Нещо скърца при завои.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нещо скърца при завои.

Мнение от 4o4i » 27 Фев 2008, 17:17

Здравейте. Сутрин или колата като е още студена и като тръгна и направя първия завой нещо долу скърца много гадно-като късаща се пружина се чува. след няколко завоя скърцането из4езва но забелязвам че с времето скърца все повече и по дълго.
Някои аке може да ми каже какво може да е това, че аз не съм от най разбиращите по колите. Поне като отида на сервиз, да мога да кажа на майстора какво скърца.
Благодаря ви много за отговорите.
Колата е BMW 520 SE Auto.

десен волан, карам я в англия.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 27 Фев 2008, 18:29

отиваш в сервиза и казваш :

ТИ : -Добър ден ,вие ми помпата на хидравликата !

МАЙСТОРА : - Мдаааа за мен е добър ,но за теб не чак толкова .....

ТИ : - ????

МАЙСТОРА : ми кво да ти кажа тя е на едно кофти мястооо то са еднни залеганици ,едни маслаа,после като я сваля трябва да я нося при едни тайни майстори (Жан на окръжна ) които ше вземат поне 200 лева само за рециклирането (120 лв :mhihi: ) и монтаж и демонтаж около 50 иии те така ....

ТИ : - :shock: ми добре оставям ти я ...кога да я взема

МАЙСТОРА :оооо вземи си я сега и ела на 27 май тогава май имах свободен ден ,ако не на 6 август ,но ти до тогава ще си я счупил и ще си си купил нова :mhihi:

успех колега !

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 27 Фев 2008, 22:39

Човека е в Англия!

Пич тая хидравлика, маслото и от кога не си го проверявал? Земи го виж и ако тряба доливане, купуваш такова, каквото пише на капачката на казанчето, ако не се оправи, колегата преди мен ти е дал посока, само дето при теб цените ще са .....
Успех.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4o4i » 28 Фев 2008, 3:02

Ами преди 2 месеца ходих в сервиз на BMW за INSPECTION 2, в която включва смяна на вси4ки течности и масла...
Ама защо се смята че скърцането е от хидравликата? Аз го чувам някъде отдолу и отзад.Като колата е на място и вартя волана си е добре.само в движение и при големи завои се чува.

Потребител
Аватар

Мнение от вате » 28 Фев 2008, 3:51

аз имам абсолютно същия проблем колега. и аз се чудя дали проблема е в хидравликата? :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 11:35

4o4i написа:Ами преди 2 месеца ходих в сервиз на BMW за INSPECTION 2, в която включва смяна на вси4ки течности и масла...
Ама защо се смята че скърцането е от хидравликата? Аз го чувам някъде отдолу и отзад.Като колата е на място и вартя волана си е добре.само в движение и при големи завои се чува.

Ми т`ва, че е отзад си пропустал да го споменеш в предния си пост, а отпред в 99% от случаите е липса на масло, защото тея казанчета имат навика да сълзят от щуцерите на маркучите.
Отзад колата ти разкрачена ли е? Може да скърца от прокъсан тампон или от шарнир, на който е скъсан маншона, но така от монитора никой със сигурност няма да ти каже. Най-добре я закарай на канал и погледни задния мост за видими дефекти, а ако незнаеш кое как трябва да изглежда и какви признаци да търсиш, най-добре я закарай в сервиз, защото с просто око често не може да се диагностицира.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4o4i » 28 Фев 2008, 12:13

Благодаря ви много за отговорите.Извинявам се че пропуснах да кажа, че скърца отзад. Абе те в сервиза ми казаха че препоръчват смяна на някакъв Shaft отзад ама мога да карам така и като реша да се обадя.
Както и да е. Ще я закарам в най скоро време на майстор да я види, че аз нищо не разбирам и без това.Нито знам какво е шарнир или тампон. Толкова съм зле.
Иначе като карам по дупки(ако намеря такива :) ) нито трака нито скърца. Само при завои се чува.
Благодаря на всички.
Със Здраве.

Назад към E39