Бръмчене от навигацията
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- antonioo13
- Потребител
-
- Кара: e39 530d комби
- Мечтае да кара: Х5
- Детайли за колата: е 39 530d комби 2001g
Бръмчене от навигацията
Здравей те колеги, имам странен проблем , откакто съм я взел колата и когато е запалена и когато е загасена има едно странно бучене от навигацията , все едно нещо върти вътре, касетка няма но бучи. Писна ми да усилвам музиката за да не го чувам. Странно е , че сутрин като се кача в нея го няма , и малко като покарам се започва пак.
Колата е 530д 2001г - комби с голямата навигация.
Колата е 530д 2001г - комби с голямата навигация.
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
Re: Бръмчене от навигацията
Да не върти таралежа?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Не съм запознат с навигацията, но може да има някое вентилаторче вътре, което да се набило с прахоляк и да е останало без масло и да си бръмчи, както е редовния номер с малкото вентилаторче на панела на климатроника...
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
И аз колега съм с голямата навигация 530ДА 2001г. комби 193 к.с. но нямам такова бръмчене много ли е силно, да не е от вентилаторчето на климатроника. При мен проблема е, че някой път ми спира радиото и СД-то звука изчезва, като мина примерно през дупка се оправя.
Колега твоята навигация функционира ли мойта е МК3 но за България май неработи, като бях в Италия имах навигация, какво трябва да направя да имам и тук.
Колега твойта градско, колко гори мойта гори 12,4-12,6.
Колега твоята навигация функционира ли мойта е МК3 но за България май неработи, като бях в Италия имах навигация, какво трябва да направя да имам и тук.
Здравейте колеги,
Имам същото бръмчене.Аз си вързах едно устройство,което купих от Камор за музика има изход за флашка за блутоот и аукс(заместител за класическия CD changer).Та това устройство се слага в багажника при тунерите.Предpоложих ,че кабелите ,които са вързани към навигацията правят смущение.Ако имаш това ус-во може да е от него!
Имам същото бръмчене.Аз си вързах едно устройство,което купих от Камор за музика има изход за флашка за блутоот и аукс(заместител за класическия CD changer).Та това устройство се слага в багажника при тунерите.Предpоложих ,че кабелите ,които са вързани към навигацията правят смущение.Ако имаш това ус-во може да е от него!
- antonioo13
- Потребител
-
- Кара: e39 530d комби
- Мечтае да кара: Х5
- Детайли за колата: е 39 530d комби 2001g
Здравей те, не ми е останало време да погледна но си бръмчи, все едно нещо се върти. Колата я карам много рядко, даже се чудя дали да не я продам, ама ми е жал, много е запазена и малко карана- но това е друг въпрос....
Та да се върнем на въпроса, като натисна самата навигация с ръка, като чели заглъхва, но пак го има, един от колегите ми каза нещо за таралежа, не разбирам много , ако може да разясните за таралежа...Благодаря предварително.
Та да се върнем на въпроса, като натисна самата навигация с ръка, като чели заглъхва, но пак го има, един от колегите ми каза нещо за таралежа, не разбирам много , ако може да разясните за таралежа...Благодаря предварително.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
todorakis82 написа:И аз колега съм с голямата навигация 530ДА 2001г. комби 193 к.с. но нямам такова бръмчене много ли е силно, да не е от вентилаторчето на климатроника. При мен проблема е, че някой път ми спира радиото и СД-то звука изчезва, като мина примерно през дупка се оправя.
Колега имах и аз имах такъв проблем(гаснене на музиката ) .Много дразнещ е.Решението на нещата при мен беше-демонтирах всички кори в багажника на комбито ,демонтирах и всички модоли на музиката ,след което ги разглобих и тях .Оказа се че масово крачетата на външните им котии(на модулите не правят хубав контакт и по тях имаше нагар.Почистих го с шкурка и леко ги огънах за да правят по добър контакт към масата на корпоса на котиите.Проблема изчезна ,вече 2години работи безотказно.
П.П. колеги дайте съвет ,при стартиране на двигателия,навигацията започва сама да пада и да се вдига .Това продължава 1-2минути и след това всичко е "ок".Колата е с голямото нави, което е с аудио касетка. Прави го само когато температурата е под 10 градуса.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- grigorov90
- Потребител
-
- Кара: 530D '03г.
Здравейте на всички, реших малко да съживя темата...
От една седмица съм горд собственик на е39 530д 2003г. С голямата навигация съм и аз, а тя бръмчи по (предполагам) същия начин, като тази на колегата без значение дали колата работи/не работи, дали е на контакт или не е или пък дали ключа въобще е вътре.
Моля дайте някакво инфо, ако имате решение на проблема.
Благодаря предварително!
От една седмица съм горд собственик на е39 530д 2003г. С голямата навигация съм и аз, а тя бръмчи по (предполагам) същия начин, като тази на колегата без значение дали колата работи/не работи, дали е на контакт или не е или пък дали ключа въобще е вътре.
Моля дайте някакво инфо, ако имате решение на проблема.
Благодаря предварително!
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Бръмченето пак по бива. Моята започна да гане когато си иска. Навигацията същоъ отказва в 60 процента от случаи
те.
те.- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Някакво окъсяване да няма нещо...
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- grigorov90
- Потребител
-
- Кара: 530D '03г.
Ще я водиме на токаджия
Мерси много !
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Според мен това си е класическия проблем с вентилаторчето в управлението на климатроника. Преди да даваш пари на майстори свали управлението на климатроника и го почисти, със сигурност няма да му навреди. Може да покараш и без него да видиш дали ще бръмчи пак.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Все пак в навигацията има и касетофон, проверете дали работи нормално и дали свири. Да не би от него да бръмчи нещо. Иначе другото, което може да бръмчи в навигацията е моторчето, което сваля и вдига монитора. Някой траф да се е разбръмчал, не помня имаше ли такива вътре способни да генерират такъв шум.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
13 мнения
• Страница 1 от 1