2 проблема ел. и може би рейка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

2 проблема ел. и може би рейка

Мнение от bohcho » 15 Авг 2014, 22:38

Здравейте колеги ,пак опирам до вас, имам си 2 проблема които не мога да разреша от супер много време (поне 6 месеца ) направих два клипа за да бъда максимално конкретен. Обиколих много "специалисти" но никой не казва нищо конкретно.

1. Имам проблем с електрониката , като загрее колата и след като я угася двигателя спира но светват различни лампи по таблото леко подсветнали други напълно за около 10 сек. , ако парното работи то също издухва все едно давам на контакт.Прави ми впечатление , че като съм карал по-кратко и колата е загряла но на климатик не го прави проблем. Но ако съм карал примерно 30 мин с и без климатик винаги резултата е връщане на ток. ( все едно давам на контакт веднага след като изгася колата)
прилагам първия клип:
https://www.youtube.com/watch?v=4lw1_sMK3u8&feature=youtu.be

п.с. По принцип не ми е голяма грижа но ако дам 2/3 пъти контакт и после 0 ми се забърква газовата уредба и трябва да рестартирам компютъра и за да ми светнат лапичките за газта и да може да прехвърли на газ колата.

2. Имам хлопане на предно ляво колело (само в ляво се чува ясно и отчетливо), което се усеща най-много при ляв остър завой или през дупка на пътя когато колелото пропада. При неравности или по павета се усеща само когато колата потегля или се движа много бавно (втора без газ) .
Минал съм поне през 5 "майстора" всеки твърди , че всичко е здраво и най-вероятно е рейка , да ама аз си мисля , че може да е някой тампон тъй като на място като раздвижа волана ляво-дясно се чува да скърца на гума високо в кормилото все едно зад километража.
Прилагам и другото клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=wW7vA0yW_Ok&feature=youtu.be

Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опита си или поне да дадете идея къде да тършувам за да реша ядовете си.
Имам ИНПА ако е необходимо нещо да се провери при ел.проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 2 проблема ел. и може би рейка

Мнение от shmotza » 19 Авг 2014, 10:42

Колега, относно ел.проблема ти, звучи като клеморед - евтино е и е лесно за смяна - пробвай, мисля ще си решиш проблема :yes:

...относно тропането и скърцането - виж си тампоните на носачите, но пак ти трябва подемник, а и е много вероятно да е рейка, но без да се погледне нямам как да се разбере.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 22 Авг 2014, 11:45

Така проблема не е в клемореда. Локализирах го до газовата. Като откача компютъра и спира да прави проблема. Пробвах с друг ком от друга газова и пак същото. Модела на компа го качвам на снимка.
Изображение

Най вероятно е нещо по кабели ило подобно. Можете ли да ме насочите къде да търся.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
Мечтае да кара: само BMW-та

Мнение от jivakula » 23 Авг 2014, 23:49

Проблема не е в компютъра на газовата а по-скоро как и къде е свързан към инсталацията на колата. Според мен проблема се е получил от това неправилно свързване щом казваш ,че като откачиш компютъра и се оравят нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 24 Авг 2014, 5:44

По скоро не е от неправилно свързване тъй като до преди половин година нямаше проблеми сега се появи.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520i
Мечтае да кара: e39 M5

Мнение от alonc » 11 Окт 2014, 20:34

Здравейте колеги! При мен също го има този проблем с присветването на индикатори по таблото и климатроникът които дори и прави едно леко подухване като примигне, така и дневните ми светлини пуснати на 30% също присветват ! Никой ли не се е зблъсквал с това? Колата е е39 с м52б20 двигател.

Прилагам и аз едно видео http://youtu.be/OKIZyALZ6zw
Последна промяна alonc на 13 Окт 2014, 16:36, променена общо 1 път

Назад към E39