Темпомата не работи ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Темпомата не работи ?
Колеги някой има ли идея от какво би могъл да не ми работи темпомата, с 4 лъчев волан съм и всички останали копчета работят без тези за темпомата? Като казвам не работи имам предвид, че изобще не се стартира.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Re: Темпомата не работи ?
ръчка или автомат?
ако е ръчка....повдигни педала на съединителя малко като за начало
ако е ръчка....повдигни педала на съединителя малко като за начало
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Ръчка, опитах да го повдигна но изобщо не помръдва дори и при по-силен натиск.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Виж бушон #41 в това описание,го дават за автопилотhttp://img232.imageshack.us/i/prevodnabushonitenae39jvm1.jpg/
ама пише и спирачки
ама пише и спирачки

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега а ти сигурен ли си че комбито ти има темпомат, проверил ли си по вин? не гледаи волана 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Ако колата си е с темпомат от завода,на диагностика ще се разбере какъв е проблема,един възможен проблем е стоп машинката която се намира на педала за спирачките 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
По-скоро стоп машинката на съединителя, щото в противен случай стоповете няма да светят. Същото се отнася и за бушон 41. Там пък са и еърбеците и стоповете и темпомата, а и още нещо имаше май...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bmw_n00b написа:По-скоро стоп машинката на съединителя, щото в противен случай стоповете няма да светят. Същото се отнася и за бушон 41. Там пък са и еърбеците и стоповете и темпомата, а и още нещо имаше май...
Не е точно така /за стоп машинката/

- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
точно и е твърде вероятно да е от някое от ключетата на педалите
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
ivanov 530d написа:bmw_n00b написа:По-скоро стоп машинката на съединителя, щото в противен случай стоповете няма да светят. Същото се отнася и за бушон 41. Там пък са и еърбеците и стоповете и темпомата, а и още нещо имаше май...
Не е точно така /за стоп машинката/Понеже веднага ще попиташ "защо така " - Сети се с колко пина е стоп машинката,и ще си отговориш веднага на въпроса .
Ееее, брат, знаеш че си имаме уважението и не бих се усъмнил в думите ти, но в случая не разбирам за коя машинка говориш. Ако е за на спирачката - има 4 пина: +, -, сигнал към ДМЕ и сигнал към ЛЦМ. Оттам и извода, че нема а му светят стоповете. Ако е за на съединителя - 3 пина: +, -, сигнал ДМЕ. Хамериканските модификации гледам още 1 пин имат, май да не могат да палят без съединител охлювите

ПП Търпя критики всекви

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Говоря за машинката на спирачния педал.Може стоповете да си работят нормално ,но да подава сигнал на ДМЕ/ДДЕ-то че спирачката е натисната. (имал съм такъв случай) Това може да се види на "живите данни"
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
а ти въобще пускаш ли го всмисъл че има едно копче на лаисничката(махагон)до волана от дясно без него темпомата не работи и трябва да ти светне на таблото
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
ivanov 530d написа:Говоря за машинката на спирачния педал.Може стоповете да си работят нормално ,но да подава сигнал на ДМЕ/ДДЕ-то че спирачката е натисната. (имал съм такъв случай) Това може да се види на "живите данни"
Еми аз съм по теорията повече, не мога да ти се равня на практиката

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Абсолютно съм съгласенivanov 530d написа:Говоря за машинката на спирачния педал.Може стоповете да си работят нормално ,но да подава сигнал на ДМЕ/ДДЕ-то че спирачката е натисната. (имал съм такъв случай) Това може да се види на "живите данни"

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Там не е стоп машинка на съединителя,а е Clutch Switch или преведено ключе превключвател на съединителя,възможно е и от него да е,но дай да не гадаем,диагностиката ще си каже всичкоbmw_n00b написа:По-скоро стоп машинката на съединителя

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3