320д Притрисане при спиране, след освобождаване от скорост.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: 320д Притрисане при спиране, след освобождаване от скорост.
Абсолутно сщото, аз сам сменил махожик и съединител и сам се запатил към тампони сега..... едно от нештата които знам е че имам проблем с умната дюза... има некакво прекъсване... можеби е от тва????????[/quote]
По добре се ориентирай към тампоните на мотора.
По добре се ориентирай към тампоните на мотора.
новият ми номер: 0877787835
колега , абе ти къде си смени маховика? Възможно ли е да са ти сложили стар маховик?
- GZgidnick
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d 136BHP
- Мечтае да кара: BMW M3
kasabov написа:колега , абе ти къде си смени маховика? Възможно ли е да са ти сложили стар маховик?
категорично НЕ!
Също само да споменим.... не винаги но в добри 50% от случаите когато оставя колата в 1ва или 2ра независимо, без подаване на гас..... да се движи колкото двигателя подава гас самия..... се чува сщото потчукване от долу..... не е метал на метал.... но в сеедно колата я неможе да стабилизира гаста я не може двигателя да легне стабилно на шасито и тресе/потчуква..... като аз мисля че е второто щото.... кад опъна леко на скоростния лост в този момент, усещам на раката цялото тва потчукване......
Абе общо взето побъркал сам се от тестове..... и най-якото ми е че сме толкова много хора със същия проблем.... а никак никой да намире решение....
Мислех си да хода в Камор Ауто на диягностика.... обаче кад се сета на предишната диягностика която праих там.... взеха ми 198 лева.... 3 дни колата беше у тях, диягностицираха че имам напукана глава на двигателя, а аз опраих проблема с смяна на перката за охлаждане.... и направо ми се поврща!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Аз...само 2 неща ще добявя...
диагностика ....и ... буквар...

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
GZgidnick
Предполгам си чужденец,надявам се по това което си написал,аз лично го прочетох над 3 пъти докато разбера...незнам кое му е "якото" много хора да имат някакви проблеми,но...
Колкото са еднакви,толкова нямат нищо общо според мен,общо взето съм забелязал,че човек е устроен ако нещо му изглежда като нещо друго да приеме другото,ако няма точно обяснение за своя проблем...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- GZgidnick
- Потребител
-
Dimitroff написа::mhihi:
Аз...само 2 неща ще добявя...
диагностика ....и ... буквар...
Предложи някой добър майстор.... незнаеш как ми се иска да повярвам че ще помогне, само да не ми рече маховик+съдинител щтото кълна се:

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Един колега тук от форума го бяха облъчили, че е за маховик и съединител...и в деня преди да ги купи го водих на 1 местенце...оказа се, че генерацията му опира в купето...от там вибрация...подрънкване...и...30 секунди с лост и беше излекуван
- обърни се към колегата adkoo - ще ти обясни подробно 

- GZgidnick
- Потребител
-
Gqbriel написа:GZgidnick
Предполгам си чужденец,надявам се по това което си написал,аз лично го прочетох над 3 пъти докато разбера...незнам кое му е "якото" много хора да имат някакви проблеми,но...
Колкото са еднакви,толкова нямат нищо общо според мен,общо взето съм забелязал,че човек е устроен ако нещо му изглежда като нещо друго да приеме другото,ако няма точно обяснение за своя проблем...![]()
![]()
Правилно предполагаш колега, но след 8 години в този град по-скоро чуствам се чужденец кад отида в къщи

И добре де..... след толкоз време още ли не научих да говоря да е*** мамкаму

- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
GZgidnick написа:lordtwister написа:Колега сменяй дюзата там е проблема
Не ми се вярва че дюзата е проблема, щото и без тая дюза двигателят си има схема по която да работи... подава/отнема газ. Също тъка самият факт.... че когато натисна съединител, потчукването изчезва... говори че нешто не е наред от долу, нешто с таяходова част, а не с двигателя.
И тъкмо това беше причината да им повярвам на тези майстори и да сменя маховик+съдинител.
Харесвам сигурноста с която каза че е от дюзата, но и малку факти да поткрепят този statement нема да са излишни....
Поздравив
Малко факти

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
lordtwister написа:
Малко фактиАко си със същият проблем като мен както съм го написал аз ти гарантирам,че е от дюзата
Закачаш колата с Инпа-та и гледаш начало на впръскне, там са две стойности, едната е искана стойност а другата е фактическата стойност.Общо взето обичайното което прави при заминала дюза е че на свободен ход иска-1.5 стойност а фактически тя е 0 и тогава работи по предварително зададени стойности, а ако на свободна ти тресе маховик
, на скорост ще ти разбие камъните в бъбреците.Аз малко от малко с тва се занимавам и преди да я закача да вида какво иска имах някои части под ръка и мога да ти кажа,че съм пробвал с тампоните и нищо нестана, ако имаш път към Пловдив обади се ще и направим една диагностика да ти покажа нагледно за какво ти говора
Аз имам проблем с дюзата, но не ми тресе.
Защо при някои коли дюзата прави такива мизерии, имаш ли обяснение?
Повредата ли е по-различна, може ли да започне така да тресе и при мен?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Как установи проблема с "умната дюза" , нали нея имаш в предвид ?
Последно ми правиха диагностика с BOSH апаратура с последния софт и не ми изкара проблем в дюзите.
Питам защото знам ,че 90% го имат проблема с умната дюза и възможно ли е да не е излязъл при диагностиката?
Последно ми правиха диагностика с BOSH апаратура с последния софт и не ми изкара проблем в дюзите.
Питам защото знам ,че 90% го имат проблема с умната дюза и възможно ли е да не е излязъл при диагностиката?

90% ?
интересно... от къде такава статистика като не излиза на диагностика обикновено
интересно... от къде такава статистика като не излиза на диагностика обикновено
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Аз да ви кажа, може и да си въобразявам, но от както си активирах AGR и повиших idle оборотите от 750 на 800, не съм усещал този проблем, може и да си въобразявам.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
RaHzElChO написа:Аз да ви кажа, може и да си въобразявам, но от както си активирах AGR и повиших idle оборотите от 750 на 800, не съм усещал този проблем, може и да си въобразявам.
750 не е ли много ниски,при нас са 827 - 832

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Да, бяха ниски и Ванката ги направи 800.