Питане за климатроника

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за климатроника

Мнение от DON_BOBI » 13 Мар 2008, 17:11

:help: Колеги видях тези дни, че като запаля колата не ми се пуска перката на климатроника после колата загрява и виското духа яко а дугата перка пак не бачка каква е схемата там кога се пуска ел. перката а иначе колата не прегрява!!!
Дали ел.перката трябва да работи като запаля мотора?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 13 Мар 2008, 17:58

Ел. перката се включва малко след като пуснеш климатроника на охлаждане и тогава върти постоянно,а ако не си пуснал на охлаждане след вдигането на около 90 градуса на антифриза се включва,за да охлади и пак се изключва.

младши ентусиаст
Аватар

Re: питане за климатроника

Мнение от emok » 13 Мар 2008, 20:45

DON_BOBI написа::help: :help: колеги видях тези дни че като запаля колата не ми се пуска перката на климатроника после колата загрява и виското духа яко а дугата перка пак не бачка каква е схемата там кога се пуска ел. перката а иначе колата не прегрява!!! дали ел.перката трябва да работи като запаля мотора?

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56873

Чети всичко е тука и най накрая съм написам какви точно са резисторите.
но първо си провери дали се подава напрежение към перката
Доста кончета в един обор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5is;E30 325i
Детайли за колата: дизела е за тракторите;)

Мнение от tuning_mania » 14 Мар 2008, 11:27

колеги ,без перка ще имам ли прохлада през лятото?купих колата без перка за климатика,в последствие видях че я няма!то си беше зима -10гр.сняк студ и нямаше как да го пробвам!сега му званя на пр. собственик и той ми гарантира че климата и така си бачкала...охлаждал си добре,но да я вклучвам само изванградско...иначе можело да загрее колата...или нещо такова???
така ли е наистина :?: :roll: клима без перка? на мен на изванградско ми трябва...по пр?
ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5is;E30 325i
Детайли за колата: дизела е за тракторите;)

Мнение от tuning_mania » 14 Мар 2008, 11:28

колеги ,без перка ще имам ли прохлада през лятото?купих колата без перка за климатика,в последствие видях че я няма!то си беше зима -10гр.сняк студ и нямаше как да го пробвам!сега му званя на пр. собственик и той ми гарантира че климата и така си бачкала...охлаждал си добре,но да я включвам само изванградско...иначе можело да загрее колата...или нещо такова???
така ли е наистина :?: :roll: клима без перка? на мен на изванградско ми трябва...по пр?
ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 14 Мар 2008, 13:21

Колега,някой коли и с тая перка загряват,та какво остава без нея.Лятото гаранция ще започне да ти грее и може да прецакаш двигателя,така че по-добре си вземи и монтирай пък било то и втора употреба.

Назад към E39