Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
http://www.cars.bg/c340332 най-добрата 318-ка за момента
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
beyond написа:http://www.cars.bg/c340332 най-добрата 318-ка за момента
и тази е бивш десняк, но екстрите кефят много

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
beyond написа:http://www.cars.bg/c340332 най-добрата 318-ка за момента
най добрата в Шумен може би

- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Здравейте, колеги
Днес цял ден чета форума и не намерих мнение за това, което ме интересуваше. Въпроса ми е кой двигател е по-добре да избера. 1.9 - 118 к.с. или някой от дизеловите 2.0? Нека ги съпоставим като разход, поддръжка, живот, скорост, ускорение и т.н.
Благодаря Ви.
Днес цял ден чета форума и не намерих мнение за това, което ме интересуваше. Въпроса ми е кой двигател е по-добре да избера. 1.9 - 118 к.с. или някой от дизеловите 2.0? Нека ги съпоставим като разход, поддръжка, живот, скорост, ускорение и т.н.
Благодаря Ви.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
alioshev написа:Здравейте, колеги
Благодаря Ви.
Разход - дизела
Скорост - дизела
Ускорение - дизела
Поддръжка - бензина
Не казваш обаче кой дизел 136 или 150..и в двата случая горното е вярно..поне мое виждане освен ако не си на газ...дизела е капризна кола и си иска поддръжката а лично мое мнение,че е по-лесно да се намери добра 318 докато 320д си иска да е гледана - но реално а не на думи.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmwist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: ///M
Колеги, мнения за това купе?
http://www.cars.bg/c336534
http://www.cars.bg/c336534
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Gqbriel написа:Разход - дизела
на газ 18-ската удря в земята 320д по разход (паричен)

другото е така!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Gqbriel написа:alioshev написа:Здравейте, колеги
Благодаря Ви.
Разход - дизела
Скорост - дизела
Ускорение - дизела
Поддръжка - бензина
Не казваш обаче кой дизел 136 или 150..и в двата случая горното е вярно..поне мое виждане освен ако не си на газ...дизела е капризна кола и си иска поддръжката а лично мое мнение,че е по-лесно да се намери добра 318 докато 320д си иска да е гледана - но реално а не на думи.
При така зададен въпроса , ти сериозно ли си мислиш, че човека мисли да кара на бензин

- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
acho.rs написа:Gqbriel написа:alioshev написа:Здравейте, колеги
Благодаря Ви.
Разход - дизела
Скорост - дизела
Ускорение - дизела
Поддръжка - бензина
При така зададен въпроса , ти сериозно ли си мислиш, че човека мисли да кара на бензинТърси се икономия със спортно-гъзарска кола - 318 (118кс) на газ е отговора
Искам да си взема е46, не защото ще "гъзарея" или ще си мисля, че карам спортна кола, а просто защото ми харесва. Още от преди години съм и хвърлил око. Коли на газ НЕ КАРАМ, няма и да карам никога. Питам за разход и т.н. за да знам горе-долу какво да очаквам от дадената кола, а не да има изненади. За дизеловия двигател така като гледам повечето мнения насочват към 150, който е с дюза помпа? По принцип колата ще ходя да си я докарвам от Германия или Холандия. До сега БМВ не съм имал никога, и писах тук за да разбера какви особености има дадения модел и какво горе-долу да гледам. Ако може някои колега да изрази мнение СЕРИОЗНО (а не с НАДСМЕШКА) нека го направи.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
В темата за разхода има изписани фермани за разхода на всички Е46 . Тук в тази тема и в старата на всяка страница се пита за 318и и 320д . Чети . БМВ двигател помпа-дюза нямат . Имат комън-рейл . 150кс мотора е малко по-динамичен от 136кс но и всичко по него е по-скъпо .За мен БМВ 3та серия трябва да е 6 цилиндрова . Разход с този на 4 цилиднровите (особено извънградско) е близък
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Само да те поправя,че двигателя не е помпа дюза,а е комънрейл(помпа дюза са двигатели от Ваг групата)

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
alioshev написа:acho.rs написа:Gqbriel написа:alioshev написа:Здравейте, колеги
Благодаря Ви.
Разход - дизела
Скорост - дизела
Ускорение - дизела
Поддръжка - бензина
При така зададен въпроса , ти сериозно ли си мислиш, че човека мисли да кара на бензинТърси се икономия със спортно-гъзарска кола - 318 (118кс) на газ е отговора
Искам да си взема е46, не защото ще "гъзарея" или ще си мисля, че карам спортна кола, а просто защото ми харесва. Още от преди години съм и хвърлил око. Коли на газ НЕ КАРАМ, няма и да карам никога. Питам за разход и т.н. за да знам горе-долу какво да очаквам от дадената кола, а не да има изненади. За дизеловия двигател така като гледам повечето мнения насочват към 150, който е с дюза помпа? По принцип колата ще ходя да си я докарвам от Германия или Холандия. До сега БМВ не съм имал никога, и писах тук за да разбера какви особености има дадения модел и какво горе-долу да гледам. Ако може някои колега да изрази мнение СЕРИОЗНО (а не с НАДСМЕШКА) нека го направи.
Още от преди години съм и хвърлил око. - и за това я метна при помпа дюза,която е само при ВАГ-оните
какви особености има дадения модел и какво горе-долу да гледам - толкова изписано има,че ти е бедна фантазията,не може на всеки 2-3 страници всичко наново да се пише -

Съвсем сериозно ти отговорих :
Разход - дизела
Скорост - дизела
Ускорение - дизела
Поддръжка - бензин
пс: ако беше погледнал темите в подфорума - щеше да забележиш тенденцията на хората с проблеми и какъв двигател имат

Няма как да те насоча аз лично към 136кс мотор - при положение,че е на минимум 12 години а 150 може да вземеш на 8 год - да факт,може по-стария да е с малко километри ама тва са некви фантазии на българина ,че кара кола на 100 000км за 5000лв - тоя номер го няма ...колкото и запазена да изглежда

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
acho.rs написа:За мен БМВ 3та серия трябва да е 6 цилиндрова . Разход с този на 4 цилиднровите (особено извънградско) е близък
Подкрепям колегата. Моята я карам без да пускам музиката в колата. Дори жената взе да ревнува
2 Hard 4 You
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
ZealoT написа:acho.rs написа:За мен БМВ 3та серия трябва да е 6 цилиндрова . Разход с този на 4 цилиднровите (особено извънградско) е близък
Подкрепям колегата. Моята я карам без да пускам музиката в колата. Дори жената взе да ревнува
Също подкрепям!
Имах 318i 143 к.с., който не е толкова спрял като 318i 118 к.с. и пак не вървеше, нито вадеше хубав звук, нито двигателя беше здрав. Какво остава за 318i 118 коня или примерно 316i

Виж, возил съм се в 6таци бензин и това си е "PROPER BMW engine".
За колегата по-нагоре дето се чуди между 318i и 320d -> двата мотора са коренно различни, в два различни свята.
Дизела има добро ускорение, върви си прилично, гори малко, боли глава като се счупи нещо! За скъпите неща при дизела и рено да си купиш дизел, пак ще ти излиза солено, ако си иде маховик, турбо, дюза и т.н.
Бензина е СПРЯЛ, гори много, не боли толкова много като се счупи нещо

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не говори наизуст ремонта на една дюза на Рено е 150 лв със смяна на всичко вътре , и става като нова .. освен това не е нужен обратен чук 50 кила за да се извади от главата както при БМВ 
http://www.youtube.com/watch?v=KErqoB5Vx2U

http://www.youtube.com/watch?v=KErqoB5Vx2U