BMW 530D'99г не се връзва с диагностика!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
BMW 530D'99г не се връзва с диагностика!?
Здравейте колеги , имам проблем със закачането на 530ката към диагностика..въобще не реагира тестера,закачам го към буксата .. светват му лампите ,но когато дам да се свърже дава грешка!Прегледах бушони да няма изгорели,но всичко си е наред!Пробвах с бмв скенер,инпа и др. но без резултат...другото странно нещо е ,че колата си губи настройките и нулира малкия брояч след като заспи (16мин) след като сте махнали ключа!Всеки път си настройвам час и дата на МИД-а , предполагам има общо с това да не се закача към диагностика....Може ли някой модул да прави проблем?
има ли някой който е може да ми помогне ,от варна съм...или да ме насочите към някой сервиз..
има ли някой който е може да ми помогне ,от варна съм...или да ме насочите към някой сервиз..
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: BMW 530D'99г не се връзва с диагностика!?
Предполагам, че си с 20 пиновата букса. Аз съм с такава и ползвам преходник към ОБД.Но накрайника ми на кабела е с СОМ порт. Успявам да се вържа само с INPA и то в ASD режим. Утре ще ми дойде BMW Scanner с USB порт и ще видя дали може да се свърже с колата. Има ли да си избираш режима на връзка- OBD и ASD. При мен като превключа на OBD и не може да се свърже.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
с коя версия на инпа го правите ? Аз до сега не съм имал проблем с което и да е бмв след 99та с комуникацията ....

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Днес свързах BMW Scanner с автомобила. Пуснах си дневни светлини за Дания. Пробвах и дневни за EU, но нещо не можах да го издокарам. Копчето за фаровете трябва ли да е пуснато и на какво- габарит или фарове?
Колега, може да не си инсталирал правилно драйвърите. Като не са инсталирани пак си свети, но не се върже. Провери, деинсталирай програмата и пак отначало почни.
Колега, може да не си инсталирал правилно драйвърите. Като не са инсталирани пак си свети, но не се върже. Провери, деинсталирай програмата и пак отначало почни.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
HARDWARE ERROR ми пише с БМВ СКЕНЕР-а ... 20пин букса , ползвам преходник към ОБД...АУТОКОМ диагностика също не стана , въобще нищо не се връзва...мисля си ,че някъде по инсталацията има проблеми .... как мога да замеря дали на 20пин букса ми идват всички нужни напрежения и сигнали?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
red bulll написа:.... как мога да замеря дали на 20пин букса ми идват всички нужни напрежения и сигнали?
14-ти пин - постоянен плюс
15- ти пин - Л -линия
16 -ти пин - плюс след контакт
17,20 -ти пин - К- линия
19-ти пин - маса
4,5 пин - маса
Това , което можеш да провериш е дали имаш постоянно напрежение на 14 ти пин спрямо 19-ти и на 16 -ти пак спрямо 19 (но при контакт)
За комуникационните линии с мултицета можеш само да регистрираш евентуално наличие на напрежение , но не и дали имаш обмен на информация с диагностичен хардуер ...
Другото , което можеш да провериш е дали изобщо има физическа връзка м/у диагностичната букса и примерно компютъра на колата (с мултицета да прозвъниш кабелите).
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
При EU Daylights оставяш колега копчето на къси светлини и те ти се палят заедно с колата, вадиш ключа и всичко гасне, ако искаш да я оставиш на габарити връщаш в позиция за габарити
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
Имам напреженията, трябва да проследя кабелите до комп-а на колата...дали не е прекъснат някъде нещо
8 мнения
• Страница 1 от 1