Зимни гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Re: Зимни гуми
Ами, Goodyear UG 7+, защо се предлага в 1 размер, пък има 2 варианта за скоростен индекс? -> ЦЪК Каква е разликата? А от чисто любопитство питам, какво става, ако скоростния индекс се превиши? 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
jivko_t написа:Скоростният индекс е Н,ако не се лъжа 210 км/ч.
Правилно

Ето и останалите скоростни индекси, колеги:

- m4r1qn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: C20LET
Колега в предишен пост показа сравнението на АутоБилд - така и така съм го снимал зада го постна тук ето снимки с по добро качество
http://media.snimka.bg/4740/015734429.jpg
http://media.snimka.bg/4740/015734440.jpg
А на следващия линк има показателно сравнение за качествата на гумите при различно износване

http://media.snimka.bg/4740/015734429.jpg
http://media.snimka.bg/4740/015734440.jpg
А на следващия линк има показателно сравнение за качествата на гумите при различно износване

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Какво ще кажете за Корморан и Мишелин има за тях промоция в МЕТРО и са на доста изгодни цени заслужават ли си ?
И какво сега.....аз почвам да се замислям за Нокиан, а се чудех за гуудрич. Нокиана ги има ги в Диана за 155лв.
Според вас ще паснат ли на БМВ 120 дизелче?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
BMW120 написа:И какво сега.....аз почвам да се замислям за Нокиан, а се чудех за гуудрич. Нокиана ги има ги в Диана за 155лв.
Не ти разбрах въпроса, колега?
Как така дали ще паснат?
Купуваш правилния размер и си ти!
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Next написа:Какво ще кажете за Корморан и Мишелин има за тях промоция в МЕТРО и са на доста изгодни цени заслужават ли си ?
Колега аз карам с Мишелин Алпин3 съм много доволен това ми е 2-ра зима с тях. Брат ми си купи също мишелинки така че ако са оферта не му мисли много

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Объркал съм се Корморан са които са дъщерна фирма на Мишелин и си взех вече. Ще видим как е с тях
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
jivko_t написа:Някой може ли да изкаже впечатления за Гиславед - 205/55 R 16 91H EURO*FROST 3 ?
Цената им в Диана е 140,83 лв.
Взех да се замислям много сериозно,цената им е доста привлекателна.
По-добре си вземи Евро тифон. В същия ценови клас е, разработка на континентал и като цяло не е лош вариант в този сегмент.
Иначе по темата... вече втори сезон карам с Нокиан-а. Гумите са Финландски и за мен към момента няма по-добри като съотношение цена-качество. Взех и на Е39-ката пак такива. Е46-цата я карах един сезон с Мишлен (така и не научих как е правилно да се казва

Realize..
Real eyes..
Real lies..
Колеги, вчера сложих зимните гуми 16-ки (205) и установих, че колата е доста по-нестабилна в сравнение със 17-ките (225). Нормално ли е да има чак такава разлика? А и е по-чувствителна на движенията на волана, някак си по-пъргава, не знам как да го обясня. При по-малко движение на волана завива сякаш по-рязко и повече отпреди, айде така да се изразя.
Че не друса толкова е ясно.
Питам защото за първи път сменям от 17-ки на 16-ки и не очаквах такава разлика.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
dimodi написа:Колеги, вчера сложих зимните гуми 16-ки (205) и установих, че колата е доста по-нестабилна в сравнение със 17-ките (225). Нормално ли е да има чак такава разлика? А и е по-чувствителна на движенията на волана, някак си по-пъргава, не знам как да го обясня. При по-малко движение на волана завива сякаш по-рязко и повече отпреди, айде така да се изразя.Че не друса толкова е ясно.
Питам защото за първи път сменям от 17-ки на 16-ки и не очаквах такава разлика.
![]()
Основната разлика идва от 2 неща:
1. Контактната площ на гумата, спрямо настилката (от 225 на 205)
2. Височината на гумата (при 205 предполагам ти е или 60 или 55, а при 225 предполагам е или 45 или 50 )
При първото (1) при намаляване на контактната площ маневрирането става значително по-лесно (значително по-малко е натоварването в рейката и кормилната уредба)
При второто (2) колкото по-висок е борда (височината) на гумата толкова "по-лигаво" е управленоето, тъй като има осукване, пък макар и минимално, докато при по-нисък борд на гумата (височина) управлението е много по-директно, защото просто не се "обира" по никакъв начин.
Dimitroff написа:толкова "по-лигаво" е управленоето, тъй като има осукване, пък макар и минимално, докато при по-нисък борд на гумата (височина) управлението е много по-директно, защото просто не се "обира" по никакъв начин.
Точно за това говоря. Просто сега като влизам в същия завой със същата скорост както преди, имам чувството, че колата се поклаща и задницата ще тръгва настрани, а преди беше като дъска и не си и помисляше да мърда нанякъде.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За стабилноста също е от значение и какви са гумите щото при различните гуми и скоростни индекси бордовете са с различна твърдост.
случвало ми се е да карам с гуми с явно много меки бордове бяха и височки и усещането е адски неприятно ...
случвало ми се е да карам с гуми с явно много меки бордове бяха и височки и усещането е адски неприятно ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Katil написа:Какво ще кажете за гуми ROADSTONE- ROADWIN Корейско изпълнение.
Не говоря от опит нито съм чел нещо за тези гуми, но обикновенно подобен род гуми го докарват само на шарка ... което е крайно недостатъчно за доброто им поведение на пътя ...
Лично аз подобни гуми не бих купил.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...