Автомобилът прекъсва, но във високите обороти се оправя!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Автомобилът прекъсва, но във високите обороти се оправя!
Здравейте колеги!! Проблемът ми е следния.. Карах си и спирам и колата започна да притриса, в ниските обороти я няма никаква.. Разни Лади ме дърпат по светофарите!! Но като мине 2500-3000 оборота и все едно се отпушва и тръгва рязко.. Това го прави и на газ и на бензин!! Смених свещи, лули и бубини.. Но няма оправия, на диагностиката показва грешка в първи цилиндър.. Чистих дюзите на бензиновата рейка с ултразвук и не се оправи.. Работи на пет цилиндъра и като мине 2500-3000 оборота започва да работи на шест цилиндъра!! Първата бензинова дюза до 2500-3000 оборота е "мъртва" след тези обороти дава импулс и колата започва да работи нормално!! Моля Ви помагайте!! Моторът е М52В20!!
Re: Автомобилът прекъсва, но във високите обороти се оправя!
Какво повече да ти помогнем,ти си си отговорил на въпроса. Размени дюзите на 1 и 2 цил и виж дали ще се смени грешката.Ако се смени-купи си една дюза!
И не на последно място,виждал съм компютър на кола с газова,която се беше стопил,за DME става въпрос!
И не на последно място,виждал съм компютър на кола с газова,която се беше стопил,за DME става въпрос!
- manson_psx
- Потребител
-
- Кара: е39 520i
Здравейте, имали развитие с проблема ?
Мен ме посъветваха да проверя компютара .
Мен ме посъветваха да проверя компютара .
Здравейте, няма още развитие.. Тази седмица ще я вкарвам в сервиз и ще пиша!! И мен ме посъветваха за компютъра!!
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Колега оправи ли колата и какъв беше проблема ако е оправена?
Sent from my E2105 using Tapatalk
Sent from my E2105 using Tapatalk
Здравейте, понеже доста дълго време ме нямаше, нищо не направих!! Днес смених инжектора но колата пак работи по същия начин!!
Майсторът ми каза, че се съмнява да е компа, защото все пак колата, като мине 2500-3000 оборота и тръгва! Каза ми, че ако драйвър или ще работи или няма!! Признаците са като на бубина, като е студена върви, като загрее и почва да прекъсва! На диагностиката показва бубина на първи цилиндър, въртя бубините и пак показва същото!! Утре ще сваля шесте бубини от на един приятел колата и ще пробвам с тях!!! Не ми се вярвя да съм такъв карък, да купувам четвърта неработеща бубина!!! Ще се радвам да искажете мнения, благодаря!!!

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако въртиш бубините и пак грешката си остава на същия цилиндър - провери окабеляването. Ако няма проблем с него, провери компа - имаше подобен проблем колегата uricatoli и при него беше от компа, потърси му темата... 

Здравейте колеги!! Указа се, че по-голям карък от мене няма
Снощи смених и шестте бобини и колата се оправи, след това сложих три от моите, колата още работеше перфектно.. Докато не сложих другите три, започна да прекъсва!!! Една по една почнах да ги сменям и като смених третата колата пак заработи... Няколко пъти сложих проблемната бобина и колата прекъсваше, слагам друга оправя се!!!
Резултат::: Чистене на дюзи със смяна на свещи 180лв
ПЕТ броя бобини 150 лв И НИКОЯ ОТ ТЯХ НЕ Е РАБОТИЛА... Просто не вярвах, че съм такъв карък!!! И в крайна сметка бобина....

Снощи смених и шестте бобини и колата се оправи, след това сложих три от моите, колата още работеше перфектно.. Докато не сложих другите три, започна да прекъсва!!! Една по една почнах да ги сменям и като смених третата колата пак заработи... Няколко пъти сложих проблемната бобина и колата прекъсваше, слагам друга оправя се!!!
Резултат::: Чистене на дюзи със смяна на свещи 180лв
ПЕТ броя бобини 150 лв И НИКОЯ ОТ ТЯХ НЕ Е РАБОТИЛА... Просто не вярвах, че съм такъв карък!!! И в крайна сметка бобина....
8 мнения
• Страница 1 от 1