помагайте- от някъде влиза вода
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kaktysa
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 316i
- Мечтае да кара: BMW e46 325 i (192 Hp)
- Детайли за колата: BMW E46 316i, 1,9 -105 hp, 11.1999 г.
Re: помагайте- от някъде влиза вода
Колеги, за тези на които акумулатора им е в багажника и захранващия кабел им минава през купето, нека да го проверят тоози кабел. Понеже вече се сблъсках с един такъв кофти случай с влага в купето и резултатът беше плачебен.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=348009
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=348009
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Да вдигна темата. И при мен се появи намокряне на пода пред педалите, даже рязглобявах да го суша. Та изчетох темата и аз като някой колеги по горе не мога да си обесня как ще тече през тази изолация която е действително шумо е не водоизолация? Че то от дъното на вратата до тази изолация са едно 10 см, значи се пълни с вода до там и прелива така ли? Ако е здрава к'во прайм? Ще се пълни цялата врата ли? И при мен от водоструйка вода не влиза обаче. Смятам да махна кората и отвън някой да полива яко вода а аз вътре да гледам какво се случва, че ми писна. На пасажера няма теч а отвън по вратите не виждам разлики. Някой ако има предложения?
Sent from the черешата
Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Колега,аз като теб също не можех да си го обясня но повярвай ми,че е от изолацията.Не е нужно да се пълни вратата с вода просто от горе като се стича и минава от вън та право долу на пода и после мокета е вир вода.Залепи си я хубаво и ще видиш,че няма да има повече вода.От личен опит ти го казвам.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Оффф.
Всичко започва от външната лайстна на стъклото. Последна преграда е тази шумоизолация. Вода няма как да се напълни във вратата, понеже самата врата си има отводнителни отвори - 2 броя. Намират се на дъното на вратата в единият и другият и край.

Всичко започва от външната лайстна на стъклото. Последна преграда е тази шумоизолация. Вода няма как да се напълни във вратата, понеже самата врата си има отводнителни отвори - 2 броя. Намират се на дъното на вратата в единият и другият и край.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Оффф.![]()

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колега, теч само с оглед при несвалена обшивка може да не се види. Сваляй кората, намирай втори човек и почвай да наливаш внимателно и последователно отдолу нагоре, докато видиш теча. Ако случайно не е от вратата търсиш друго място- отпред.
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
frizzante написа:vavilon написа:Оффф.![]()
Съгласен съм, обаче просто тази лайстна не личи да и има нещо
или поне няма никаква визуална разлика с останалите 3 врати а при тях теч няма. Стои си плътно прилепнала по стъклото от край до край.
За експеримента не ми се дават 80-90 лв (май толкова четох че е назад в темата). Пробвах да я дърпам - стои си здраво на мястото, свалих стъклото нацяло и огледах перцето и е здраво и меко, гъвкаво, ляга си на мястото от край до край...Защо ще тече от там. Изобщо не казвам, че не си прав но ми е странно. Никава разлика няма с това на пасажера например а там е сухо и течове няма.
Колега аз бях 2 пъти в М-кар Пловдив поради тази причина и съм писал напред в темата,там ми обясниха последно че тази лайсна не може да спре водата и проблема е в изолацията която отвеждала и водата,и за мен не е нормално вътре да влиза вода ,но проблема и на 2-те врати си го реших след залепяне на шумоизолацията отдолу.
Водата олива по шумоизолацията и като не е залепена отдолу и влиза вътре,сваляй корите и лепи и си готов.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Един съвет! Шумоизолацията я лепете само с черната гняс (болкит). В официялните представителства я има. Продава се на метър. 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
помагайте- от някъде влиза вода
Свалих кората на вратата през почивните дни и да, ШУМОизолацията беше отлепена в долната част на вратата. Около 40 см зяпаше...Ползвах черен силикон за стъкла и стегна доста добре. Нямах време и възможност за оригиналното слепящо от БМВ. След това превантивно обиколих цялата изолация с хоби лента, лепи много здраво и е доста широка и смятам, че ще предотврати евентуални бъдещи разлепяния. Сега чакам дъжд, защото както казах при водоструйка вода не влизаше. Ако действително водата спре да влиза то това ще е най-голямата глупост която не съм очаквал от БМВ - при наличието на няколко здрави и дебели гумени уплътнения по вратата да чакам на този найлон да не ми се наводнява колата е пълен смях.
Sent from the черешата
Sent from the черешата
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
От там е колега,бъди сигурен.при мен също не влизаше на водоструйка като миех колата но при дъжд си се намокряше доста обилно.
И аз да приложа малко снимки . Открих, че водата влиза от уплътнението на вратата и от белите щипки на кората поради липса на малките гумички.... Нагрейте уплатнението
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна toshiba на 01 Апр 2014, 16:25, променена общо 1 път

Когато улиците са криви,
не можеш все направо да вървиш.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Е как от щипките бе колега? Странно ми е какво общо имат щипките като те не играят никаква роля освен да държат кората

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Когато улиците са криви,
не можеш все направо да вървиш.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Знам,че имат гумички но мислех,че гумичките са за да не хлопа евентуално кората.не съм и предполагал,че може от тях да пуска вода.Ще свалям сега всички кори и ще слагам гумички.Имам щипки в резерв с гумички така,че ще сложа на всичките.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
bmw_320d_150 написа:От там е колега,бъди сигурен.при мен също не влизаше на водоструйка като миех колата но при дъжд си се намокряше доста обилно.
Сигурен съм вече. След дъждовете тия дни и капка не е влязла вътре.