не беше цветущо, но все пак си е сериозна сума. Така че се пазариш като циганин.

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Ех аз не мога да се пазаря ама 100 % ще извикам някой, който може. Иначе съм тръгнал за 320д ама все си мисля, че 330 е по-добре и няма да е кой знае колко по-скъпо за поддръжка 

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
nbs написа:Как се наричат тия джанти?
1 -
2 -
Мисля, че едните са м3, а другите м6?
Хаха за 1вите може Мартин да ти каже тъи като снимката която си одрязал е от неговата кола

Да, първата снимка е от форума, надявам се, че няма да е проблем
.
Чакам отговори на въпроса?

Чакам отговори на въпроса?

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
1. M3 e46 19"
2. M6 - незнам какви са ориг.
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
тука има хубаво инфо за ориг джанти на БМВ
2. M6 - незнам какви са ориг.
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
тука има хубаво инфо за ориг джанти на БМВ

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
Абе хора, а ако колата няма лупи на предните ( Angel Eyes ) значи ли задължително, че ксенона не е оригинален ( ако има такъв )? Четох из форума, че за да е оригинален ксенона трябва да има задължително лупи и да има пръскалки на фаровете.
Тези лупи(angel eyes), ако искам да си сложа купувам, монтирам всичко там дали ще може да се направи и датчика за регулиране на височината на фаровете? Мисълта ми е има ли такъв датчик по default или трябва да се купува допълнително и той и да се свързва и ще стане ли свързването ?
МерсаЖ
Тези лупи(angel eyes), ако искам да си сложа купувам, монтирам всичко там дали ще може да се направи и датчика за регулиране на височината на фаровете? Мисълта ми е има ли такъв датчик по default или трябва да се купува допълнително и той и да се свързва и ще стане ли свързването ?
МерсаЖ
jivko2828 написа:Shamanek написа:А според вас колко са склонни да смъкват от цената търговците на коли.
Примерно тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
дали може да се смъкне до към 13к
Ако колата е талига може и до 10к да падне, въпроса е струва ли си да вземеш нещо за 10к и да почнеш да го правш вместо да му се радваш. Колкото продавача е по-склонен на по-големи отстъпки, толкова колата е по-съмнителна от към състояние. Пазара на коли втора употреба не случайно е в учебниците по финанси като пример за оценка на релацията цена-качество-риск.
Важното в случая е не каква е номиналната стойност, а след като направиш покупката да останеш с чувство на удовлетвореност, а не с "набутах се". Другото са цифри

ПП: много ми е странно фейс лифт със 184 к.с., дразни някакси

Shamanek написа:Абе хора, а ако колата няма лупи на предните ( Angel Eyes ) значи ли задължително, че ксенона не е оригинален ( ако има такъв )? Четох из форума, че за да е оригинален ксенона трябва да има задължително лупи и да има пръскалки на фаровете.
МерсаЖ
Angel Eyes-a няма нищо общо с лупите

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Shamanek написа:Абе хора, а ако колата няма лупи на предните ( Angel Eyes ) значи ли задължително, че ксенона не е оригинален ( ако има такъв )? Четох из форума, че за да е оригинален ксенона трябва да има задължително лупи и да има пръскалки на фаровете.
МерсаЖ
понеже темата е за съвети, ще те посъветвам да си купиш читава кола за парите, които си решил да похарчиш
възможно по-сток, и запазена
щото иначе вероятноста да си купиш готините фарове, лупи, енджъли и други измишльотини съпроводени с купища проблеми е голяма

...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Angel Eyes са ринговете около самите фарове, които заместват габаритите.
Това не е е част от оригиналните фарове, нито лупите се казват Angel Eyes, колега
Ако фаровете нямат лупи(тоест са с рефлектор само) и имат "ксенон", то това е неоригинален комплект само с ксенонови крушки.
Оригиналната система е биксенонова, с лупи на фаровете на късите, които се "отварят", когато се пуснат дългите.
Също така си се ориентирал правилно - ако ксенонът е фабрично монтиран има система за миене на фаровете, тъй като в Западна Европа е такъв стандартът за коли с ксенонови фарове.
Няма да стане да си купиш само лупи. Можеш да си купиш специални афтърмаркет "лупи", които обаче не са биксенонови и се монтират по някакъв начин на рефлекторите на обикновените фарове и да сложиш един неоригинален ксенон. Така ще се доближиш най-много до оригинален ксенон за доста малко пари.
Ако търсиш оригинален ксенон(което според мен е най-добрият вариант, защото тия афтърмаркет изпълнения са много недъгави), ще трябва да си отделиш доста по-голяма сума и ще ти е необходим нов лайт модул(или само предния му панел и препрограмиране мисля), фаровете и системата за миене(по желание).
Това не е е част от оригиналните фарове, нито лупите се казват Angel Eyes, колега

Ако фаровете нямат лупи(тоест са с рефлектор само) и имат "ксенон", то това е неоригинален комплект само с ксенонови крушки.
Оригиналната система е биксенонова, с лупи на фаровете на късите, които се "отварят", когато се пуснат дългите.
Също така си се ориентирал правилно - ако ксенонът е фабрично монтиран има система за миене на фаровете, тъй като в Западна Европа е такъв стандартът за коли с ксенонови фарове.
Няма да стане да си купиш само лупи. Можеш да си купиш специални афтърмаркет "лупи", които обаче не са биксенонови и се монтират по някакъв начин на рефлекторите на обикновените фарове и да сложиш един неоригинален ксенон. Така ще се доближиш най-много до оригинален ксенон за доста малко пари.
Ако търсиш оригинален ксенон(което според мен е най-добрият вариант, защото тия афтърмаркет изпълнения са много недъгави), ще трябва да си отделиш доста по-голяма сума и ще ти е необходим нов лайт модул(или само предния му панел и препрограмиране мисля), фаровете и системата за миене(по желание).
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
Разбрах. Ако ще е гарга да е рошава. Ще търся с оригинален ксенон който да има лупи, а който ми предлага "оригинален без лупи" ще знам, че има нещо гнило. Епа парите не са проблем
Аз съм си отделил към 12к, но винаги мога да взема назаем от един познат, стига да ми хареса нещо. Дано да намеря само с оригинален ксенон и лупи, че съм се влюбил в тях

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Темата за ксенона е малко по-надолу, да я прочете колегата там има всички отговори
viewtopic.php?f=34&t=133291

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Shamanek написа:Разбрах. Ако ще е гарга да е рошава. Ще търся с оригинален ксенон който да има лупи, а който ми предлага "оригинален без лупи" ще знам, че има нещо гнило. Епа парите не са проблемАз съм си отделил към 12к, но винаги мога да взема назаем от един познат, стига да ми хареса нещо. Дано да намеря само с оригинален ксенон и лупи, че съм се влюбил в тях
![]()
![]()
Викаш да се отказвам да слагам ксенон на моите рефлектори, че после няма продаване