Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Re: Е46 - Разход гориво!
kamen написа:320д 150 коня от 2003г с ръчни скорости сега я засеках че още ми е нова но показанията са добри
-градско-8 в софия
-извънградско -6.5
С каква скорост в това?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
kokitcha73 написа:318И Е46 '99 на 132000км
градско 9.0
извънградско 6.5
това е нормално каране
Хммм аз максимум изкарвам по 1 литър отгоре на твойте стойности. Нали за засичане по колонка става въпрос?
jivko2828 написа:kamen написа:320д 150 коня от 2003г с ръчни скорости сега я засеках че още ми е нова но показанията са добри
-градско-8 в софия
-извънградско -6.5
С каква скорост в това?
ами за градското скороста е божа работа а за извънградското 140на магистрала
kamen
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
320d 150 кс. ръчни скорости- извънградско - 7.0 литра точно на колонката. На борда 6.0 л.
с нормална скорост от 100 км.ч.
Виждат ми се много... за празна кола с махнати катализатори и пеперудки.

Последна промяна Next на 28 Юни 2010, 23:26, променена общо 1 път
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Next написа:320d 150 кс. извънградско - 7.0 литра точно на колонката. На борда 6.0 л.![]()
Не е чак толкова много, аз със икономичен стил на каране и непревишавайки 90км/ч постигнах 5.5л/100км по бордовия! Такаче 6.0 / 100км/ч то зависи и пътя какъв е (склонове, байри) според мен е нормално.. ся друг е въпроса че реално излиза 7.0 ... това по би било малко множко, ама не съм я засичал по колконката на ОМВ мойта [ръчка, 150, 320d].
Добър вечер.
Бихте ли ми казали какъв е разхода на BMW 318 2002-2003 бензин - автоматик? 145 кс?
Искам да си купя такъв автомобил и държа да е АВТОМАТИК. Не харесвам дизел и ръчни скорости.
Също така мога ли да сложа Газов инжекцион на това BMW и какъв ще е ориентировъчния разход?
Интересува ме градско и извънградско. Ако някой има същия или подобен автомобил, двигател и скорости да сподели разхода.
Също така ми казаха, че имало 3-ки Автоматик, на които скоростите са капсуловани и не се сменят нещата по автоматика? Има ли такова нещо или всяка автоматична скоростна кутия се поддържа и сменя масло?
2 вида ли са кутиите на Автоматика? Поддръжката каква им е?
Държа много на бензин - автоматик ДО 150 кс.
Благодаря Ви
Бихте ли ми казали какъв е разхода на BMW 318 2002-2003 бензин - автоматик? 145 кс?
Искам да си купя такъв автомобил и държа да е АВТОМАТИК. Не харесвам дизел и ръчни скорости.
Също така мога ли да сложа Газов инжекцион на това BMW и какъв ще е ориентировъчния разход?
Интересува ме градско и извънградско. Ако някой има същия или подобен автомобил, двигател и скорости да сподели разхода.
Също така ми казаха, че имало 3-ки Автоматик, на които скоростите са капсуловани и не се сменят нещата по автоматика? Има ли такова нещо или всяка автоматична скоростна кутия се поддържа и сменя масло?
Благодаря Ви

Колега първо добре дошъл и много приятни емоции във форума
За разхода не искам да отварям приказка защото ще почне една дълга и тегава тема с толкова мнения, колкото и постове ....
Колкото до маслото на скоростната кутия, за годините към които ти си се ориентирал, почти сигурно маслото e Life Time, т.е. не се обслужва (така е и за диференциала)
Все пак аз те съветвам ако вземеш такава кола да смениш поне веднъж в началото маслата, за да знаеш от къде почваш ти обслужването, а и вида на отработеното масло казва много за състоянието на кутията

За разхода не искам да отварям приказка защото ще почне една дълга и тегава тема с толкова мнения, колкото и постове ....
Колкото до маслото на скоростната кутия, за годините към които ти си се ориентирал, почти сигурно маслото e Life Time, т.е. не се обслужва (така е и за диференциала)
Все пак аз те съветвам ако вземеш такава кола да смениш поне веднъж в началото маслата, за да знаеш от къде почваш ти обслужването, а и вида на отработеното масло казва много за състоянието на кутията
tsb_bg написа:Колега първо добре дошъл и много приятни емоции във форума![]()
Благодаря Ви!
Само ,че съм момиче...

И наистина ме интересува ориентировъчен разход на такава кола BMW -3-ка Комби Автоматик Бензин след 2001 до 150 коня.
Ако разхода е приемлив - няма да се ползва газов инжекцион, макар, че ако е хубав и го сложат специалисти мисля, че не би трябвало да има проблеми.
Колата ще се кара повече градско... нормални условия не спортно

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Малко ултимативно питаш, но щом си нова и си момиче, ще го преглътнем веднъж. Разхода е доста относителна величина, но в София очаквай цифра около 13 с този мотор и автомат. Извънградско 7 и нещо е реалистично, ако не я настъпваш. Необслужваеми скорости няма, ако не искаш да си докараш ремонти за по няколко хиляди.
Never mistake motion for action...
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Ikito14 написа:Добър вечер.
Благодаря Ви
Здравей колежке,
Аз карам 316ti 118 к.с автоматик, разхода ми на бензин е 15/100, но карам колата от нас до работа - 3 км. в едната посока сутрин и 3-4 км вечер. Извънградско - 8/100. От 2 седмици съм с газов инжекцион, но още не съм засичала. Зимата разхода ми се качваше и до 17/18 в най -големите студове, защото колата изобщо не можеше да загрее до работа. Успех в избора на кола.
Leon написа:Малко ултимативно питаш, но щом си нова и си момиче, ще го преглътнем веднъж. Разхода е доста относителна величина, но в София очаквай цифра около 13 с този мотор и автомат. Извънградско 7 и нещо е реалистично, ако не я настъпваш. Необслужваеми скорости няма, ако не искаш да си докараш ремонти за по няколко хиляди.
Благодаря! Става въпрос за Асеновград

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми не знам от какво е,но ето статистиката:
Наливам нафта,закупена от приятел,добавям и обичайното 1 литър 2Т-синтетика (на 3 резервоара по 1 литът 2Т масло синтетика) и резултата:
София-Пловдив-Обзор,дъжд,кофти време,но на магистралата до Стара Загора карах по един по-бърз от мен със 150-160 макс,после нормално и на обзор ми даде 5.4/100(нулиран разход при напълване),като подчертавам че след Стара Загора повече плувах отколкото да карам,дъжд,води-ужас,обратно-хубаво време,постоянно включен климатик,нормално каране-5.2/100,после каране в пловдив около 60 км. съм навъртял,после магистрала, в София градско и накрая допълване на резервоара до горе,разделяне на километрите=5.5/100
Наливам нафта,закупена от приятел,добавям и обичайното 1 литър 2Т-синтетика (на 3 резервоара по 1 литът 2Т масло синтетика) и резултата:
София-Пловдив-Обзор,дъжд,кофти време,но на магистралата до Стара Загора карах по един по-бърз от мен със 150-160 макс,после нормално и на обзор ми даде 5.4/100(нулиран разход при напълване),като подчертавам че след Стара Загора повече плувах отколкото да карам,дъжд,води-ужас,обратно-хубаво време,постоянно включен климатик,нормално каране-5.2/100,после каране в пловдив около 60 км. съм навъртял,после магистрала, в София градско и накрая допълване на резервоара до горе,разделяне на километрите=5.5/100
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
LuBo1 написа::bowdown:![]()
328 Ci 2000 year
28S2 engine
11l/100km city![]()
![]()
Колега кое ти беше ситито на тебе? Варна или бъркам?
иначе евала много хубав разход за тва добиче

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001
mistyrain написа:kokitcha73 написа:318И Е46 '99 на 132000км
градско 9.0
извънградско 6.5
това е нормално каране
Хммм аз максимум изкарвам по 1 литър отгоре на твойте стойности. Нали за засичане по колонка става въпрос?
да,с доста умерено каране