Автомобилът прекъсва, но във високите обороти се оправя!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Автомобилът прекъсва, но във високите обороти се оправя!

Мнение от petiooo » 28 Авг 2015, 2:04

Здравейте колеги!! Проблемът ми е следния.. Карах си и спирам и колата започна да притриса, в ниските обороти я няма никаква.. Разни Лади ме дърпат по светофарите!! Но като мине 2500-3000 оборота и все едно се отпушва и тръгва рязко.. Това го прави и на газ и на бензин!! Смених свещи, лули и бубини.. Но няма оправия, на диагностиката показва грешка в първи цилиндър.. Чистих дюзите на бензиновата рейка с ултразвук и не се оправи.. Работи на пет цилиндъра и като мине 2500-3000 оборота започва да работи на шест цилиндъра!! Първата бензинова дюза до 2500-3000 оборота е "мъртва" след тези обороти дава импулс и колата започва да работи нормално!! Моля Ви помагайте!! Моторът е М52В20!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Автомобилът прекъсва, но във високите обороти се оправя!

Мнение от meha » 28 Авг 2015, 12:49

Какво повече да ти помогнем,ти си си отговорил на въпроса. Размени дюзите на 1 и 2 цил и виж дали ще се смени грешката.Ако се смени-купи си една дюза!

И не на последно място,виждал съм компютър на кола с газова,която се беше стопил,за DME става въпрос!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е39 520i

Мнение от manson_psx » 08 Сеп 2015, 16:13

Здравейте, имали развитие с проблема ?
Мен ме посъветваха да проверя компютара .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 10 Сеп 2015, 20:25

Здравейте, няма още развитие.. Тази седмица ще я вкарвам в сервиз и ще пиша!! И мен ме посъветваха за компютъра!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 23 Сеп 2015, 20:00

Колега оправи ли колата и какъв беше проблема ако е оправена?

Sent from my E2105 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 05 Окт 2015, 14:05

Здравейте, понеже доста дълго време ме нямаше, нищо не направих!! Днес смених инжектора но колата пак работи по същия начин!! :ranting: Майсторът ми каза, че се съмнява да е компа, защото все пак колата, като мине 2500-3000 оборота и тръгва! Каза ми, че ако драйвър или ще работи или няма!! Признаците са като на бубина, като е студена върви, като загрее и почва да прекъсва! На диагностиката показва бубина на първи цилиндър, въртя бубините и пак показва същото!! Утре ще сваля шесте бубини от на един приятел колата и ще пробвам с тях!!! Не ми се вярвя да съм такъв карък, да купувам четвърта неработеща бубина!!! Ще се радвам да искажете мнения, благодаря!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 06 Окт 2015, 23:20

Ако въртиш бубините и пак грешката си остава на същия цилиндър - провери окабеляването. Ако няма проблем с него, провери компа - имаше подобен проблем колегата uricatoli и при него беше от компа, потърси му темата... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petiooo » 15 Окт 2015, 0:41

Здравейте колеги!! Указа се, че по-голям карък от мене няма :dunno: :dunno: :dunno:
Снощи смених и шестте бобини и колата се оправи, след това сложих три от моите, колата още работеше перфектно.. Докато не сложих другите три, започна да прекъсва!!! Една по една почнах да ги сменям и като смених третата колата пак заработи... Няколко пъти сложих проблемната бобина и колата прекъсваше, слагам друга оправя се!!!
Резултат::: Чистене на дюзи със смяна на свещи 180лв
ПЕТ броя бобини 150 лв И НИКОЯ ОТ ТЯХ НЕ Е РАБОТИЛА... Просто не вярвах, че съм такъв карък!!! И в крайна сметка бобина....

Назад към E39