Обезвъздушаване на охладителната система!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Обезвъздушаване на охладителната система!

Мнение от zillius » 28 Дек 2007, 14:30

Колеги искам да попитам,бях в един сервиз и ми смениха термостата,после ми казаха че системата щяла да се обезвъздуши сама,след като ми наляха антифриз и ме пуснаха по живо по здраво.Обаче когато се прибирах към вкъщи,колата повиши леко темпер. си (мина средата)и установих че и парното не ми духа топло.Сложих парното на макс да духа ,но въздуха беше само хладък.Продължих да карам и темп. се нормализира.Когато я карам темп.стои в норма ,като спра на светофар и започва да се качва ,а и парното започва да духа по-топло.След като тръгна темп. се оправя,но и парното духа хладно.Кажете моля ви мнението си-имам ли въздух в сиситемата и как се обезвъздушава тя!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 28 Дек 2007, 19:43

Ако, не дай Боже вече не е късно, пробвай обезвъздушаване при студен двигател. Клапите и температурата на макс, отворено компенсационно казанче и за кратко газта до към 2500 - 3000 об/мин няколко пъти. Само внимавай - бързо започва да загрява.
Термостата от къде го взе?
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CreAt1ve » 28 Дек 2007, 21:04

Колега провери тънкото маркуче от разширителния съд дали не е запушено, то е за самообезваздушаване.

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 29 Дек 2007, 0:44

Термостата от Дарукар около 100лв. се връзва, работи, чисто нов е ! Да ви кажа честно след като оставих колата около 2 часа, нивото на антифриза в казанчето спадна, след което долях около 1/2 л. антифриз и засега колата се държи доста добре. Не загрява дори и при яка ръчка. Дано да е било от това, че на са долели достатъчно антифриз в системата!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 29 Дек 2007, 1:10

Колега следи нивото на антифриза и доливай,може да ти се наложи да го направиш няколко пъти ,преди всичко да влезе в норма ,имаше скоро колега с такъв проблем ,доля няколко пъти и сега е наред,пак беше сменял антифриз и термостат, до тогава му побеляха косите ,каде отива този антефриз :banghead: може майсторите да си ти спестили 1-2 литра :bang:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 29 Дек 2007, 10:16

Благодаря за съвета,така мисля да направя и аз.Айде весело посрещане на Новата Година и дай Боже тя да донесе много здраве и радости на всеки от нас! :D

Назад към E39