Проблем със спирачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 520i

Проблем със спирачките

Мнение от slavi8601 » 19 Окт 2013, 12:53

Здравейте имам от една година е 39 99година 520i автоматик тип троник.Проблема е че миналата зима сервото ми замръзваше често и всяка сутрин слизах с топла вода иначе дори и на скорост неможех да вкарам.Около него няма вода отворите са чисти и всичко се стича без проблеми.Лятото ме нямаше и затова сега като се прибрах искам даго оправя че така със страх несе кара.Четох че сервото събира контенз извадих маркуча и вкарах малка шлаувка но вода няма само прах излиза.Има и друга анумалия сега като е топло като натисна ряско педала става твърт и зада спръ натискам със всичка сила и като отпусна и пак натисна плавно педала е както трябва.Ако се наложи да спирам внезапно по баир надоло малко по продалжително както е нормален педала езведнъш става като камък.Ако някои знае от какво може дае моля да сподели че лятото е опасно така а какво остава за зимата благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем със спирачките

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Окт 2013, 18:55

Имаш проблем с вакума, проследи си маркучите за скъсано или откачено :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 20 Окт 2013, 19:52

Ако не си сменял спирачната течност, смени и нея, че може да замръзва в помпата... :dunno:
Поздрави!
Николай Кадийски

Потребител
Аватар
Кара: 520i

Мнение от slavi8601 » 20 Окт 2013, 20:10

Чесно казано течноста не съм сменял като вземах колата светеше часовниче и като смених маслото занолиха лампичките и изчезна сега останаха две зелени и това часовниче пак светна и тези от сервиза ми казаха че означавало че наближава смяната на маслото колата я купих от роднина много добре подържана и само в този сервиз е ходила и затова там иаз ходя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 22 Окт 2013, 16:57

slavi8601 написа:Чесно казано течноста не съм сменял като вземах колата светеше часовниче и като смених маслото занолиха лампичките и изчезна сега останаха две зелени и това часовниче пак светна и тези от сервиза ми казаха че означавало че наближава смяната на маслото колата я купих от роднина много добре подържана и само в този сервиз е ходила и затова там иаз ходя

Часовничето жълтото, показва че е време за смяна на спирачна течност... мисля беше на 2 години смяната.
Поздрави!
Николай Кадийски

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 22 Окт 2013, 21:02

Може да поеме една нова спирачна течност колицата.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 22 Окт 2013, 22:06

turbo написа:Може да поеме една нова спирачна течност колицата.

И дано само с това да мине, че спирачната течност освен, че не замръзва и кипи при по-висока температура има и свойството да пази спирачната система отвътре от корозия + смазва подвижните детайли.

Назад към E39