Е39-520 индикатор за масло - решено(за момента поне)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: Е39-520 индикатор за масло - въпрос

Мнение от mishoval » 11 Окт 2013, 15:54

Два пъти съм сменял масло на моята, сега предстои трета - и все е било 10W/40 Agip по препоръка на моя майстор /който кара същия автомобил със същото масло/. Досега не зная какво е доливане на масло, грам не пипа. Не зная какви са тези фантазии, че почва да го гори след 7 - 8 хил. км.Сменям го на 10 хил.
Сега пак ще сложа същото.
А за зимата, може и да има проблем при -20, ама моята бима си има къщичка, а и зимата почти не се кара! :lalala: :lalala:
И да не забравяме разликата в цената на 5 и 10W, като умножим по 7?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: E46 330d
Детайли за колата: Touring

Мнение от alex_sn1 » 11 Окт 2013, 21:37

Цената на маслото не ме бърка. Проблемът ми е ,че като загрее много маслото ( задръствания, много каране и т.н.) ми светва лампата на маслото (червената) . Само като докосна педала на газта, не даже да го натисна, просто да вдигне оборотите с много малко и лампата гасне. Двигателят звучи
съвсем добре. По някой път не го прави. Силно се надявам това да е от некачествено/неподходящо масло. Склонен съм да дам много пари, само всичко да е ОК. А ако някой има идея от какво може да е да сподели . Това за лагери на мотора и сам се сещам , но все си мисля, че причината е някъде другаде ,тъй като пак казвам - моторът ми се струва съвсем нормално, равномерно и тихо работещ...
Направо вече ми писна, колкото повече обръщам внимание на една кола, толкова по- има ядове...
:bchug: :bchug: :bchug:
No pain , No gain !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 11 Окт 2013, 21:57

alex_sn1 написа:Направо вече ми писна, колкото повече обръщам внимание на една кола, толкова по- има ядове...

:ahah: И с жените е така :bchug:
Слагай пълна синтетика и няма да свети!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Е39-520 индикатор за масло - решено(за момента поне)

Мнение от alex_sn1 » 21 Окт 2013, 18:07

Все пак какво се случва към момента....... Смених маслото с пълна синтетика ( 5/40 - среден клас). Лампата пак светеше, а колата си работеше все така много добре. Накрая с един приятел/монтьор решихме да махнем датчика за налягане на маслото и с механичен манометър да извършим замерване, но в последствие се оказа ,че нямаме накрайник и измерване нямаше. След монтиране обратно на датчика, проблемът изчезна. Една седмица карам нон-стоп колата, натоварвам я - проблем няма. Букса ли е , датчик ли е... това са фактите. :bchug:
No pain , No gain !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Окт 2013, 19:49

При мен на старата 5ца(е34) ми се беше случило датчика да заседне(тъй като той е механичен принцип) свалих го измих го с кореселин,с едно тънко телче го натиснах няколко пъти и си го монтирах от тогава няма ядове сиг и при теб е същото
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_sn1 » 21 Окт 2013, 19:58

golov_bg написа:При мен на старата 5ца(е34) ми се беше случило датчика да заседне(тъй като той е механичен принцип) свалих го измих го с кореселин,с едно тънко телче го натиснах няколко пъти и си го монтирах от тогава няма ядове сиг и при теб е същото

Да, но интересното при мен е ,че не съм му правил нищо на датчика - просто - монтаж - демонтаж.
No pain , No gain !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Окт 2013, 21:46

просто един вид си го размърдал и всичко си е дошло на мястото
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Потребител
Аватар

Мнение от vl@di4@ » 24 Окт 2013, 19:00

Здравейте! От два дни вече се радвам на 330 D. Както си му е реда, реших да сменя маслото с всички филтри днес, че не знам преди това кой какво е правил. Забелязах обаче още преди да сменя маслото, че като дам на контакт първо светва индикацията за масло в жълто и после става в червено. След като го смених днес очаквах това да се оправи, но уви пак първо в жълто и после става червено, а масло има на 100%. Нормална ли е тази индикация или и аз да търся някой датчик, както се споменава по-горе?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_sn1 » 25 Окт 2013, 23:08

Ако след стартирането на двигателя лампите спират да светят, не виждам какво те притеснява...
No pain , No gain !

Предишна

Назад към E39