Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от K_Ilkov » 24 Авг 2010, 16:03

Simkata написа:благодаря ви за отговорите :!: :bang: :( :cry: :banghead:

нещо си недоволен ли?
CD-changer ли неразбираш какво е?

http://www.google.bg/images?hl=bg&q=cd- ... a=N&tab=wi
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 24 Авг 2010, 16:44

Как се наричат тия джанти?

1 -

2 -

Мисля, че едните са м3, а другите м6 :confused: ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 24 Авг 2010, 17:52

Shamanek написа:А според вас колко са склонни да смъкват от цената търговците на коли.
Примерно тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
дали може да се смъкне до към 13к :conf:

По принцип зависи колко добре се пазариш, и колко бързо продавача иска да се "избави" от колата.
Аз като търсех миналата година, един от горубляне ми свали от 14600 на 12000 за 320d 2002 година.
Друг е въпрос, че състоянието й не беше цветущо, но все пак си е сериозна сума. Така че се пазариш като циганин. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 24 Авг 2010, 18:28

Ех аз не мога да се пазаря ама 100 % ще извикам някой, който може. Иначе съм тръгнал за 320д ама все си мисля, че 330 е по-добре и няма да е кой знае колко по-скъпо за поддръжка :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 24 Авг 2010, 20:39

nbs написа:Как се наричат тия джанти?

1 -

2 -

Мисля, че едните са м3, а другите м6 :confused: ?

Хаха за 1вите може Мартин да ти каже тъи като снимката която си одрязал е от неговата кола :P
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nbs » 25 Авг 2010, 7:39

Да, първата снимка е от форума, надявам се, че няма да е проблем :mhihi:.

Чакам отговори на въпроса? :oops:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Авг 2010, 7:50

1. M3 e46 19"
2. M6 - незнам какви са ориг.

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

тука има хубаво инфо за ориг джанти на БМВ
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shamanek » 25 Авг 2010, 8:42

Абе хора, а ако колата няма лупи на предните ( Angel Eyes ) значи ли задължително, че ксенона не е оригинален ( ако има такъв )? Четох из форума, че за да е оригинален ксенона трябва да има задължително лупи и да има пръскалки на фаровете.
Тези лупи(angel eyes), ако искам да си сложа купувам, монтирам всичко там дали ще може да се направи и датчика за регулиране на височината на фаровете? Мисълта ми е има ли такъв датчик по default или трябва да се купува допълнително и той и да се свързва и ще стане ли свързването ?

МерсаЖ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 25 Авг 2010, 10:16

jivko2828 написа:
Shamanek написа:А според вас колко са склонни да смъкват от цената търговците на коли.
Примерно тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
дали може да се смъкне до към 13к :conf:

Ако колата е талига може и до 10к да падне, въпроса е струва ли си да вземеш нещо за 10к и да почнеш да го правш вместо да му се радваш. Колкото продавача е по-склонен на по-големи отстъпки, толкова колата е по-съмнителна от към състояние. Пазара на коли втора употреба не случайно е в учебниците по финанси като пример за оценка на релацията цена-качество-риск.
Важното в случая е не каква е номиналната стойност, а след като направиш покупката да останеш с чувство на удовлетвореност, а не с "набутах се". Другото са цифри :mrgreen:

ПП: много ми е странно фейс лифт със 184 к.с., дразни някакси :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Авг 2010, 13:32

Shamanek написа:Абе хора, а ако колата няма лупи на предните ( Angel Eyes ) значи ли задължително, че ксенона не е оригинален ( ако има такъв )? Четох из форума, че за да е оригинален ксенона трябва да има задължително лупи и да има пръскалки на фаровете.
Тези лупи(angel eyes), ако искам да си сложа купувам, монтирам всичко там дали ще може да се направи и датчика за регулиране на височината на фаровете? Мисълта ми е има ли такъв датчик по default или трябва да се купува допълнително и той и да се свързва и ще стане ли свързването ?

МерсаЖ

Angel Eyes-a няма нищо общо с лупите :yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Авг 2010, 14:13

Shamanek написа:Абе хора, а ако колата няма лупи на предните ( Angel Eyes ) значи ли задължително, че ксенона не е оригинален ( ако има такъв )? Четох из форума, че за да е оригинален ксенона трябва да има задължително лупи и да има пръскалки на фаровете.

МерсаЖ

понеже темата е за съвети, ще те посъветвам да си купиш читава кола за парите, които си решил да похарчиш

възможно по-сток, и запазена

щото иначе вероятноста да си купиш готините фарове, лупи, енджъли и други измишльотини съпроводени с купища проблеми е голяма
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 25 Авг 2010, 14:19

Angel Eyes са ринговете около самите фарове, които заместват габаритите.
Това не е е част от оригиналните фарове, нито лупите се казват Angel Eyes, колега :lol:

Ако фаровете нямат лупи(тоест са с рефлектор само) и имат "ксенон", то това е неоригинален комплект само с ксенонови крушки.
Оригиналната система е биксенонова, с лупи на фаровете на късите, които се "отварят", когато се пуснат дългите.
Също така си се ориентирал правилно - ако ксенонът е фабрично монтиран има система за миене на фаровете, тъй като в Западна Европа е такъв стандартът за коли с ксенонови фарове.
Няма да стане да си купиш само лупи. Можеш да си купиш специални афтърмаркет "лупи", които обаче не са биксенонови и се монтират по някакъв начин на рефлекторите на обикновените фарове и да сложиш един неоригинален ксенон. Така ще се доближиш най-много до оригинален ксенон за доста малко пари.

Ако търсиш оригинален ксенон(което според мен е най-добрият вариант, защото тия афтърмаркет изпълнения са много недъгави), ще трябва да си отделиш доста по-голяма сума и ще ти е необходим нов лайт модул(или само предния му панел и препрограмиране мисля), фаровете и системата за миене(по желание).
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shamanek » 25 Авг 2010, 14:43

Разбрах. Ако ще е гарга да е рошава. Ще търся с оригинален ксенон който да има лупи, а който ми предлага "оригинален без лупи" ще знам, че има нещо гнило. Епа парите не са проблем :angel: Аз съм си отделил към 12к, но винаги мога да взема назаем от един познат, стига да ми хареса нещо. Дано да намеря само с оригинален ксенон и лупи, че съм се влюбил в тях :angel: :angel: :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Авг 2010, 18:23

Темата за ксенона е малко по-надолу, да я прочете колегата там има всички отговори ;) viewtopic.php?f=34&t=133291
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Авг 2010, 19:18

Shamanek написа:Разбрах. Ако ще е гарга да е рошава. Ще търся с оригинален ксенон който да има лупи, а който ми предлага "оригинален без лупи" ще знам, че има нещо гнило. Епа парите не са проблем :angel: Аз съм си отделил към 12к, но винаги мога да взема назаем от един познат, стига да ми хареса нещо. Дано да намеря само с оригинален ксенон и лупи, че съм се влюбил в тях :angel: :angel: :angel:

Викаш да се отказвам да слагам ксенон на моите рефлектори, че после няма продаване :mhihi: Пък нека цената е 150лв. и нагоре на синона :lol: Както и да е, успех :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46