Каква водна помпа 2.5 TDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bambuka
- Потребител
-
- Кара: Ченгетата да почервеняват!!!!
Каква водна помпа 2.5 TDS
Здравейте колеги!!!!Предстои ми смяна на водна помпа.Старата превъртя и изхвърли антифриза.Всичко стана при изключено ASC,по-стръмен път в много сняг.Търсих обаче не намерих отговор.Става въпрос за ΒΜW E39 525TDS 1997 г.Каква водна помпа да сложа с метална или пластмасова турбинка.Ако може да ми кажете марка цена и място от което да я поръчам.Благодаря предварително и се извинявам ако съм сбъркал нещо!!!
Only god can judge me!!!
Re: Каква водна помпа 2.5 TDS
Някой колеги ще ти кажат да сложиш с метална, защото уж е по-здрава, но тя е с различен дебит сравнение с тая с пластмасовата. Аз бих я сменил с нова, оригинална пластмасова, но това е мое мнение 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако можеш да си го позволиш отиди в Дару, Камор и т.н. и си купи от там оригинална. Ако не - драскай на Лавиатан да ти каже какво предлага. Иначе и аз съм го чувал това за различния дебит между помпите. Дали е вярно не знам. Аз примерно карам М50 с помпа с метална турбина и си е ок - стрелката никога не е мърдала от средата, без значение от стила на каране.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
пробвай на колбеншмид с метална(излята) турбина и бягай далеч от ефтини помпи с ламаринени турбинки
Барай шишарката Минкеее ....
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
doomy525 написа:Някой колеги ще ти кажат да сложиш с метална, защото уж е по-здрава, но тя е с различен дебит сравнение с тая с пластмасовата. Аз бих я сменил с нова, оригинална пластмасова, но това е мое мнение
Каква е причината помпата с метална турбина да е с различен дебит.
От какво се определя дебита на една помпа според теб?
Двигателя при едни обороти ще върти по равно помпа с метални и с пластмасови лопати на турбината.
Виж, ако има разлика между формата на лопатите и ъглите им - да тогава можем да говорим за разлика в дебити.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
realoem.org->>part number->>darucar
или направо последното ул. Илия Бешков 2
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
kraininski написа:realoem.org->>part number->>darucar
RMFD излиза там помпата за този мотор. Просто за инфо го пиша да знаете

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
deyan-enchev написа:doomy525 написа:Някой колеги ще ти кажат да сложиш с метална, защото уж е по-здрава, но тя е с различен дебит сравнение с тая с пластмасовата. Аз бих я сменил с нова, оригинална пластмасова, но това е мое мнение
Двигателя при едни обороти ще върти по равно помпа с метални и с пластмасови лопати на турбината.
Виж, ако има разлика между формата на лопатите и ъглите им - да тогава можем да говорим за разлика в дебити.
Помпата с метална турбина е с по малко на брой перки. Даже имаше тема където някой беше написал колко точно са и едните и другите.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
И в такъв случай, какво, ако подмениш помпата с метална колата ще грее така ли?
Ако е с по-малък дебит значи има вероятност да има ефект от него. Колегите сменили водната си помпа с такава с метална турбина може да кажат повече.
Съмнявам се дори и да има по-малък дебит то той да е проявен с признаци забележими от ползвателя на автомобила.
Ако е с по-малък дебит значи има вероятност да има ефект от него. Колегите сменили водната си помпа с такава с метална турбина може да кажат повече.
Съмнявам се дори и да има по-малък дебит то той да е проявен с признаци забележими от ползвателя на автомобила.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Dirty M5 driveR написа: Аз примерно карам М50 с помпа с метална турбина и си е ок - стрелката никога не е мърдала от средата, без значение от стила на каране.
Самоцитирам се

Alexch написа:Стрелката си стои по средата между 80 и 105 градуса. Това не значи, че работната температура при метална турбинка не е по-висока отколкото с пластмасова. Това лесно може да се провери от скритото меню![]()
Ето мнение на колега сменил водната помпа от пластмасовата с метална турбинка:
spacepl написа:На стария мотор бях със метална турбинка и после сложих пластмасова (всъщност е бакелит) и температурата от 96-97 стана 92-93.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Именно, значи дори и да има промяна тя е незабележима за обикновенния шофьор.
Още повече, че в упътването пише, че работната температура на мотора не е 100% задължително само по средата на уреда.
10х
Още повече, че в упътването пише, че работната температура на мотора не е 100% задължително само по средата на уреда.
10х
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
deyan-enchev написа:doomy525 написа:Някой колеги ще ти кажат да сложиш с метална, защото уж е по-здрава, но тя е с различен дебит сравнение с тая с пластмасовата. Аз бих я сменил с нова, оригинална пластмасова, но това е мое мнение
Причината е ,че са кекаво направени .Помпа задължително читава за м51 ,Долц,хепу,КС,минимум КВП.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Alexch написа:Стрелката си стои по средата между 80 и 105 градуса. Това не значи, че работната температура при метална турбинка не е по-висока отколкото с пластмасова. Това лесно може да се провери от скритото меню![]()
Аз казах, че стрелката не е мърдала от средата. Каква е точката температура не знам, затова и не съм писал. Но е факт, че помпата си охлажда достатъчно.
- bambuka
- Потребител
-
- Кара: Ченгетата да почервеняват!!!!
Значи парите за помпата не са ми проблем.Проблема ми е че трябва колата да се кара на 150 км до дару или камор ауто.В момента живея в Гърция а колата е в България следователно баща ми ще се разправя с ремонта.И ми се искаше аз да поръчам помпата по интернет а във Велинград само да я монтират.Един приятел който има сервиз и е майстор ми препоръча водна помпа HEPU.Но не успях да я намеря никъде в нета за да я поръчам!!!Та ще съм много благодарен ако ми дадете някой сайт за поръчки он-лайн.За HEPU,Kolbenschmidt или някоя друга добра марка за авточасти.Благодаря на отзовалите се колеги!!!!
Only god can judge me!!!
Ето снимка на ориинална помпа
, нарисувал съм едната лопатка и миже да се добие представа колко е дължината й ( сравнявайки я с избрана за заместител ) и ако някой ми каже че това няма значение за дебита да се замисли сериозно ( не само дължината на лопатката е определяща дебита , но е определяща , играе голяма роля ). Нека не е пластмасова кат се плашете толкова , но нека да е копие на оригиналната макар че съмнително поне като брой на лопатките и също качеството на изработка както спомена Пресиян . И малко едностранно се разглежда ролята на помпата важен е напора дет ще даде тая помпа и биха ме разбрали хора виждали колко са малки дупките за циркулация на охл. течност към главата. Многократно обсъждана тема , но повярвайте има значение добрата водна помпа , а уреда за темп. на таблото е за възклицания никва друга работа не върши и стигне ли се дотам да се загледате ококорен в него ще раберете колко сте му вярвали каква всъчност информация носи , а не превантивна защита. Уред нереагиращ ( поне не визуално ) в диапазон от поне 25градуса ,за сравнение наличието на наколко термостата през няколко градуса ( не няколко десетки ) , не означава перфектна охладителна система или никакви проблеми за в бъдеще още повече Е39 поне има вариант за живи данни което е по-полезно във всяко отношение.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2