Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- jgf
- Потребител
-
- Кара: E46 318i '02
- Мечтае да кара: по хубави пътища!
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Gqbriel написа:beyond написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369229672488288&f1=details&slink=3c5zhc
как може да разбереш дали facelifta e преправян
Не е правен а си е фейслифт 2002 год нормално..мотора излгежда точно като N46
Мотора не е N46 , а е N42B20 - колата е фейслифт и е 143 кс. .Само в този си вид и тези екстри - цената ми си струва малко - трябва да се внимава!!!
jgf написа:Gqbriel написа:beyond написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369229672488288&f1=details&slink=3c5zhc
как може да разбереш дали facelifta e преправян
Не е правен а си е фейслифт 2002 год нормално..мотора излгежда точно като N46
Мотора не е N46 , а е N42B20 - колата е фейслифт и е 143 кс. .Само в този си вид и тези екстри - цената ми си струва малко - трябва да се внимава!!!
според мен си е напълно нормална, дори на живо може да не изглежда чак толкова напудрена
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
След последните няколко страници, смея да посъветвам колегите, които се чудят между дизел и бензин следното: ако не сте финансово стабилни или не ви се дават много пари по колата, ако купувате най-евтините филтри, за да останат за пари за кафе и т.н. НЕ купувайте дизелово БМВ, ще съжалявате, ще се ядосвате и ще се разочаровате.
Never mistake motion for action...
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Leon написа:След последните няколко страници, смея да посъветвам колегите, които се чудят между дизел и бензин следното: ако не сте финансово стабилни или не ви се дават много пари по колата, ако купувате най-евтините филтри, за да останат за пари за кафе и т.н. НЕ купувайте дизелово БМВ, ще съжалявате, ще се ядосвате и ще се разочаровате.
Бих добавил да се спрат на Е36 или друга марка автомобил

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
друга марка ама не е гъзарско да караш 4-5 годишна кола от друга марка ,по добре 15 годишно БМВ на 350к км ,да му рециклираш шарнирите рейката турбото дюзите или ако е бензин да му сложиш газ 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Alexi написа:друга марка ама не е гъзарско да караш 4-5 годишна кола от друга марка ,по добре 15 годишно БМВ на 350к км ,да му рециклираш шарнирите рейката турбото дюзите или ако е бензин да му сложиш газ
Чакай сега - тук не си прав

Кажи ми коя част последно си купи от БМВ - и друго - ако счупиш ДИФ от къде ще вземеш,едва ли от БМВ ,че ще струва половината ти кола

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
друго имам предвид и мисля че става ясно какво е то - масово БМВ се купува от хора които нямат възможност да го поддържат и е пълно с гробници .. примерно джантите са 18 ,ама гумите са от по 30 лв перфектни и т.н. + горните неща дето вече ги написах .. и ако проследиш темата ще видиш ,че се коментират само най евтините обяви ,все те хващат окото на хората .. познай защо ..
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Alexi написа:друго имам предвид и мисля че става ясно какво е то - масово БМВ се купува от хора които нямат възможност да го поддържат и е пълно с гробници .. примерно джантите са 18 ,ама гумите са от по 30 лв перфектни и т.н. + горните неща дето вече ги написах .. и ако проследиш темата ще видиш ,че се коментират само най евтините обяви ,все те хващат окото на хората .. познай защо ..
И после коментари от рода:
nikoga написа:Пълен край... с тая тема за мен още преди началото.. чудно ми е как давате по 10-15хиляди за коли които после им пада моста.. това го нема дори и при опел астра от 92 бре.. Много се бях навил за е46 , но всички ме разубеждават и след тая тема с толкова подтвържденияИскам да ви кажа само че аз лично не бих си дал колата на Мюмюн или който и да е, да и прави заварки по купето което е подцинковано по специален начин, и кои знае след като го намаже с грунд за 1.50лв дали няма да раждяса след година.. пълен хабсурт !!!
Наистина масово се купуват "кенефи" и след това реват, че не ставали за нищо!
Има доста случаи на хора, които за 3-4 години едни накладки не сменят, "щот виждаш ли били ок"..за гумите не ми се
коментира!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
нещо се отклонявате от темата ми се струва и тон за това даде Leon 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Don Vitorio
- Потребител
-
Здравейте колеги!
Чисто нов съм във форума и ми трябва инфо относно 330i 2001. Първото, което направих, беше да потърся из форума и прерових сигурно 20-ина теми, но не намерих нищо точно за този мотор... Има доста изписано за по-малките мотори, но за 3-литровия поне аз не успях да намеря...
Та, да си дойда на темата - интересува ме поддръжката на въпросния автомобил: слаби места (ако има, разбира се
), разход на град (без рязане, защото него си го имам предвид отделно), обслужване (филтри, масло, други консумативи, части по окачването и каквото там забравям)...
Предварително благодаря за мненията ви!
Поздрави!
Чисто нов съм във форума и ми трябва инфо относно 330i 2001. Първото, което направих, беше да потърся из форума и прерових сигурно 20-ина теми, но не намерих нищо точно за този мотор... Има доста изписано за по-малките мотори, но за 3-литровия поне аз не успях да намеря...
Та, да си дойда на темата - интересува ме поддръжката на въпросния автомобил: слаби места (ако има, разбира се

Предварително благодаря за мненията ви!
Поздрави!

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Don Vitorio написа:..
Колега, НЕ си намерил нищо конкретно за 330ката, защото не си търсел или все още не можеш да се ориентираш добре!
Мотора е M54B30
1. разход: viewtopic.php?f=34&t=47818
2. маслен филтър:
Номенклатурен номер : 11427512300
Описание : ФИЛТЪР МАСЛЕН
Ед.цена (с ДДС) : 28.15 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
3. Масло: viewtopic.php?f=34&t=162927
4. Цени на части: viewtopic.php?f=34&t=44574
- Don Vitorio
- Потребител
-
Батман написа:Don Vitorio написа:..
Колега, НЕ си намерил нищо конкретно за 330ката, защото не си търсел или все още не можеш да се ориентираш добре!
Мотора е M54B30
Колега, много благодаря за бързия отговор! Определено търсих, просто както казах съм съвсем нов тук и не съм се ориентирал както трябва...
Информацията е доста изчерпателна! Гледам, че предните носачи са сред по-скъпичките чаркове, но това пак си зависи, къде се кара колата... По нашите пътища предполагам се сменят по-често. Разходът, който намерих в горната тема, ме устройва. Има ли, иначе, някакви по-специфични неща, за които да внимавам при огледа?
- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Колеги, дайте едно мнение за този автомобил: http://www.cars.bg/c119112
Цената не е ли малко ниска? Струва ми се съмнително.
ПС: От всичко изчетено и изкоментирано се спирам на този мотор, като нямам определени претенции дали да е седан или купе.
ПС: От всичко изчетено и изкоментирано се спирам на този мотор, като нямам определени претенции дали да е седан или купе.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Писано е и за "мисфайъра" на цилиндрите виж някъде по-надолу беше темата, и че този двигател обича да "бара" маслото.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
alioshev написа:Колеги, дайте едно мнение за този автомобил: http://www.cars.bg/c119112
тази кола се продава от повече от година