Въпрос за пръскалките на предния прозорец!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 09 Яну 2008, 21:58

bmwmania написа:
pazokolarov написа:Всички прискалки на Е39 са с подгряване, раличават се само тези със сустема за интензивно миене - по броя на входящите щтуцери.
Подгряването става с включването на двигателя, както и за огледалата, при температури под 10 градуса. Има модели с принудително включване на подгряването чрез бутона за подгряване на задния прозорец.

Явно мойто е от тия. За пръскалките не мога да кажа със сигурност, но за огледалата съм обеден, пробвал съм го.

Моите пък очевидно са от другите :) Аз преглеждам буквара само за след фейслифта, добре че има хора, четящи наред :yes:
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 10 Яну 2008, 11:16

Автоматичното включване на подгряването е екстра и се предлага с някакъв пакет (не мога да кажа кой точно) при покупката на колата. Ако предния собсвтенник е преценил, че не му е нужна, тоава подгряването на огледалата се включва с подгрева на задното стъкло.
А за пръскалките - мисля, че за всички се включват автоматично с паленето на мотора.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 10 Яну 2008, 21:46

Пацо златен си. Благодаря за инфото. ;)
Доста кончета в един обор.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snow » 10 Яну 2008, 22:49

;)
Последна промяна snow на 10 Яну 2008, 22:53, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от snow » 10 Яну 2008, 22:51

pazokolarov написа:Всички прискалки на Е39 са с подгряване, раличават се само тези със сустема за интензивно миене - по броя на входящите щтуцери.
Подгряването става с включването на двигателя, както и за огледалата, при температури под 10 градуса. Има модели с принудително включване на подгряването чрез бутона за подгряване на задния прозорец.

И при мен е така.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 10 Яну 2008, 23:39

Колеги ,някой ще ми обясни ли защо ти е подгряване на пръскалките ,не били следвало ако изпозваш читав разтвор той да не замръзва ,аз досега съм нямал никави проблеми ,на всички коли до сега които съм имал при много ниски температури си е било наред ,сега си взех някакъв от който е препоръяван от БМВ ,утре ще пиша марката ,беше -20 градуса всичко си беше ОК :D
Нищо лично ,Просто бизнес !

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 11 Яну 2008, 0:47

Официално се извинявам, и мойте се включват автоматично при по-ниски температури. :uups: Днес го установих, без да пускам нагревателя на задния джам си се включи подргяването на огледалата. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BIKA_73 » 11 Яну 2008, 0:50

i4koo написа:Колеги ,някой ще ми обясни ли защо ти е подгряване на пръскалките ,не били следвало ако изпозваш читав разтвор той да не замръзва ,аз досега съм нямал никави проблеми ,на всички коли до сега които съм имал при много ниски температури си е било наред ,сега си взех някакъв от който е препоръяван от БМВ ,утре ще пиша марката ,беше -20 градуса всичко си беше ОК :D
Ами колега темата съм я задал аз,понеже си купих кола 2-ра употреба(щото все още нямам пари за нова) и колата си я има тази екстра,а като събера пари за нова ще си я поръчам без тази екстра щото вече има "читави разтвори",за да не замръзва!!!! А какво лошо има да питам????

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 11 Яну 2008, 1:27

i4koo написа:Колеги ,някой ще ми обясни ли защо ти е подгряване на пръскалките ,не били следвало ако изпозваш читав разтвор той да не замръзва ,аз досега съм нямал никави проблеми ,на всички коли до сега които съм имал при много ниски температури си е било наред ,сега си взех някакъв от който е препоръяван от БМВ ,утре ще пиша марката ,беше -20 градуса всичко си беше ОК :D

Колега, сега ще ти обясня защо за мен лично това си е една много добра екстра. Като натрупа сняг върху колата, при положение че е била загряла преди това, целия преден капак става в лед на следващия ден, включително пръскалките. Сега ти ми обясни защо трябва да стържа и предния капак и пръскалките за ми пръска, вместо да си се затоплят и размразят и да си пръскат без да стържеш леда по тях!!! Препарата докато пробиеееееее, а аз вече ще съм си изчистил стъклото 20 пъти с подгряването. Ето ти обяснение :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 11 Яну 2008, 2:04

BIKA_73 написа:
Ами колега темата съм я задал аз,понеже си купих кола 2-ра употреба(щото все още нямам пари за нова) и колата си я има тази екстра,а като събера пари за нова ще си я поръчам без тази екстра щото вече има "читави разтвори",за да не замръзва!!!! А какво лошо има да питам????
Колега ,грешно си ме разбрал :winky: нямам нищо против въпроса ти,просто ме интересуваше дали е толкова от значение екстрата :ok:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Предишна

Назад към E39