Замяна 525тдс за 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- iii
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: www.transmaks.com
Замяна 525тдс за 525д
Колеги въпроса ми е следният някои правил ли е това упражнение на Е39 525тдс да сложи 525д имали много игра или става без много сложности. 

- iii
- кандидат ентусиаст
-
не моят е перфектен поне за сега просто ми изпадна изгодно 525д а аз оби4ам малко по пъргавите коли а тдс ми е малко тромави4ак
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Незнам дали си заслужава усилието. Ако се чипоса тдса не става ли нещо подобно? 2.5д не изисква ли печка? Скорости, диф., т.н. дали ще станат?
- iii
- кандидат ентусиаст
-
даго поставим по друг на4ин плюсове на двигателя 525д и минуси евентуално на другият .дали има смисал от тая гимнастика
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Колега, аз навремето си намерих автоматични скорости, но всички ме убеждаваха, че няма да стане, няма смисъл и т.н. По-добре било да продам колата и да си взема кола с автоматик. Твоят казус е почти същия, само че аз бях сигурен за предимствата на автомата а ти май не си.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
са ше ти кажа щом не ме слушаш
говори с колегата ICE тои имал 525 ТДС и сега кара 525 д !
до колкото знам по неговите думи това 525 д ... е друга кола вече !
но наи добре е тои да ти каже +++++ и ---------
но по принцип ако си доволен от колата не виждам смисал да я сменяш пак за Е39. виж Е60

говори с колегата ICE тои имал 525 ТДС и сега кара 525 д !
до колкото знам по неговите думи това 525 д ... е друга кола вече !
но наи добре е тои да ти каже +++++ и ---------
но по принцип ако си доволен от колата не виждам смисал да я сменяш пак за Е39. виж Е60

- iii
- кандидат ентусиаст
-
при мен идеята е друга изпадна ми едно 525д със френски номера на добра цена и за туи дали да не си прехвърля двигателя на моита и после онуи да го дам за 4асти абе незнам за туи искам да знам какви са плюсовете и минусите имали голяма разлика като разход на гориво и като динамика .логи4но е 525д да е по пъргава но не е 4ак кои знаи колко поне аз като гледам сре6то моита 525тдска.а виж за разхода не знам ,дали има слаби места 525д освен об6тите за бмв е39
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Със сигурност 2.5д е два пъти по здрав и НЕпроблемен от тдс-а, но според мои наблюдения е с 4 пъти по скъпи части (дюзи, помпа...) ТДС-а има проблемчета, ама се търпят. Ако чипосаш тдса 6те постигнеш горе-долу параметрите на 2.5д (около 170кс и 350Нм). Друг е въпроса, че някой компетентен трябва да каже дали може изобщо да се прехвърли двг-то. Не е ли по-добре да го продадеш и да си направиш тдса. Хем ще ти останат пари ако му стане нещо. 

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Няма проблемен тдс, а има проблемни собственици - тъпанари, които от качването в колата дават газ като обезумели,
без да я изчакат да стопли водата и маслото. Затова се пукат и главите на тдс-а.
Относно d-то, това е коренно различна кола! Но как ще смениш компютъра, щекера за дигностика, който вече не е 21
пиновия конектор в двигателния отсек, а е OBD II, и се намира вътре в купето? После таблото, двигателя, скоростите, модулите и т.н.
Ако недай си боже, нещо ти се скапе, няма кой да ти направи диагностика, и няма да има оправяне. Имай предвид, че тдс-а
е последната сравнително по-проста кола. d-то, вече е с Windows!
Не си заслужава тази интервенция. По-добре продай на части d-то, ако е ощетено, а ако не е и си е здраво, имай предвид,
че то не е акцизно (говоря за 525d, което е 163 к.с.).
Успех!
без да я изчакат да стопли водата и маслото. Затова се пукат и главите на тдс-а.
Относно d-то, това е коренно различна кола! Но как ще смениш компютъра, щекера за дигностика, който вече не е 21
пиновия конектор в двигателния отсек, а е OBD II, и се намира вътре в купето? После таблото, двигателя, скоростите, модулите и т.н.
Ако недай си боже, нещо ти се скапе, няма кой да ти направи диагностика, и няма да има оправяне. Имай предвид, че тдс-а
е последната сравнително по-проста кола. d-то, вече е с Windows!

Не си заслужава тази интервенция. По-добре продай на части d-то, ако е ощетено, а ако не е и си е здраво, имай предвид,
че то не е акцизно (говоря за 525d, което е 163 к.с.).
Успех!
- iii
- кандидат ентусиаст
-
мерси колеги можете да затворите темата оставам си със тдса за сега си е добър никакви проблеми и съм доволен как върви дори и разхода е поносим добре. а туи за 525д беШе ми изпаднала една 525д за 4асти без документи за туи питах ама замина за моргата ве4е . 

12 мнения
• Страница 1 от 1