помагайте- от някъде влиза вода

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 316i
Мечтае да кара: BMW e46 325 i (192 Hp)
Детайли за колата: BMW E46 316i, 1,9 -105 hp, 11.1999 г.

Re: помагайте- от някъде влиза вода

Мнение от kaktysa » 28 Ное 2013, 8:42

Колеги, за тези на които акумулатора им е в багажника и захранващия кабел им минава през купето, нека да го проверят тоози кабел. Понеже вече се сблъсках с един такъв кофти случай с влага в купето и резултатът беше плачебен.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=348009

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 25 Мар 2014, 16:55

Да вдигна темата. И при мен се появи намокряне на пода пред педалите, даже рязглобявах да го суша. Та изчетох темата и аз като някой колеги по горе не мога да си обесня как ще тече през тази изолация която е действително шумо е не водоизолация? Че то от дъното на вратата до тази изолация са едно 10 см, значи се пълни с вода до там и прелива така ли? Ако е здрава к'во прайм? Ще се пълни цялата врата ли? И при мен от водоструйка вода не влиза обаче. Смятам да махна кората и отвън някой да полива яко вода а аз вътре да гледам какво се случва, че ми писна. На пасажера няма теч а отвън по вратите не виждам разлики. Някой ако има предложения?

Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 25 Мар 2014, 17:42

Колега,аз като теб също не можех да си го обясня но повярвай ми,че е от изолацията.Не е нужно да се пълни вратата с вода просто от горе като се стича и минава от вън та право долу на пода и после мокета е вир вода.Залепи си я хубаво и ще видиш,че няма да има повече вода.От личен опит ти го казвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 25 Мар 2014, 17:43

Оффф. :mhihi:
Всичко започва от външната лайстна на стъклото. Последна преграда е тази шумоизолация. Вода няма как да се напълни във вратата, понеже самата врата си има отводнителни отвори - 2 броя. Намират се на дъното на вратата в единият и другият и край. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 25 Мар 2014, 17:57

vavilon написа:Оффф. :mhihi:
Всичко започва от външната лайстна на стъклото. Последна преграда е тази шумоизолация. Вода няма как да се напълни във вратата, понеже самата врата си има отводнителни отвори - 2 броя. Намират се на дъното на вратата в единият и другият и край. :yes:

:yes: Съгласен съм, обаче просто тази лайстна не личи да и има нещо :dunno: или поне няма никаква визуална разлика с останалите 3 врати а при тях теч няма. Стои си плътно прилепнала по стъклото от край до край. :dunno: За експеримента не ми се дават 80-90 лв (май толкова четох че е назад в темата). Пробвах да я дърпам - стои си здраво на мястото, свалих стъклото нацяло и огледах перцето и е здраво и меко, гъвкаво, ляга си на мястото от край до край...Защо ще тече от там. Изобщо не казвам, че не си прав но ми е странно. Никава разлика няма с това на пасажера например а там е сухо и течове няма. :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 25 Мар 2014, 20:45

Колега, теч само с оглед при несвалена обшивка може да не се види. Сваляй кората, намирай втори човек и почвай да наливаш внимателно и последователно отдолу нагоре, докато видиш теча. Ако случайно не е от вратата търсиш друго място- отпред.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d lci

Мнение от Joro KzK » 25 Мар 2014, 22:32

frizzante написа:
vavilon написа:Оффф. :mhihi:

:yes: Съгласен съм, обаче просто тази лайстна не личи да и има нещо :dunno: или поне няма никаква визуална разлика с останалите 3 врати а при тях теч няма. Стои си плътно прилепнала по стъклото от край до край. :dunno: За експеримента не ми се дават 80-90 лв (май толкова четох че е назад в темата). Пробвах да я дърпам - стои си здраво на мястото, свалих стъклото нацяло и огледах перцето и е здраво и меко, гъвкаво, ляга си на мястото от край до край...Защо ще тече от там. Изобщо не казвам, че не си прав но ми е странно. Никава разлика няма с това на пасажера например а там е сухо и течове няма. :conf:

Колега аз бях 2 пъти в М-кар Пловдив поради тази причина и съм писал напред в темата,там ми обясниха последно че тази лайсна не може да спре водата и проблема е в изолацията която отвеждала и водата,и за мен не е нормално вътре да влиза вода ,но проблема и на 2-те врати си го реших след залепяне на шумоизолацията отдолу.
Водата олива по шумоизолацията и като не е залепена отдолу и влиза вътре,сваляй корите и лепи и си готов.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 26 Мар 2014, 9:41

Един съвет! Шумоизолацията я лепете само с черната гняс (болкит). В официялните представителства я има. Продава се на метър. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

помагайте- от някъде влиза вода

Мнение от frizzante » 31 Мар 2014, 9:22

Свалих кората на вратата през почивните дни и да, ШУМОизолацията беше отлепена в долната част на вратата. Около 40 см зяпаше...Ползвах черен силикон за стъкла и стегна доста добре. Нямах време и възможност за оригиналното слепящо от БМВ. След това превантивно обиколих цялата изолация с хоби лента, лепи много здраво и е доста широка и смятам, че ще предотврати евентуални бъдещи разлепяния. Сега чакам дъжд, защото както казах при водоструйка вода не влизаше. Ако действително водата спре да влиза то това ще е най-голямата глупост която не съм очаквал от БМВ - при наличието на няколко здрави и дебели гумени уплътнения по вратата да чакам на този найлон да не ми се наводнява колата е пълен смях.

Sent from the черешата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 31 Мар 2014, 10:49

От там е колега,бъди сигурен.при мен също не влизаше на водоструйка като миех колата но при дъжд си се намокряше доста обилно.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 BMW E39

Мнение от toshiba » 31 Мар 2014, 22:22

20140308_165200.jpg
20140308_164130.jpg
20140308_165218.jpg
И аз да приложа малко снимки . Открих, че водата влиза от уплътнението на вратата и от белите щипки на кората поради липса на малките гумички.... Нагрейте уплатнението
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна toshiba на 01 Апр 2014, 16:25, променена общо 1 път
Изображение
Когато улиците са криви,
не можеш все направо да вървиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 01 Апр 2014, 15:50

Е как от щипките бе колега? Странно ми е какво общо имат щипките като те не играят никаква роля освен да държат кората

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 BMW E39

Мнение от toshiba » 01 Апр 2014, 16:24

42106.jpg
Това са щипките разликата е че тези на кората имат гумички . При мен си личеше , че тече от там имаше следи от вода . :kuku:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Когато улиците са криви,
не можеш все направо да вървиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 02 Апр 2014, 9:50

Знам,че имат гумички но мислех,че гумичките са за да не хлопа евентуално кората.не съм и предполагал,че може от тях да пуска вода.Ще свалям сега всички кори и ще слагам гумички.Имам щипки в резерв с гумички така,че ще сложа на всичките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 13 Апр 2014, 11:49

bmw_320d_150 написа:От там е колега,бъди сигурен.при мен също не влизаше на водоструйка като миех колата но при дъжд си се намокряше доста обилно.

Сигурен съм вече. След дъждовете тия дни и капка не е влязла вътре. :shock: Голяма недомислица...сори ама това не е Заска. Компонентите където са във вратата...кво прайм? :kuku: :kuku: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E46