Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?

Мнение от kriso85 » 15 Окт 2009, 19:46

Archangel написа:Лампата за двигателя свети на много Е46ци, но там и възможните проблеми са много. Единствено дебитомера при тях не излиза на диагностика.
Аз в момента имам записани две грешки, които след чистене излизат същите.
Едната е нещо за катализатора, че стойностите не са нормални.
Другата е, че ламбда сондата след катализатора остарява.
Първата грешка не задейства индикация на таблото(така пише в ИНПА-та), а втората задейства, и очевидно това е причината за светенето на лампата за двигателя.
Планувам да сменя една от ламбите зад катализатора и да видя как ще се държи колата.
Аз също имам колебание в оборотите, макар да се вижда след мнооого вглеждане в оборотомера. Нямам рязки спадове и покачвания, така че явно още не съм стигнал дотам.

Е ти нали си купи нов оригинален катализатор ? Защо ти дава такива проблеми ?
На мен ми записва (когато си иска) някаква грешка за ламбда-коефицент, но това е от втората сонда, защото съм без катализатор (преди с тръба, сега с резонаторно гърненце)

Никой ли нищо няма да сподели за филтъра на картерните газове при М43 и онзи мъркуч от капака на клапаните дето излиза ?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 15 Окт 2009, 20:01

Крайно гърне ;) Катализатора не съм го пипал.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 16 Окт 2009, 13:52

Никой ли нищо няма да сподели за филтъра на картерните газове при М43 и онзи мъркуч от капака на клапаните дето излиза ?[/quote]

смених г :yes: и и оборотите заспаха

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3

Мнение от nadeto » 16 Окт 2009, 19:54

Колеги,мойта е46-ца е 320ci и при мен от няколко дни ми играят оборотите,но при мен е само докато двигателя е студен.Мине ли стрелката след синята зона,заспиват оборотите.Но докато е студен играят рязко нагоре и надолу с около 100-200 оборота. :(

Потребител
Аватар
Кара: 316i
Мечтае да кара: Ford Shelby

Мнение от Dinku » 16 Окт 2009, 22:38

колеги, при мен проблема се оказа на тази схема под номер 3 , мястото което отива към номер 1, свръзката.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15

чисто нови филтъри са около 120-140, 2ра ръка се намират по 50

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 25 Окт 2009, 18:26

Ееееееееееееееееееееее б...х мааму... :censored: Стана 9 месеца карам с тоз проблем(понякога ми иде да я хварла в реката,друг път следва репликата "еи ся ща опрая и газззззззз до замирисване на съединител) та.... при някой НАИСТИНА са сонди,дебитомери,картерни газове маркучи и прочие,стъпкови моторчета, и всевъзможни фашкии,обаче при мен не са тез неща и съм сигурен че и на доста народ също не са тея неща изброените и всякакви други дреболии.Дойде ми до гуша да давам пари за диагностики и за простотии и да чиста моторчета и незнам си кво.......... :censored: :censored: :censored: Никой ли не намери в цяла България същината на шибания проблем??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Забравете всичко стандартно не е то !!!!! Един Еб.н датчик на разпределителния вал ма гризе ама мога ли пак да налея пари за нещо без да знам дали ще е то.Диагностиката нищо неказва,няма грам грешчица освен спиране работата на датчика за разпределителния.Маминка му и него чистех......... НИЩО ! Продължава да си притриса до 500 оборота..... :ranting: :ranting: :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 26 Окт 2009, 10:25

:lol: :lol: :lol: Не свикнахте ли с тия обороти! Аз свикнах, се едно така трябва да си е!!! :lol: :lol: :lol: Няма оправия това, точна дигноза не може да бъде поставена, има прекалено много неща, от които може да се появява, а когато провериш всичките остава генерацията. Диагностиката нищо не казва. За мен това е от генерацията, демек от катализатора. Аз съм без катализатор, с резонатор само и според мен е от това. Прави си го от време на време и не ми пука!!! И на е36цата на времето ми беше същата работа!!! Тва е положението!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 26 Окт 2009, 17:20

Не е от катализатора 8) . Аз също съм с резонаторно гърне и не ми претриса нито пък падат оборотите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 26 Окт 2009, 18:48

може да си уцелил гърне...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 26 Окт 2009, 19:28

Пак почвате с едни глупости амааааа......... от резонаторните гарнета било,глупости!!! Направо си е от плафона за светлина на задните седалки !!! :dummy: Нека някой който найстина ги е оправил да напише ако след всички избровени от мен неща не са какво е другото,другите коментари са излишни!!! .......... и не ми се свиква да е така !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 26 Окт 2009, 20:14

Rundev написа:Ееееееееееееееееееееее б...х мааму... :censored: Стана 9 месеца карам с тоз проблем(понякога ми иде да я хварла в реката,друг път следва репликата "еи ся ща опрая и газззззззз до замирисване на съединител) та.... при някой НАИСТИНА са сонди,дебитомери,картерни газове маркучи и прочие,стъпкови моторчета, и всевъзможни фашкии,обаче при мен не са тез неща и съм сигурен че и на доста народ също не са тея неща изброените и всякакви други дреболии.Дойде ми до гуша да давам пари за диагностики и за простотии и да чиста моторчета и незнам си кво.......... :censored: :censored: :censored: Никой ли не намери в цяла България същината на шибания проблем??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Забравете всичко стандартно не е то !!!!! Един Еб.н датчик на разпределителния вал ма гризе ама мога ли пак да налея пари за нещо без да знам дали ще е то.Диагностиката нищо неказва,няма грам грешчица освен спиране работата на датчика за разпределителния.Маминка му и него чистех......... НИЩО ! Продължава да си притриса до 500 оборота..... :ranting: :ranting: :ranting:

Ma смени си датчика бе човек! Аз също го смених! Кво толкова, не става с чистене, щом продължава да ти дава грешка. На мене ми тресеше повече преди да го сменя. Като го смених, наистина се пооправи... но от време на време пак тресе, рядко, но претриса. Искаш още от какво може да е, ще ти кажа - всяка градска кола се движи по задръствания много, оборотите са ниски и това кара пистите, които са изнесени от дебитомера, както беше при е36, сега мисля, че са в дросела, да се износят в областта на ниските обороти., оттам може да идва претрисането и не може да изчистиш и да се оправи, трябва да се замени с ново. От катализатора, колкото и да не ти се вярва също може да е, щото изгорелите газове минават от там по различен начин и оказват влияние върху работата на сондата. Не се ядосвай, по-спокойно го карай, щото тва е положението, караме коли на по милион километри, независимо с къв външен вид са. Ако искаш да го няма тов претрисане, трява да смениш всичко - от - до на ексхауста и интейка, тва е положението. Или почваш едно по едно докато изчезне. До края ще изчезне, но не знам до колко си заслужава. При мен не е притеснително и затова нищо няма да предприема!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 26 Окт 2009, 21:05

slitter написа:
Rundev написа:Ееееееееееееееееееееее б...х мааму... :censored: Стана 9 месеца карам с тоз проблем(понякога ми иде да я хварла в реката,друг път следва репликата "еи ся ща опрая и газззззззз до замирисване на съединител) та.... при някой НАИСТИНА са сонди,дебитомери,картерни газове маркучи и прочие,стъпкови моторчета, и всевъзможни фашкии,обаче при мен не са тез неща и съм сигурен че и на доста народ също не са тея неща изброените и всякакви други дреболии.Дойде ми до гуша да давам пари за диагностики и за простотии и да чиста моторчета и незнам си кво.......... :censored: :censored: :censored: Никой ли не намери в цяла България същината на шибания проблем??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Забравете всичко стандартно не е то !!!!! Един Еб.н датчик на разпределителния вал ма гризе ама мога ли пак да налея пари за нещо без да знам дали ще е то.Диагностиката нищо неказва,няма грам грешчица освен спиране работата на датчика за разпределителния.Маминка му и него чистех......... НИЩО ! Продължава да си притриса до 500 оборота..... :ranting: :ranting: :ranting:

...... Ако искаш да го няма тов претрисане, трява да смениш всичко - от - до на ексхауста и интейка, тва е положението. Или почваш едно по едно докато изчезне. До края ще изчезне, но не знам до колко си заслужава. При мен не е притеснително и затова нищо няма да предприема!

Еи тоз коментар ме предизвиква,просто немога да се сдържа отново да кажа че е46 е най-голямата лигла която съм виждал и карал !!! Затва половинта народ от форума не ме харесват,щото казах истината в една моя тема както и да е.Кво значи смени всичко колега......... ах как се нервяяяяяяяя :banghead: :banghead: Кво значи смени всичко имам я таз дрисла от 9 месеца някъде,искам да ми кажеш кво още да сменя за да ми се оправят оборотите ОК? ОК..... та започвам.. носачи,тампони,биалетки,накладки,масла,и на скоростната кутия,тампони отзаде на амортисьорите,стъпково моторче,дебитомер,всички възможни филтри,филтър на картерните газове,маркуча също,съединител пълен комплект, свещи , диагностики колкот искаш, (ламбди мламбди работят) и сякви дреболии дет са капутирали и кво друго да сменя аз викам маи колата а? или викаш да продължавам.......... ОК ще сменя колега шибания датчик за който искат 200 лева в шибаната ни държава,и него ще сменя и пак ако не се оправят тия обороти? Викаш с флекса сички изпускателни тръби долу таи ли..... ЕЕееееееееееееее ...... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Окт 2009, 22:04

Ега ти работата :shock:
Почне ли една кола да дава толкова ядова продавай и не се набутвай повече. Верно си е че е 46 не най-здравата кола но коя кола ще е здрава когато е над 500000 км. май там е проблема.
Иначе мойте обороти са си стабилни и няма притрисане. Обикновенно м 43 притриса от клапана за обезвъздушаване на картера и маркуча, както беше при мен или ако дърпа паразитен въздух от някъде а това последното на диагностика не се хваща взимаш спрей за карбуратори пръскаш и където има паразитен въздух ще се усети в работата на двигателя.
:D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 26 Окт 2009, 22:27

Ами смянял съм го маркуча,колега.... :( Имам пълна сервизна книжка на колата ми от както е станала кола,от първите и 7000 километра до сега е обслужвана.Със сигурност казвам че моята е на 240к 2002-ра година е м43 е мотора да.Значи няма смисъл ОТНОВО да ходя на диагностикаи при различен майстор и постоянно да търся проблема в майсторите.Направо незнам........харесвам си я , обаче тя направо през просто ме изкарва и от към пари и от към нерви.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 27 Окт 2009, 0:07

Ама тва е щото се нервиш, а ко не ти пука, нема да има проблеми, вярвай ми, не говора празни приказки - който много се вглежда в колата, много страда. Мойта е много по-стара от твойта ('99) и нема никви проблеми. Това притрисане не ме притеснява въобще. Вместо да сменяш като изоглавен, помоли някой колега от фориума, който има напълно работеща кола със същия двигател да седнете един ден и да почнете да сменяте едно по едно нещата и то ще си покаже откъде идва проблема. Удобен е за работа тоя двигател. Открито е почти всичко. Не знам кой ще се съгласи обаче. Аз нямам нищо напротив да пробваш върху мойта, ама аз също го имам това притрисане. Пак казвам, рядко, но го има. Ако искаш свиркай! Аз мисля, че може да е от пистите на дросела! Ти много неща се сменил... Не виждам от кво може да е друго. На е36цата бех полудел и аз от това и накрая отворих дебитомера, пистите бяха там при е36. Точно там, където седи пластината при празен ход, дори на просто око, ако се вгледаш, можеше да видиш как са захабени пистите. Не дава хубав контакт и прави мизерийте с притрисането. И при мене мисля, че е от това, но не съм отварял да вида, нема и да отварям засега. Ама.... 100% няма. Иначе колите наистина не са лоши, само да са на по-малко километри.

ПредишнаСледваща

Назад към E46