не идва гориво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i
Детайли за колата: individual

не идва гориво

Мнение от sety » 08 Окт 2013, 22:37

Здравейте
525 tds e39
проблема е следния: както си карам и всичко си е наред изведнъж започна постепенно и прогресивно да намалява мощноста и така докато не угасна.
Прозрачния маркуч от нафтовия филтър до ГНПто празен :shock: а нафта 30-40л. в резервоара. Въртя на стартер а в маркуча нафта и въздух на балони вървят и като понатрупа запалва и работи 100 - 200метра :confused: като угасне маркуча пак празен и пак въртя доста се едно е била свършила нафтата и пак пали и пак за малко :) после като се загледах видях, че докато работи нафтата в маркуча ту има въздух ту няма, ту има много въздух ту по-малко.
И така, ще се радвам на съвети от къде да се почва като се самнявам,че ще трябва нафтова помпа.
Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: не идва гориво

Мнение от gentata » 08 Окт 2013, 23:07

Правилни са съмненията + проверка на всички горивопроводи. Преди да се засилиш към нова помпа махни тази и виж в какво състояние е решетката им - долу смукателната.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sety » 08 Окт 2013, 23:11

има вероятност да е задръстена ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 08 Окт 2013, 23:31

sety написа:има вероятност да е задръстена ли?

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D
Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001

Мнение от mavro1978 » 09 Окт 2013, 21:46

Според мен е помпата не е цетката Не може така изведнъж да се задръсти или трябва да си я оставил с 1л гориво и наистина да е задръстена Помпата ти е проблема според мен
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sety » 24 Окт 2013, 8:09

вчера я свалих помпата и установих , че се опитва да върти но едвам едвам :)
отворих моторчето и се оказа, че четките са свършили и днес ще се пробвам да ги сменя и се чудя как да я капсуловам като я събирам.
интересното е, че цедката на сондата е идеално чиста все едно карам само с нафта 1во качество :))
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 25 Окт 2013, 19:57

Моята я залепих с епокси метал преди няколко години.Още работи с някакви китайски четки за 50ст. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325xi E46
Мечтае да кара: E60

Мнение от R.kepov » 25 Окт 2013, 22:39

mavro1978 написа:Според мен е помпата не е цетката Не може така изведнъж да се задръсти или трябва да си я оставил с 1л гориво и наистина да е задръстена Помпата ти е проблема според мен

много правилно :clap:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 27 Окт 2013, 8:24

sety написа:вчера я свалих помпата и установих , че се опитва да върти но едвам едвам :)
отворих моторчето и се оказа, че четките са свършили и днес ще се пробвам да ги сменя и се чудя как да я капсуловам като я събирам.
интересното е, че цедката на сондата е идеално чиста все едно карам само с нафта 1во качество :))

Нищо няма да стане като я разглобиш,на старото Е39 си бяхме играли и изкара няма и месец.. Миналата година си купих някаква италянска помпа мисля че беше 120-140-лева и грешка няма.

П.П Помпата става и от Е36.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Окт 2013, 12:00

Проблема, е че се разхерметизирала горивната система, или гарнитурите на ГНП са протекли или конзолата на горивния филтър, може и от маркучите за обратната нафта да е.
В случая тая помпа в резервоара няма отношение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 27 Окт 2013, 18:38

vld написа:Проблема, е че се разхерметизирала горивната система, или гарнитурите на ГНП са протекли или конзолата на горивния филтър, може и от маркучите за обратната нафта да е.
В случая тая помпа в резервоара няма отношение.

Ако нещо се е разхерметизирало, а помпата работи, по скоро ще тече,няма да смуче въздух. А и колегата е установил износени четки. ГНП започва да смуче въздух от резервоара,защото гориво има предимно в лявата половина.Това се случва,понеже на ежектора в лявата половина му липсва дебита,който осигурява една изправна помпа.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Окт 2013, 21:27

Еми да я смени, не е някаква космическа сума.
С теб и преди сме си писали за тая помпа, за мен тая помпа не води до нищо друго освен до по труден старт при малко гориво в резервоара.
Правил съм какви ли не експерименти на мойте ТДС-и , включително съм карал с повредена помпа и не съм имал никакви проблеми, просто малко повече върти при палене с малко гориво и то малко, 2-3 оборота повече.
За сметка на това съм видял напрактика какво точно се случва когато смуче въздух от уплътненията на ГНП, както и от конзолата на горивния филтър, там вече си е трагедия. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 29 Окт 2013, 21:58

Дааааа,конзолата на филтъра!!!Днес си направих експеримент с помпата на работещ мотор.Извадих релето за помпата и веднага започна да смуче въздух.Понатиснах по връзките на маркучите с конзолата и балончетата спряха.Ел. помпата няма възвратен клапан и поради нехерметичност горивото се връща в резервоара,което води до труден студен старт след по дълъг престой.С тия ТДСи човек професор може да стане.Със старите шкодички също,но в другата дисциплина.

Назад към E39