Отностно реалните километри
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			42 мнения
			 • Страница 3 от 3 • 1, 2, 3

- Пламен Андреев
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: Е61 530xd
 - Мечтае да кара: ...

....
и в дифа главния комп и още къде ли не всеки казва различни неща кое е вярното?някои може ли да даде достоверна информация по въпроса!

- anzak
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: F07 535D
 - Мечтае да кара: SL500

Re: ....
paco1999 написа:и в дифа главния комп и още къде ли не всеки казва различни неща кое е вярното?някои може ли да даде достоверна информация по въпроса!
кой е тоя главен комп колега и дифа ако имаш предвид диференциала малко трудно там
- Пламен Андреев
 - кандидат ентусиаст
 - 

...
чувал съм че всички бмв-та имат датчици за километрите в скорости диференциал и комютара на колата който не абс.асц.аср или нещо друго този комютър е подобен на черните кутий на самолетите и по новите коли който също като самолетите имат такива и може да видиш всичко до наи малката подробносткога е запалена колко е карана сервизи км дати часове абе кво се сетиш!не сум сигурен дали се казва точно черна кутия но съм сигурен че има такава джадж на ауди С8 и с6 за6тото съм виждал какжо исписва а в моя случеи някаква клапа беше блокирала на отворена позиция защото на датата Х и часа Х лицето Х беше запалил колата и четири секунди след това беше заварил педала на газта за пода и това довело до проблема

- ivo1bg
 - FC BAYERN
 - 

- Кара: 17' 540 I
 - Мечтае да кара: Безаварийно

paco1999 написа:чувал съм че всички бмв-та имат датчици за километрите в скорости диференциал и комютара на колата който не абс.асц.аср или нещо друго този комютър е подобен на черните кутий на самолетите и по новите коли който също като самолетите имат такива и може да видиш всичко до наи малката подробносткога е запалена колко е карана сервизи км дати часове абе кво се сетиш!не сум сигурен дали се казва точно черна кутия но съм сигурен че има такава джадж на ауди С8 и с6 за6тото съм виждал какжо исписва а в моя случеи някаква клапа беше блокирала на отворена позиция защото на датата Х и часа Х лицето Х беше запалил колата и четири секунди след това беше заварил педала на газта за пода и това довело до проблема
  Много се извинявам колега, но от поста ти не се разбира почти нищо. Би било добре да се опиташ другия път да туриш някъде точка, запетая, че и главна буква, та да можем да разберем какво искаш да кажеш - Jordandim
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: E-39 520i
 - Мечтае да кара: M5-E39

Случайно се рових в Wikipedia, и  
  има С4=А6 ( 94-97 г.), С5=А6 ( 98-04 г.), С6=А6 ( 05-сега ). За С8 не видях, та така извинявам се за Офф-а 

- Пламен Андреев
 - кандидат ентусиаст
 - 

...
Сори колеги.Имах предвид S6 end S8,но мързела не мъчи,а мори!Мисля ,че не е толкова важно голяма или малка буква това не е форум за ПРАВОПИС или ГРАМАТИЧЕСКИ и затова реших за по бързо без .,!?- и др.Но имате право ще се опитам да бъда по грамотен за вбъдеще 

- Toni Montana
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
 - Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Колега не  знам къде се записват киломтерите на Е39, но със сигурност това е във някое ECU. А ти както си писал че и в дифа има ... е ми аз не съм виждал кола дето има копютър на диференциала, дори Ауди Куатро няма значение кво няма. Е... има някви нови диференциали със ситема Torque Vectoring (примерно Мицубиши Лансер Ево 8 или БМВ Х6) те може и да имат.
Както и да е. Километрите на Е39 НЕ МОГАТ да бъдат за писани в дифа, щото той няма електроника. Има ECU на двигателя и на ск. кутия ако е автомат.
			Както и да е. Километрите на Е39 НЕ МОГАТ да бъдат за писани в дифа, щото той няма електроника. Има ECU на двигателя и на ск. кутия ако е автомат.

- spacepl
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: E60 530D F07 530D
 - Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
 - Детайли за колата: трошляче някакво :)

колегата Anzak ви каза къде се пазят записи на километрите
EWS - имобилаизер
IKE - табло
LCM - модул за светлините
EGS - компютъра на скоростите (ако е автомат)
GM - главния компютър наколата
всички тези модули (без таблото и главния компютър) записват километрите при различни събития(например даване на контакт, при светване на фарове,при нулиране на малкия киломераж) само таблото и главния комп пазят съвсем точно реалните километри, по този начин ако отворите паметта на тези устройства и с хекс едитор преобразувате реалните километри на колата в 16-тични числа няма да можете да ги откриете
  (не че  не се знаят вече на кои адреси стоят ама....) + това при всяко запалване компютъра на колата следи стойностите за  километрите от всички модули и ако има разминаване се получвава ето тази точка (между  КМ и 031.7)
не е задължително ако имате точката, това да е резултат от опит за измама, достаъчно е да си вземете табло 2-ра употреба или пък лайт модул и при първото запалване е там

EWS - имобилаизер
IKE - табло
LCM - модул за светлините
EGS - компютъра на скоростите (ако е автомат)
GM - главния компютър наколата
всички тези модули (без таблото и главния компютър) записват километрите при различни събития(например даване на контакт, при светване на фарове,при нулиране на малкия киломераж) само таблото и главния комп пазят съвсем точно реалните километри, по този начин ако отворите паметта на тези устройства и с хекс едитор преобразувате реалните километри на колата в 16-тични числа няма да можете да ги откриете
не е задължително ако имате точката, това да е резултат от опит за измама, достаъчно е да си вземете табло 2-ра употреба или пък лайт модул и при първото запалване е там
- ivo1bg
 - FC BAYERN
 - 

- Кара: 17' 540 I
 - Мечтае да кара: Безаварийно

spacepl написа:....................................
Абсолютно точно. Когато отидох в Дару за да ми активират дневното светене на фаровете, след това се появи точката и изтръпнах, но в последствие изчезна.
- Gri
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: E46

Може би на всички им е ясно, но все пак да кажа. Моята си я поръчах (от Германия) на един съвестен търговец и колата дойде със сервизна книжка. Изглежда ми абс. истинска (не че не може и тя да се фалшифицира). Има и още разни други документи, като технически прегледи, смяна на части и т. н. Поиграх си 10-тина минути да засичам дати и километри и всичко изглежда ОК. А и колата се държи много стегнато, изглежда на тези километри. Та с една дума, ако колата има серв. книжка, вероятността километрите да истински е много голяма. Да, сигурно не ми е излезнала тънка цената. Изгодната цена е относително нещо.

- mad_presley
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: E39 M5

Gri написа:Може би на всички им е ясно, но все пак да кажа. Моята си я поръчах (от Германия) на един съвестен търговец и колата дойде със сервизна книжка. Изглежда ми абс. истинска (не че не може и тя да се фалшифицира). Има и още разни други документи, като технически прегледи, смяна на части и т. н. Поиграх си 10-тина минути да засичам дати и километри и всичко изглежда ОК. А и колата се държи много стегнато, изглежда на тези километри. Та с една дума, ако колата има серв. книжка, вероятността километрите да истински е много голяма. Да, сигурно не ми е излезнала тънка цената. Изгодната цена е относително нещо.
Ако километрите са бутани, никога няма да разбеерш какви са реалните, НО за сметка на това може да се разбере, дали въобще са бутани.
Важното е колата да ти харесва на теб, да и се радваш и да я караш дълго и безпроблемно
			42 мнения
			 • Страница 3 от 3 • 1, 2, 3