Е46 318и мени оборотите на празен ход?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?
Колеги, абсолютно същия проблем имам, само че съм с Е39 520, дори съм пуснал такава тема в Е39 форума - при изключване от скорост, по инерция оборотите падат до към 500 после се опитва да компенсира до към 800, и така 2-3 пъти се заклащат докато се стабилизират. Снимал съм дори оборотомера. На климатик, или включени други консуматори проблема се засилва. Понякога, много рядко го прави и на място. Искам да добавя, че клапана за вентилация на картерните газове е сменен, както и маркучите към него, макар и симптомите на прецакан такъв да са подобни, но много по-изявени. Има обширна тема за него в Е39 форума, който иска да я прочете --> ТУК. Лично аз се съмнявам в клапана за ПХ, който според мен е доста запецнал, че едва успява да нормализира работата на мотора. Като намеря време ще го сваля и ще го закарам на ултразвукова вана, след това ще пиша дали е имало ефект.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Re:
prel написа:Запали колата топла (30-40 мин след спиране). Остави на празен ход и пробвай да "разцъкаш" педала на газта съвсееем леко. Значи, "буташ" леко газта и пускаш рязко. Оборотите ще се вдигнат първоначално от натискането и като го пуснеш трябва да паднат до нормалното. Гледай дали падат под нормалното, това ще го усетиш точно все едно двигателя е на път да изгасне. Пробвай така с педала някокло пъти. Ако това става най-вероятно проблема е в датчика на дроселовата клапа - TPS. Той има графитени писти, които се изтъркват с времето и то се изтъркват точно около "нулата", т.е. там където не си натиснал педала на газта и съответно не се дава вярна ифнормация на компа да регулира сам оборотите като не натискаш педала.
Ако не е това залагам на дебитомер!
Успех!
Колеги, някой да помогне с номера на датчика на дроселовата клапа - TPS в Realoem.com

- Dinku
- Потребител
-
- Кара: 316i
- Мечтае да кара: Ford Shelby
колеги, след дълги диагностики и прегледи ( имах съшият проблем ) и повредите се оказаха две при мен :
1 . Ламбда сонда , лесна подмяна похарчих 140-150 лв.
2. стъпковото моторче ми смучеше въздух , подмених го.
Резултат - стабилен оборотомер, понижен разход на гориво, увеличена мощност.
По това което прочетох съм почти сигурен , че и вие имате поне една от 2те повреди.
Успех !
1 . Ламбда сонда , лесна подмяна похарчих 140-150 лв.
2. стъпковото моторче ми смучеше въздух , подмених го.
Резултат - стабилен оборотомер, понижен разход на гориво, увеличена мощност.
По това което прочетох съм почти сигурен , че и вие имате поне една от 2те повреди.
Успех !
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
a а преди какъв ти беше разхода? аз наскоро на мойта на компакта м43б16 мотор смених ламбдата разхода падна предполагам колата така я бяхме купили с развалена ламбда и не беше засичан , но от гледна точка на мощност не забелязах някаква промяна....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Dinku
- Потребител
-
- Кара: 316i
- Мечтае да кара: Ford Shelby
Разхода от 11-12 градско ми падна на около 8 , определено сменянето на ламбдата се усети. За мощноста - моята ламбда беше сдала багажа напълно и изобщо не функционираше, а твоята може би е работила до известна степен преди смяната и, за това не си усетил такава разлика в мощноста.
Знам, че е извън темата , но тази е доста посещавана. Имам проблеми с предните носачи, ще сменявам тампони, а задния е за боклука. Какви пари да си приготвя? Нов съм , а чувам различни мнения.
Знам, че е извън темата , но тази е доста посещавана. Имам проблеми с предните носачи, ще сменявам тампони, а задния е за боклука. Какви пари да си приготвя? Нов съм , а чувам различни мнения.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
има една тема за носачите и там колегите слагат на powerflex тампони колегата Vmax ги продава в подфорум продава може да погледнеш
Успех!

Успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
От около няколко седмици забелязвам, че и при мен се появи колебание на оборотите на празен ход Само че става когато навивам волана (примерно при паркиране) в почти крайни положения. И колебанието в оборотите е доста малко - примерно падат на около 650-700 - усеща се съвсем леко притрисане
Май е крайно време да се смени тоя мъркуч от капака на клапаните дето излиза.
Или може да е от самия филтър на картерните газове
Вакум-а е проверен , малките тръбички също са сменени.

Май е крайно време да се смени тоя мъркуч от капака на клапаните дето излиза.

Или може да е от самия филтър на картерните газове

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Tова при навиване го правеше при Е36ците. Помпата на сервото се натоварва много и оттам някаква връзка с падането на оборотите на двигателя като се навие докрай волана. Не знаех, че го има и при Е46.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И при мен е така крисо85 но го прави много рядко къде се намира този маркуч да го погледна
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 номер 3 на схемата.
А дали някой може да пусне схема с филтъра на картерните газове? Даже не знам какво представлява за да го намеря
(да не би да е номер 1 на горната схема - тая метална кръгла кутийка)
И евентуално къде да търся - оригинална БМВ част ли си е , или е като другите филтри (избор голям)
А дали някой може да пусне схема с филтъра на картерните газове? Даже не знам какво представлява за да го намеря

И евентуално къде да търся - оригинална БМВ част ли си е , или е като другите филтри (избор голям)

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- nikolajomv
- Потребител
-
филтъра на картерните е отдолу под колекторите, на супер неудобно място се намира, трудно се сваля без майстор, преди 2 седмици смених моя, e46 бензин
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
и бензиновите18ки ли имат такъв филтар
я разяснете

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Момчета, ето какво се случва с моето падане на обороти на празен ход:
от преди 1 седмица някъде започна. Колата като е студена и изключа от скорост падат до 500 и претриса много, вдигнат се сами до работната стойност на празен ход (около 700-800), пак паднат на 500, пак претресе, пак се вдигнат и така към 3-4 пъти, после ако спра на светофар след 3-4те колебанията си се установяват на работните обороти. А когато колата е загряла, оборотите на пр. ход падат много рядко, например веднъж-два пъти за цялото каране. Диагностиката нищо не показа, но смених свещите. Днес по време на каране, вече беше загряла и ми светна жълтата лампа на таблото за двигателя. Според мен двете неща са свързани и четвъртъка съм пак на диагностика да видим какво ще излезе. Консултирах се с приятели и те се колебаят между дебитомер, АГР, катализатор, моторче празен ход и ламбда сонда. Ще видим какъв дявол ще излезе това. Ще съм благодарен и за вашето мнение
от преди 1 седмица някъде започна. Колата като е студена и изключа от скорост падат до 500 и претриса много, вдигнат се сами до работната стойност на празен ход (около 700-800), пак паднат на 500, пак претресе, пак се вдигнат и така към 3-4 пъти, после ако спра на светофар след 3-4те колебанията си се установяват на работните обороти. А когато колата е загряла, оборотите на пр. ход падат много рядко, например веднъж-два пъти за цялото каране. Диагностиката нищо не показа, но смених свещите. Днес по време на каране, вече беше загряла и ми светна жълтата лампа на таблото за двигателя. Според мен двете неща са свързани и четвъртъка съм пак на диагностика да видим какво ще излезе. Консултирах се с приятели и те се колебаят между дебитомер, АГР, катализатор, моторче празен ход и ламбда сонда. Ще видим какъв дявол ще излезе това. Ще съм благодарен и за вашето мнение

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Лампата за двигателя свети на много Е46ци, но там и възможните проблеми са много. Единствено дебитомера при тях не излиза на диагностика.
Аз в момента имам записани две грешки, които след чистене излизат същите.
Едната е нещо за катализатора, че стойностите не са нормални.
Другата е, че ламбда сондата след катализатора остарява.
Първата грешка не задейства индикация на таблото(така пише в ИНПА-та), а втората задейства, и очевидно това е причината за светенето на лампата за двигателя.
Планувам да сменя една от ламбите зад катализатора и да видя как ще се държи колата.
Аз също имам колебание в оборотите, макар да се вижда след мнооого вглеждане в оборотомера. Нямам рязки спадове и покачвания, така че явно още не съм стигнал дотам.
Аз в момента имам записани две грешки, които след чистене излизат същите.
Едната е нещо за катализатора, че стойностите не са нормални.
Другата е, че ламбда сондата след катализатора остарява.
Първата грешка не задейства индикация на таблото(така пише в ИНПА-та), а втората задейства, и очевидно това е причината за светенето на лампата за двигателя.
Планувам да сменя една от ламбите зад катализатора и да видя как ще се държи колата.
Аз също имам колебание в оборотите, макар да се вижда след мнооого вглеждане в оборотомера. Нямам рязки спадове и покачвания, така че явно още не съм стигнал дотам.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,