Сегменти за никасилов цилиндър?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Сегменти за никасилов цилиндър?!?
Пенеже днес прегрях двигателя (m52b28) и като гледам отива на смяна на гарнитура на главата, и понеже ще го отварям мисля и сегменти също да сменям, ама преди време ми бяха казали, че има сегменти специално за никасиловото покритие на цилиндъра, но никъде не намирам информация за такова нещо... та съществуват ли наистина такива сегменти?!?
И има ли смисъл да ги сменям при положение, че не ми е горяла масло до сега, има ли някакъв пагубен ефект върху тях след прегряване?

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Сегменти за никасилов цилиндър?!?
Ами колега, зависи колко си я държал в червеното най- образно казано. По принцип маслените сегменти запичат при прегряване. Така и така ще разглабяш- вижте ги в какво състояние са маслените сегменти и ако има нужда ги смени- те си личат спекли ли са положението е ясно.
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Re: Сегменти за никасилов цилиндър?!?
Ми опитах се да я охладя като полея радиатора със студена вода, защото до колкото знам прегряла кола не се гаси, но в крайна сметка след като не можа да се охлади дори и малко я изгасих. И виското ту зацепи и след 2 минути отцепва и няма никакво охлаждане, а го смених заедно с водна помпа и термостат преди няма и 3 месеца. Иначе сегментите е ясно ако са отишли, че ще се сменят, но преди време ми бяха казали че били специални за никасиловото покритие на цилиндъра.
3 мнения
• Страница 1 от 1