Изгубих ключа,помогнете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изгубих ключа,помогнете
Колеги моля за съвет,онзи ден изгубих ключа на колата.Имам резервен но е адски захабен,явно и батерийте са заминали и не работи централното.Отварям я през багажника.Днес търсих батерий но часовникарите не работят,а магазините в които търсих нямат,а и мисля че може ключа да иска препрограмиране.От къде да намеря нов ключ и евентуално да го препрограмирам,за да не се налага да правя по сложни интервенций по бравите или боша.Благодаря предварително
Re: Изгубих ключа,помогнете
Kosar написа:Колеги моля за съвет,онзи ден изгубих ключа на колата.Имам резервен но е адски захабен,явно и батерийте са заминали и не работи централното.Отварям я през багажника.Днес търсих батерий но часовникарите не работят,а магазините в които търсих нямат,а и мисля че може ключа да иска препрограмиране.От къде да намеря нов ключ и евентуално да го препрограмирам,за да не се налага да правя по сложни интервенций по бравите или боша.Благодаря предварително
е то ако ти трябва нова батерия в ключа централното ще си работи като я отключиш с него, алармата няма да се излкючи само. И защо мислиш че ключа ще иска препрограмиране ако си е оригиналния?
ре
Утре ще сложа батерий на този ключ,че и без това полудявам при всяко качване и слизане да тичам до ключалката на багажника.Мисълта ми беше откъде мога да намеря нов ключ,евентуално колко може да струва и ще се налага ли да го препрограмирам,защото както споменах резервния ми е доста зле и накрая някой сутрин мога да си я обикалям като объл камък без да мога да вляза или пък да я запаля
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...
ре
Благодаря утре ще проверя,а ключа оригинално за БМВ ли си е или са просто универсални заготовки?Иначе цената ме устройва,макар че в Бургас режат направо от кокалчетата,но се надявам да не е голяма разликата
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
mitak_88 написа:колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...
Да и после половината авто джамбази във Велико Търново имат ключ от колата ти !!
Отиди да си купиш нов и да ти го програмират !! ама в оторизиран сервиз !!!

Re: ре
Kosar написа:Някой има ли идея къде в Бургас да проверя?
В Мастерхаус до КАТ има ключар който ще ти свърши работа. Има и сгъваеми ключове на цена 40лв , така че питай и за тях.

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
mitak_88 написа:колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...
Я ми кажи от къде в Търново да си го купя, че търсих на пазара и при още един, дето е до Магнаура, ама се нямат. И става въпрос за ключа с дистанционното нали?

- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
И аз търсих, но намерих само заготовка като за Х5 с формата на ромб. Ако някой знае каде има от другия модел, освен оригиналния, нека сподели.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
маречков написа:mitak_88 написа:колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...
Я ми кажи от къде в Търново да си го купя, че търсих на пазара и при още един, дето е до Магнаура, ама се нямат. И става въпрос за ключа с дистанционното нали?
за всички колеги,които търсят такъв ключ и са от Велико Търново или имат път към града,можете да посетите ключаря в уличката до МАГРО МАРКЕТ.Там със сигурност има такъв тип ключ за какъвто пита колегата,а ако някой има трудност с намирането или не познава града нека драсне едно лс...да си сменим телефоните и може да се разберем направо да го заведа
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
mitak_88 написа:маречков написа:mitak_88 написа:колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...
за всички колеги,които търсят такъв ключ и са от Велико Търново или имат път към града,можете да посетите ключаря в уличката до МАГРО МАРКЕТ.Там със сигурност има такъв тип ключ за какъвто пита колегата,а ако някой има трудност с намирането или не познава града нека драсне едно лс...да си сменим телефоните и може да се разберем направо да го заведа
Да бе .................. аз там си пренареждах патрона на старото БМВ като ми го разбиваха, още днес смятам да навестя пича. гт
Да ама аз ударих на камък.Ключаря няма такъв ключ,разчете кода на нарезите и каза,че единствения вариянт е да си намеря от някъде стар ключ в добро състояние и от него да ползва кутийката,като премести моя чип там и после да насложи новата заготовка от моя ключ там.Обиколих моргите не намерих и реших поне на стария да сложа батерий на първо време,поне да не обикалям да отварям от багажника.Да ама и с новите батерий....няма никой.Възможно ли е от това че е бил каталясал нацяло без батерий да се е блокирал нещо и сега да иска някакво препрограмиране,защото централното не го разпознава и не реагира.Питах и в БМВ за нов и още съм с мокри кърпи на главата 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2