Скоростна кутия престана да включва на скорост
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- vlindos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i '97
Скоростна кутия престана да включва на скорост
Здравейте,
Днес насред бул. Гоце Делчев при опит да завия на ляво скоростната кутия отказа. Чу се що годе силен удар като дърво в метал и от тогава е все като на свободна. Скоростите влизат която и да опитам да включа, обаче няма никакво предаване на въртящ момент към колелата. Разлика в поведението на съединителя педала също няма никаква. Пробвах да вдигам съединителя докрай, но той си седи догоре така или иначе. Въобще всичко е както трябва с разлика на това че двигателя не върти колелата. И още - този звук от го чувах напоследък при преминаване на първа или втора скорост, но беше по тих и от време на време и та не му обърнах внимание. Сега звук няма вече.
Колата е39 - 520и, преди фейслифта.
Четох подобни теми и при доста близки теми хората казват че е вероятно синронизатор, но имаше и много противоречиви мнения. Затова рекох да питам на ново. Надявам се модераторите да уважат поста.
Днес насред бул. Гоце Делчев при опит да завия на ляво скоростната кутия отказа. Чу се що годе силен удар като дърво в метал и от тогава е все като на свободна. Скоростите влизат която и да опитам да включа, обаче няма никакво предаване на въртящ момент към колелата. Разлика в поведението на съединителя педала също няма никаква. Пробвах да вдигам съединителя докрай, но той си седи догоре така или иначе. Въобще всичко е както трябва с разлика на това че двигателя не върти колелата. И още - този звук от го чувах напоследък при преминаване на първа или втора скорост, но беше по тих и от време на време и та не му обърнах внимание. Сега звук няма вече.
Колата е39 - 520и, преди фейслифта.
Четох подобни теми и при доста близки теми хората казват че е вероятно синронизатор, но имаше и много противоречиви мнения. Затова рекох да питам на ново. Надявам се модераторите да уважат поста.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Скоростна кутия престана да включва на скорост
Скъсано гумено каре към скоростната кутия.
- vlindos
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега.
Вероятно това да е, като се замисля за звука.
Утре ще търся сервиз да видим и ще кажа това ли е.
Вероятно това да е, като се замисля за звука.
Утре ще търся сервиз да видим и ще кажа това ли е.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Правилно ли разбрах, че скористите влизат без натиснат съединител докато мотора работи?
Аз в момента имам същия проблем на друга кола(дизелова) - демферния маховик превъртя
...на 520i маховика какъв е?
Аз в момента имам същия проблем на друга кола(дизелова) - демферния маховик превъртя
- vlindos
- кандидат ентусиаст
-
И на натиснат и на отпуснат съединител влизат скоростите (както и при включен и изключен двигател) като у тях си.
Демферен съединител съм сменял преди 2 години... дано не е той. Надявам се гумения звук да е заради това каре кардан.
Демферен съединител съм сменял преди 2 години... дано не е той. Надявам се гумения звук да е заради това каре кардан.
GecataBMW-E46 написа:Скъсано гумено каре към скоростната кутия.
Не ти вярвам.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
LuBaKa написа:GecataBMW-E46 написа:Скъсано гумено каре към скоростната кутия.
Не ти вярвам.
Кой те пита тебе вярваш ли или не колегата пита за възможна причина и му давам няква идея от каде може да бъде.
Маховик няма как да превърти,бая се смях на това,маховика се разбива разлашква,къса валове и т.н. ,ама да превърти е малко трудно
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
vlindos написа:
Колега, някакво развитие по темата?
8 мнения
• Страница 1 от 1