Актуатор на капачката за резервоара
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Актуатор на капачката за резервоара
Или иначе казано машинката за заключване на капачката.

Вероятно повечето от вас просто ще си купят нова или втора ръка, но аз реших да я отворя и да видя за какво става въпрос. Понеже е залепена трябва да се пререже, за целта използвах кухненски нож.

Вътре се оказва едно моторче, което може да се намери в някой магазин за ел. части на цена между 4 и 6лв. Аз понеже имах не се наложи да си купувам.

Конекторите просто се дърпат нагоре от него.

Реших да го разглобя да видя за какво става въпрос вътре в него. Медната пластинка е част от ротора, едната четка също беше натрушена. Явно е заключвало много бясно.

Дойде ред на новото моторче. Понеже не е със същите конектори се наложи да му запоя кабели. Също така го облепете с изолирбанд или с тиксо както в моя случай, за да не дава на късо.

Наложи се да изпиля малко капачето, понеже моторчето е малко по- различно. Слагате капачето и го лепите, аз го намотах с тиксо.

Вероятно повечето от вас просто ще си купят нова или втора ръка, но аз реших да я отворя и да видя за какво става въпрос. Понеже е залепена трябва да се пререже, за целта използвах кухненски нож.

Вътре се оказва едно моторче, което може да се намери в някой магазин за ел. части на цена между 4 и 6лв. Аз понеже имах не се наложи да си купувам.

Конекторите просто се дърпат нагоре от него.

Реших да го разглобя да видя за какво става въпрос вътре в него. Медната пластинка е част от ротора, едната четка също беше натрушена. Явно е заключвало много бясно.

Дойде ред на новото моторче. Понеже не е със същите конектори се наложи да му запоя кабели. Също така го облепете с изолирбанд или с тиксо както в моя случай, за да не дава на късо.

Наложи се да изпиля малко капачето, понеже моторчето е малко по- различно. Слагате капачето и го лепите, аз го намотах с тиксо.
- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
Re: Актуатор на капачката за резервоара
Браво, готини снимки. На 100% ще дадат кураж на следващия пострадал да се опита да го оправи сам.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Re: Актуатор на капачката за резервоара
Понякога ,когато сам се оправиш с проблема някакси си по щаслив.Независимо дали проблема е струвал 10лв или 100лв...важното е че си се справил сам.
Евала колега.
Евала колега.
3 мнения
• Страница 1 от 1