Проблем с дюзи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- FAP
- Потребител
-
- Кара: E46 330d;E60 535d;E53 4.6;F10 535d
Проблем с дюзи
Здравейте от скоро съм собственик на Е46,330д,2001г.,184к.с.,комби и съм доволен с изключение на това че дюзите й са зле.Ходих на майстор и ми каза че трябва или да се изчистят или да търся други.Та въпроса ми е кое е по-добре да изчистя тези или да търся втора употреба.Ако някой има съвети ще съм благодарен да ги видя.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Re: Проблем с дюзи
Колега няма да е лошо да кажеш какво имаш впредвид под "зле". Аз имах восоки показатели на две от дюзите и смених разпръсквачите и сега всичко е ок. Дюзи втора употреба според мен няма смисъл,а нови са по 700лв. така .че копромният вариант е този - един разпръсквач е 170лв с настройките на стенд излиза към 200-220лв на дюза. 

- FAP
- Потребител
-
Ами под зле искам да кажа,че една пуска повече друга доста по-малко,само една имах да пуска нормално.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
FAP написа:Ами под зле искам да кажа,че една пуска повече друга доста по-малко,само една имах да пуска нормално.
Това къде и как го установи?
- FAP
- Потребител
-
В един сервиз закачиха дюзите към колбички и се виждаше коя колко пуска,а преди това на диагностика показваше стойностите на всяка дюза.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
jivko2828 написа:FAP написа:Ами под зле искам да кажа,че една пуска повече друга доста по-малко,само една имах да пуска нормално.
Това къде и как го установи?
+ това:
Дюзите са ОК, когато са в определени норми - тоест:
ОТ -х до +х (като стъпката не беше никак малка...по спомен беше от -2 до +2, но може и да бъркам!).
Тези показания се вземат след диагностика с ГТ1.
Проблема е, че масово тази диагностика не се прави в движение (в Камор ме гледаха доста странно след като им казах, че искам да ми проверят дебитомера и дюзите в движение - живи данни).
Точната "стъпка" при Е46 320д мога да дам довечера, че листовете са ми вкъщи.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
FAP написа:Здравейте от скоро съм собственик на Е46,330д,2001г.,184к.с.,комби и съм доволен с изключение на това че дюзите й са зле.Ходих на майстор и ми каза че трябва или да се изчистят или да търся други.Та въпроса ми е кое е по-добре да изчистя тези или да търся втора употреба.Ако някой има съвети ще съм благодарен да ги видя.
Първо пробвай с качествена добавка за почистване на комон рейл система може и да се оправят. изгори един резервар с такава добавка и виж
Не е зле да си замериш и обратното гориво- по теста с колбичките- най-точния тест за неработеща/и дюза http://programatoribg.com/ditex/rail.htm
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Dimitroff написа:Дюзите са ОК, когато са в определени норми - тоест:
ОТ -х до +х (като стъпката не беше никак малка...по спомен беше от -2 до +2, но може и да бъркам!).
Проблема е, че масово тази диагностика не се прави в движение (в Камор ме гледаха доста странно след като им казах, че искам да ми проверят дебитомера и дюзите в движение - живи данни).
И аз имам интерес от тази процедура колега
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
DoesNot написа:Dimitroff написа:Дюзите са ОК, когато са в определени норми - тоест:
И аз имам интерес от тази процедура колега
при гт1 дис от -5 до +4 ,извън тези норми е за смяна или ремонт дюзата, разбира се след проверка и с колбичките
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Все се чудя...теста с колбичките върши ли работа??
Много...лайшки ми се вижда. (разбира се - може и да бъркам!)
Много...лайшки ми се вижда. (разбира се - може и да бъркам!)
- FAP
- Потребител
-
Диагностиката при мен беше в движение и показваше най-много до -2 и +2 на някои дюзи,но после се направи и теста с колбите и ми казаха,че не са добре.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
FAP написа:Диагностиката при мен беше в движение и показваше най-много до -2 и +2 на някои дюзи,но после се направи и теста с колбите и ми казаха,че не са добре.
Ръгай читава добавка и я поразтрий яката... аз чак сега видях, че си мерил обратната нафта... каква разлика ти даде една спрямо друга дюза? Тресе ли мотора, кога? Не вярвай много много на програмите за стойностите на дюзите.
- FAP
- Потребител
-
Ами не помня коя колко даде,но мисля че 6-та пускаше много 2-ра беше добре(само тя) и другите не ги помня.Мотора тресе като е на място чак на оборотомера се вижда,а на 2-ра и 3-та скорост преди 2000оборота пак сеедно придърпва за момент и после се оправя.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
не забравяй първо за добавка, и ако не се оправи... в елит кар 450лв някъде е нова дюза бош и връщаш старата/те си.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2