скърцане на прозорците
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dracos
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 '00
Re: скърцане на прозорците
BlackManz написа:vavilon написа:Добре де не се ли зацапва стъклото? този препарат е доста мазничък.
и аз имах такива притеснения, че ще ми отлепи и фолиото, но дори не е мазно стъклото...
И какво, помогна ли намазването за пукането? В смисъл дългосрочно... виждам че май месец си писал... И от къде го взе препарата... Аз съм срещал нещо подобно в Бриколажа, но не съм сигурен.
ПС Грешка, грешно мнение съм гледал, твоето е от вчера :-)
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
Dracos написа:BlackManz написа:vavilon написа:Добре де не се ли зацапва стъклото? този препарат е доста мазничък.
и аз имах такива притеснения, че ще ми отлепи и фолиото, но дори не е мазно стъклото...
И какво, помогна ли намазването за пукането? В смисъл дългосрочно... виждам че май месец си писал... И от къде го взе препарата... Аз съм срещал нещо подобно в Бриколажа, но не съм сигурен.
ПС Грешка, грешно мнение съм гледал, твоето е от вчера :-)
както писах по-горе от няколко месеца нямам забележки...
препарата ми го отсипаха от автомивката в бутилка, мога да ги питам за марка евентуално, но предполагам всички препарати са на една основа...
- Dracos
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 '00
10x, ще попитам и аз на автомивката... Благодаря :-)
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Колеги малко да съживя темата...
така като гледам нямаме само ние проблема със скърцането на прозорците, оказва се че е90 и е60 даже х3 и х5 и при тях го има
. Аз миля да пробвам написаното тези дни и ще пиша дали има резултат.
viewtopic.php?f=40&t=174799
така като гледам нямаме само ние проблема със скърцането на прозорците, оказва се че е90 и е60 даже х3 и х5 и при тях го има

viewtopic.php?f=40&t=174799
Добър вечер приятели нещо и моите стъкла почнаха да пропукват и искам да попитам дали ще се оправи проблема
ако смена външното уплатнение и някой ако знае каква им е цената ???
Благодаря предварително !!!!!
ако смена външното уплатнение и някой ако знае каква им е цената ???
Благодаря предварително !!!!!
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
Колеги, вдигам тази тема за да съобщя, че си реших проблема със скърцането на стъклата. Не знам дали някой е решил да пробва хитрината, за която вече бях споменал в темата, но тя наистина има ефект. Донякъде на шега реших да си намажа уплътненията с омекотител за пране. Направо съм изумен от резултата - никакво скърцане, дори като минавам през доста сериозни неравности и цялата кола се повива.
Не знам доколко е траен този резултат, но карам така вече близо месец и все още не са почнали да скърцат. Да не прозвучи като реклама, но аз лично ползвах Ленор.
Не знам с друг препарат дали ще има същия ефект. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мисля, че беше писано за разни препарати, които отпускат уплътнението - резултата е временен.
Дано си намерил перманентно решение, колега - ъпдейтвай темата, за да е полезна на всички.

Дано си намерил перманентно решение, колега - ъпдейтвай темата, за да е полезна на всички.

Si non confectus, non reficiat.
Та намазах си уплитненията днеска но нямаше кой знае какъв ефект
някой да ми каже как се развива точната процедура ще съм му благодарен

dimodi написа:dimodi написа:Колеги и аз имам тоя проблем с прискърцването на прозорците от време на време. Потърсих в немските форуми след като стана ясно, че това си е болест при Е46. Открих едно предложение, което на пръв поглед звучи смешно, но смятам да опитам като ми остане време.![]()
Един колега там предлага тази гума да се намаже с омекотител за пране, като с един парцал хубаво втриете течността.
Според мен обаче няма да е лошо да се намажат всички уплътнения. И други в този форум твърдят, че това решение им е помогнало след като преди това са опитвали какво ли не. За немскоговорящите ето я оригиналната тема:
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic133365_Absofort_keine_knisternde_knarzende_fenster_mehr_3er_BMW_-_E46.html
Както вече казах мисля да опитам като намеря време. Ако не помогне, мисля че няма и да навреди. Поздрави.
Ето къде трябва да се намаже, колеги. Аз лично обаче намазах всички уплътнения, като се постарах да го втрия доста добре.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
няма ли да се цапа стъклото като се вдигне от омекотителя ? че не съм прал и не го знам що за течност е 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Мазане и втриване!
п.п. Клега, dimodi-благодаря много

п.п. Клега, dimodi-благодаря много

vavilon написа:Мазане и втриване!
Именно!

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Хм точно тая тема търсих ,ся ще хващам ленора и ще видим кво ще стане !
...

...

Добър вечер колеги тва с омекотителя действа много добре на тези уплътнения , днеска си го намазах хубаво и търках добре и след 2 часа излизам , карах по неравности няма пропукване нищо
Благодаря на колегите за помоща

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.