Проблем със спирачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- slavi8601
- Потребител
-
- Кара: 520i
Проблем със спирачките
Здравейте имам от една година е 39 99година 520i автоматик тип троник.Проблема е че миналата зима сервото ми замръзваше често и всяка сутрин слизах с топла вода иначе дори и на скорост неможех да вкарам.Около него няма вода отворите са чисти и всичко се стича без проблеми.Лятото ме нямаше и затова сега като се прибрах искам даго оправя че така със страх несе кара.Четох че сервото събира контенз извадих маркуча и вкарах малка шлаувка но вода няма само прах излиза.Има и друга анумалия сега като е топло като натисна ряско педала става твърт и зада спръ натискам със всичка сила и като отпусна и пак натисна плавно педала е както трябва.Ако се наложи да спирам внезапно по баир надоло малко по продалжително както е нормален педала езведнъш става като камък.Ако някои знае от какво може дае моля да сподели че лятото е опасно така а какво остава за зимата благодаря предварително
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Re: Проблем със спирачките
Ако не си сменял спирачната течност, смени и нея, че може да замръзва в помпата... 

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- slavi8601
- Потребител
-
- Кара: 520i
Чесно казано течноста не съм сменял като вземах колата светеше часовниче и като смених маслото занолиха лампичките и изчезна сега останаха две зелени и това часовниче пак светна и тези от сервиза ми казаха че означавало че наближава смяната на маслото колата я купих от роднина много добре подържана и само в този сервиз е ходила и затова там иаз ходя
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
slavi8601 написа:Чесно казано течноста не съм сменял като вземах колата светеше часовниче и като смених маслото занолиха лампичките и изчезна сега останаха две зелени и това часовниче пак светна и тези от сервиза ми казаха че означавало че наближава смяната на маслото колата я купих от роднина много добре подържана и само в този сервиз е ходила и затова там иаз ходя
Часовничето жълтото, показва че е време за смяна на спирачна течност... мисля беше на 2 години смяната.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Може да поеме една нова спирачна течност колицата.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
turbo написа:Може да поеме една нова спирачна течност колицата.
И дано само с това да мине, че спирачната течност освен, че не замръзва и кипи при по-висока температура има и свойството да пази спирачната система отвътре от корозия + смазва подвижните детайли.
7 мнения
• Страница 1 от 1