EML лампа?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
Re: EML лампа?
lie to me написа:Здр.колеги! Не ми се е налагало до сега да се ровя из публикации,форуми,но от една седмица ходене по майстори ми дойде в повече! Надявам се някой да подскаже нещо,че ми писна от тая кола( Е46 ) 316i N42B18 - седановия 2ванос 2002г. (бензин/газ) Преди няколко дни светна въпросното ЕМL...при промяна на скоростите се получаваше едно забиване и след това се отпушва и тръгва нормално! Не е менила обороти както чета при други колеги,нито тресеше! Спрях,запалих и вече не светеше...на следвашия ден отидох на диагностика излязоха 2грешки на педал на газта! Изтриха ги тия в сервиза...викат карай и се не бой! Вчера сутрин въртя ключа и никой...втори път след като натиснах педала на газта запали(акумулатор нов) След като запали веднъж няна проблем докато не поизстине! В сервиза,пак,,майстори" пускат диагностика-нищо!Накарах ги да почистят дросел клапата,прегледаха я отваря-затваря нормално!Ламбда сондите с нормални показатели...покарах я мъжката върви както преди да светне ЕМL....надявах се ,че се оправила-днес въртя и пак същото,пали само с настъпване и пак трудно! Ако някой има идея ще съм благодарен,че като знам майсторите в Плевен,не ми се мисли....
1. За да палиш трудно погледни свещи, акумулатор и алтернатор.
2. crankshaft датчиците и защо не пробваш с друг дросел, смени го адаптирайте колата и гледай. Аз лично тествах 3 и само 1 работеше, другите бяха дали в ира. Ако си от София мога да ти препоръчам един човек с качествена диагностика.
Колега в момента съм закотвен в Плевен...свещите -няма проблем,акумолатора е чисто нов...дросела е почистен и адаптиран! Не съм проверявал crankshaft датчиците....Това с трудното палене излезе след като светна EML на таблото! На диагностиката излязоха 2грешки на педала на газта както писах по горе....затова попрочетох теми свързани с EML но за него се пише доста-светва при няколко проблема
(моторче валтроник,ел.блок за управление,дросел,датчик колянов вал и разпределителен.....) Ще пробвам и с нов дросел както казваш,но в краен случай ще се ходи в бмв сервиз,а там дерат!

- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
При датчик колянов вал не светва EML,а просто не пали!При датчик разпределителен вал свети чек енджин а не EML!Отиди при качествен диагностик,а не просто при някой с програма! 

Колеги и аз имам подобен проблем. Днес докато си карах и ми светна EML лампа и системите за DSC и изгуби мощност(не е пъргава като преди ) оборотите започнаха да играят от 400-500 до 2000 и неиска да се форсира някакви идеи от какво може да бъде ? E46 320i facelift M54B22
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
При мен след смяна на дросел и картерна вентилация проблема не се оправи напълно. По цял месец нямах грешки и в даден момент пак всичко наново. Накрая смених и дебитомера, за който доста диагностици твърдяха, че си бил наред и от тогава не само, че колата тръгна малко по-добре, ами и вече няколко месеца не съм имал грешки.
Затова моя съвет е да тръгнеш от проверка на картерната вентилация и всичката карантия за загуби на вакуум, след това евентуално смени и дебитомера. Ако и тогава не се оправи - сменяй дросела.
Ако решиш да търсиш дросел 2ра ръка - драсни ми едно лс
Затова моя съвет е да тръгнеш от проверка на картерната вентилация и всичката карантия за загуби на вакуум, след това евентуално смени и дебитомера. Ако и тогава не се оправи - сменяй дросела.

insane_v написа:При мен след смяна на дросел и картерна вентилация проблема не се оправи напълно. По цял месец нямах грешки и в даден момент пак всичко наново. Накрая смених и дебитомера, за който доста диагностици твърдяха, че си бил наред и от тогава не само, че колата тръгна малко по-добре, ами и вече няколко месеца не съм имал грешки.
Ще те имам на предвид колега
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Здравейте, колеги! Да направя и аз едно питане относно въпросната грешка. Съквартиранта ми я е получил онзи ден /323Ci/ с познатите симптоми - играене на обороти. Губене на мощност и т.н. Колата е в сервиз и вече е разглобена. Майсторите са казали, че дросела е заминал и трябва да се смени с нов. Ел. Управлението му било прецакано. Тъй като аз нямам голямо доверие на майсторите реших да попитам и тук. Прочетох цялата тема и се позапознах бегло с нещата. Доколкото разбрах проблемите не винаги са от едно и също нещо. Т.е. може да смени дросела и проблема да не изчезне. Така или иначе май друг избор в момента няма. Моето питане е дали може да се смени само това ел. управление? Продава ли се ново или втора ръка? Някой прсвл ли го е? Резултати? Благодаря предварително! 

- insane_v
- младши ентусиаст
-
Дросела се продава само цял. Няма как да смениш само управлението. Втора ръка във форума върви по 50лв. Нов дросел на ВДО (ВДО правят оригиналните дросели на БМВ) върви около 650 лв ако не се лъжа, но ако го поръчаш от колега от форума излиза около 400. При мен обаче в крайна сметка проблемите изчезнаха окончателно чак след като смених и дебитомера, макар че никога не ми беше давало грешки на дебитомера, а само на дросела. Дори във Варна Карс твърдяха, че проблема е в дросела. Та сега май имам 2 резервни дросела, на които може би нищо им няма 

Здравейте колеги,относно моя проблем изчетох доста теми и за момента се обърках доста.По празниците докато пътувах по магистралата ми се случи следното:Права отсечка коли няма все пак 01.05.около 16 ч. та въпроса ми е при движение със скорост около 5500 оборота на 5 предавка ми светна EML при което двигателя прекъсна за момент, пуснах газта и пак настъпих достигнах пак същата скорост и пак EML и двигателя прекъсна.
Колата е с ГИ смених на бензин викам може да е от газовото достигам пак същата скорост на бензин и пак ELM и прекъсване на мотора.Двигателя е N42B20A.Намалих малко скоростта и със скорост около 110-до 130 нито проблем с лампата нито прекъсва.Стигнахме до където бях тръгнал и вчера се прибирам, светна чека без ELM и колата малко като вързана малко тромава.Закачих я на диагностика като се прибрах, Autocom с това разполагах,грешките P0171-P0174 system too lean електрическа грешка,и Р0341 датчик разпределителен вал "А" предполагам всмукателни клапани,изчистих грешките и от вчера карам градско спокойно каране и колата върви добре не е трупало нищо.
От изчетеното вече ми е пълна каша щото става въпрос за теми в който се споменава за проблеми от:
1.Блока за управление на валвтроника!
2.Дросел
3.Ел.управление на дросела
4.Дори обтегач на верига от където бягали градусите на центровка на валовете
5.Смяна на О-пръстените на валвтроника-но това беше в една тема за 6 цилиндров бензинов мотор, всъщност много добра тема със снимков материал.
6.Слаб акумулатор
7.Дебитомер
И при всички тези теми все става въпрос за светване на ELM,ще се радвам ако имате някаква по конкретна насока от къде да тръгна или да карам докато несветне постоянно.Просто съм
Колата е с ГИ смених на бензин викам може да е от газовото достигам пак същата скорост на бензин и пак ELM и прекъсване на мотора.Двигателя е N42B20A.Намалих малко скоростта и със скорост около 110-до 130 нито проблем с лампата нито прекъсва.Стигнахме до където бях тръгнал и вчера се прибирам, светна чека без ELM и колата малко като вързана малко тромава.Закачих я на диагностика като се прибрах, Autocom с това разполагах,грешките P0171-P0174 system too lean електрическа грешка,и Р0341 датчик разпределителен вал "А" предполагам всмукателни клапани,изчистих грешките и от вчера карам градско спокойно каране и колата върви добре не е трупало нищо.
От изчетеното вече ми е пълна каша щото става въпрос за теми в който се споменава за проблеми от:
1.Блока за управление на валвтроника!
2.Дросел
3.Ел.управление на дросела
4.Дори обтегач на верига от където бягали градусите на центровка на валовете
5.Смяна на О-пръстените на валвтроника-но това беше в една тема за 6 цилиндров бензинов мотор, всъщност много добра тема със снимков материал.
6.Слаб акумулатор
7.Дебитомер
И при всички тези теми все става въпрос за светване на ELM,ще се радвам ако имате някаква по конкретна насока от къде да тръгна или да карам докато несветне постоянно.Просто съм

- insane_v
- младши ентусиаст
-
Щом ти е дала грешка на датчика на някой от разпределителните валове, аз бих започнал от него. ЕМЛ лампата светва при най-различни проблеми, свързани с изчислението на порциите гориво и регулирането на гориво-въздушната смес. Положението на разпределителните валове е един от основните фактори на газоразпределението. Не съм голям специалист, но на мен проблема ми се струва ясен
За всеки случай отиди на някой читав диагностик преди да се изръсиш за нов сензор.

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
И на мен почна да ми светва докато карам EML + asc + check engine . По-интересното е, че като загася колата и след това я запаля свети само check engine и си вдига обороти както трябва. На третото палене НИЩО не свети. И така докато колата не реши пак да светнат.
Грешките които ми дава са:
119 motor throttle valve MDK mecanical Error (hard steering or jam)
117 Plausibility -Pedal Position Sensor 1 and 2
169 MDK output stage control after diagnostic failure
EML + asc + check engine винаги свети след потегляне от място
Грешките които ми дава са:
119 motor throttle valve MDK mecanical Error (hard steering or jam)
117 Plausibility -Pedal Position Sensor 1 and 2
169 MDK output stage control after diagnostic failure
EML + asc + check engine винаги свети след потегляне от място
Аз също имах проблем с EML лампата. След доста търсене от къде може да е проблема смених дросела и се оправи.
При мен светеше лампата за ASC+EML и светнеше ли в движение край с колата. Започваше да тресе,не искаше да се изфорсира и понякога гаснеше.
Колата ми е 320ci 1999г. Дросела е с жило. Колата даваше грешка за понтенциометрите на дросела
При мен светеше лампата за ASC+EML и светнеше ли в движение край с колата. Започваше да тресе,не искаше да се изфорсира и понякога гаснеше.
Колата ми е 320ci 1999г. Дросела е с жило. Колата даваше грешка за понтенциометрите на дросела
Здравейте колеги,
Вижте при мен какво дава диагностиката след светване на EML / E46 316 2002г N42B18A
27F7-датчик 1 стойност педал
2731-разпределителен вал контролна функция вход
2760-вторична въздушна инджекционна система/банка1/
2781-датчик разпределителен вал вход
Грешките са изчистват без проблем и след седмица пак светва EML и влиза в авариен режим.След като загася и запаля отново всичко и е ОК
Някакви съвети!
Вижте при мен какво дава диагностиката след светване на EML / E46 316 2002г N42B18A
27F7-датчик 1 стойност педал
2731-разпределителен вал контролна функция вход
2760-вторична въздушна инджекционна система/банка1/
2781-датчик разпределителен вал вход
Грешките са изчистват без проблем и след седмица пак светва EML и влиза в авариен режим.След като загася и запаля отново всичко и е ОК
Някакви съвети!
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с N42 и при мен от близките месеци започна да светва EML и веднага с него премигваше за секунда DSC-to.При гасене и палене наново двигателя се оправяше, нос лед няколко километра отново светваше EML и колата ставаше мудна и не вървеше.Така за около 2- 3 седмици колата си работеше нормално,обаче след известно време проблемът се задълбочи- светнеше ли EML колата повече от 1000 оборота не можеше да качи и номера с повторното палене вече не ставаше.Естествено едвам се потегляше от място и повече от 40 километра не се вдигаше. Грешката на компа бе за дроселова клапа.Купих за 50 лева втора ръка и я монтирах,до колкото разбрах ще иска и адаптация и сега ще се следи дали проблема ще се появи отново.
Колега,колата ти има ли газова уредба?azarovlado написа:Аз съм с N42 и при мен от близките месеци започна да светва EML и веднага с него премигваше за секунда DSC-to.При гасене и палене наново двигателя се оправяше, нос лед няколко километра отново светваше EML и колата ставаше мудна и не вървеше.Така за около 2- 3 седмици колата си работеше нормално,обаче след известно време проблемът се задълбочи- светнеше ли EML колата повече от 1000 оборота не можеше да качи и номера с повторното палене вече не ставаше.Естествено едвам се потегляше от място и повече от 40 километра не се вдигаше. Грешката на компа бе за дроселова клапа.Купих за 50 лева втора ръка и я монтирах,до колкото разбрах ще иска и адаптация и сега ще се следи дали проблема ще се появи отново.