помагайте- от някъде влиза вода

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Re: помагайте- от някъде влиза вода

Мнение от bmw_320d_150 » 27 Юни 2013, 18:02

Благодаря,надявам се да е от там.Утре ще я свалям и ще я лепя.Дано да е там че иначе не ми побира акъла от къде може да е.Поздрави на всички

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 27 Юни 2013, 18:23

bmw_320d_150 написа:
IMG00524-20130627-1122.jpg
IMG00523-20130627-1122.jpg
IMG00523-20130627-1122.jpg
Колеги,и на мен ми влиза вода само,че на пасажерското място.Като вали дъжд,вътре направо е локва.Но мисля,че не е от уплътнението на кората на вратата а от някъде другаде.Ще кача снимки за да видите точно от къде е.Ще съм благодарен ако някой помогне защото направо съм втрещен от това нещо и акъла не ми побира от къде идва водата.

Ми на мене точно там ми влизаше и беше от уплътнението на кората. Минах го със силикон в горния край (на едно място имаше скъсано даже) и от тогава проблеми нямам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 28 Юни 2013, 8:35

Колеги не слагайте силикон! Продава се болкит (мечо лайно) на лента в Дарукар. Около 1,5-2м. ще ви трябва. В самият болкит има по цялата си дължина шнур.
Другият начин е да размачкате старият болкит на вратата за да му върните физичните свойства.
Също така не подценявайте кръглите уплътнения на щипките! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 28 Юни 2013, 12:09

Аз го залепих с онова черното тиксо, изолирбанд ли как му се викаше. Две години и никакъв проблем до сега.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d lci

Мнение от Joro KzK » 18 Ное 2013, 21:36

Здравейте колеги и аз имам пробойна и кораба се пълни с вода на шофьорското място в краката,
гледам че повечето течове са от уплътнението под кората на врата и въпроса ми е може ли да се хване дали е от там преди да се разглоби,
примерно ако облея обилно с вода вратата отвън дали ще си покаже ако теча е от там!?
И само да кажа ако има някакво значение на пипане най-мокро е около мъртвия педал в ляво. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 19 Ное 2013, 9:32

Joro KzK написа:Здравейте колеги и аз имам пробойна и кораба се пълни с вода на шофьорското място в краката,
гледам че повечето течове са от уплътнението под кората на врата и въпроса ми е може ли да се хване дали е от там преди да се разглоби,
примерно ако облея обилно с вода вратата отвън дали ще си покаже ако теча е от там!?
И само да кажа ако има някакво значение на пипане най-мокро е около мъртвия педал в ляво. :dunno:

Знаеш си отговора, действай с обливането. На отворена врата, гледай най-вече от страната на говоритела.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 19 Ное 2013, 10:19

Принципно такива гумени тапи има по цялото купе. Наскоро свалях корите в багажника,зареди смяна на амортисьори. Заиграх се и свалих всичко отзад.Оказа се че тапата,която се намира в коша на акумулатора е изгнила.Има една под резервната гума и още една не помня къде точно.
п.с. Колата ми е Е36 седан. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro KzK » 19 Ное 2013, 18:53

Благодаря колеги,ще пробвам уикенда и ще напиша резултатите,мисля и да е огледам отдоло да видя има ли някакви тапи.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro KzK » 25 Ное 2013, 12:09

Здравейте,да споделя какво направих и аз с пробойната,значи направих водния тест и се оказа и при мен че водата влиза от уплътнението на прозореца,разглобих кората и наистина беше скъсана шумоизолацията долу,залепих е с черен силикон добре сложих и хартиено тиксо да натиска,затворих кората но тази сутрин пак беше мокро и се виждаше че е текло пак от там.
Минах през М-кар да си взема тъй нареченото мечо гомно да пробвам и с него и момчето там като разговаряхме ми каза че вода не трябва да влиза вътре във вратата от никъде,и ми показа лайсната която прозореца минава между нея и най-вероятно проблема е от там,тя струваше 83лв с доставка от Германия.
И въпроса ми е някои сменял ли е такива лайсни и има ли резултат да се насоча и аз към смяната им?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 26 Ное 2013, 11:18

Колеги това което го лепят е шумоизолатор а не водоизолатор :D Това е за да отрази шумовете а не да сабира водата...Има си специални пробки под вратата за да се отича водата.Трябва цялата врата да е пълна с вода че от там да избие...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 26 Ное 2013, 14:18

Ами и аз мислех така но като си залепих разлепената изолация на кората на вратата и вече ми е сухо вътре.Не можеш да си обясня как така при разлепена изолация се пълни вътре купето но е факта.А между другото с поливане на водоструйка не ми течеше вътре.Само при обилен дъжд.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro KzK » 26 Ное 2013, 15:13

2mfg.png

Еми значи проблема е във лайсна номер 3 на изображението която се води водобранна,защото според мен вода във вратата не трябва да има,така ще изгние и по бързо като е все мокро вътре.Моята се отичаше доста след като и направих водния тест.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 27 Ное 2013, 9:40

Също така може да се обърне внимание и на уплътнителните тапички на щипките за външната лайсна :|

Потребител
Аватар

Мнение от gvch13 » 27 Ное 2013, 10:33

Вода може да влезе от вратата само от отлепена изолация, от никъде другаде. Ако си я залепил добре,
тогава не е от вратата - търси някъде другаде.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro KzK » 27 Ное 2013, 14:40

Изолацията е шумо а не водо,както беше казал един колега от предните постове.
Според мен вода във вратата няма работа при аербеците и машинките за стъкла и разни други кабеляци,
така че аз търся проблема от друго място и то е най вероятно в лайсна номер 3 от предния ми пост.
Сега в събота ще я суша че е прогизнала да не мухляса,лепя тиксо върху лайсната и прозореца,поливам и ако няма вода вътре,я сменям,
в М-кар е 83лв но е нямат налична с доставка от Германия :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към E46