Кои са застрашените от кражба елементи при e39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: E39 525d Комби

Кои са застрашените от кражба елементи при e39

Мнение от modo » 23 Юни 2014, 10:05

Здравейте колеги,
надявам се, че не дублирам някоя тема... предварително да се извиня ако е така...
Въпросът ми е следният : тъй като от доста време си мечтая да се сдобия с BMW и то по-конкретно с E39 525d комби, автоматик (не държа на M пакети, тъй като май те са по предпочитани от апашите)... Интересува ме какви са застрашените от кражба неща по тази кола ... доста време отлагам покупката на BMW, защото направо ми настръхва косата какви кражби се правят ... на фарове, брони ... цели коли ... доста изчетох по темата, но реших да потърся и мнението на по-запознатите...
Примерно още ли е на "мода" кражбата на навигация, волан, фарове след фейслифта.... парктрониците под прицел ли са .... просто искам да съм подготвен от какво да предпазя колата си и евентуално какво да има като екстри (разбира се ще ми се да е с максимално възможните за модела, но все пак май ще се наложи да се примиря с доста по-малко), за да спя по-спокойно :). Дано темата е полезна и на други хора, които се колебаят за подобен автомобил.
Благодаря предварително.

Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Re: Кои са застрашените от кражба елементи при e39

Мнение от ico530d » 23 Юни 2014, 12:25

Колега, поздравления за избора на кола. Крадат се и то много, тъй като частите са търсени и държат цена. Волани (мултифункционални), брони (предимно М), навигации с модулите даже, чувам за флашки (на мястото на чейнджъра), фарове, стопове, парктроници, скоростни лостове( за М или автомат). Като цяло дръж я на паркинг, за да ти е по-спокойно. :conf: :conf: :conf: :conf: :conf:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F10 530D

Мнение от Sum_ » 23 Юни 2014, 17:43

Миналото лято ми разбиха колата, за да откраднат навигацията. В крайна сметка не са успели да я свалят, но я бяха потрошили наред с още някой неща по купето и страничното стъкло. След 2 месеца ежедневни разправии, застрахователите за щастие платиха всичко. Но като цяло беше изключително неудобство, защото коята стоя в доверения им сервиз през цялото време. Още ги проклинам долните наркомани. :bang:

Иначе още на първата вечер, в която оставих колата пред блока, дебютираха с кражба на пръскалката на единия фар. Сравнително безобиден набег срещу колата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от modo » 24 Юни 2014, 9:59

Здравейте отново,
ей гадове бе ... по принцип се оглеждам за по "посен" автомобил, ама ми се ще автомат ... нещо парктроници ... печка... и нави ми се щеше да има ама знам че те са от най търсените и затова се реших да оглеждам за кола без такава. ..
Да добавя и още нещо към въпроса си ...
този волан краде ли се : Изображение доста ми харесва като дизайн .... естествено не колкото трилъчевите, но все пак е готин...

Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Юни 2014, 13:12

Огледалата са апетитни също.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 24 Юни 2014, 13:49

Каквото им трябва си го взимат :lol: :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0D 218 (2008)
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Карал:
520i e39 (97г)
e46 coupe 323 (2.5) 170 HP (2000г)

Мнение от SlavchoSlavchev » 24 Юни 2014, 15:21

Аз да споделя горчивия си опит - Мен ми крадоха емблемите, както и капачките на джантите, даже и капачката, която е за теглича на задната броня ... Общо взето що може да се отнесе и на който какво му потрябва си взема. Вземеш ли си такава кола 100 про няма да можеш да я опазиш освен ако не е в гараж :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Юни 2014, 15:34

Помня преди две години сигурно, колега от София беше пуснал тема как му разкостили колата вкл. и модулите в багажника, без рязане, буксите откачени културно и това под светлината на някаква улична лампа.

Само ня'а се плашите:
viewtopic.php?f=35&t=221436&hilit=%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 24 Юни 2014, 15:54

:dunno:
Последна промяна racing_team_vidin на 25 Юни 2014, 20:54, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 24 Юни 2014, 15:55

Като чуя кражба и е39, винаги се сещам за това:
https://www.youtube.com/watch?v=eYGTwHIEuFA

Потребител
Аватар

Мнение от modo » 24 Юни 2014, 16:50

е Колеги ... направо ме "успокоихте" ....
това ми напомня как преди 5 години, когато си купих текущия автомобил (Mercedes c-Class) треперих много ... оставях я на паркинг, пълно каско и какво ли още не, защото много им крадяха огледалата (1000лв/ комплекта) и комутаторите (1200лв на черно и много трудно се намираше същия ... и много проблеми ако не го съвпаснеш) .... една вечер я оставих пред блока, защото заминавахме на почивка и обикновено тръгвам около 1-2часа през нощта ... та да ми е удобна пред блока ... когато я паркирах - всички лампи в района светеха ... когато тръгвахме нощес около нашия блок не светеше нито една лампа... ходихме на море върнахме се може би към 24ч ... лампите не светеха и пак оставих колата пред блока ... към 3:30 - 4:00 се събуждам от силен трясък и поглеждам през балкона и познайте какво да видя ... предния ляв мигач свален много прилежно до колата, алармите (с две аларми .. за всеки случай) и един субект търчи в обратна посока на колата ... и с целия си акъл взех една тръба метална ... беше ми под ръка и хукнах по стълбите буквално по т***ци и да го гоня ... хванах вятъра ... после кръжих с няколко съседа в квартала ама без резултат ... за моя радост не бяха успели да вземат нищо, защото бях заварил проблемните елементи с телоподаващо ... така ме посъветваха патили с тази кола и повече не се върнаха ... или съм извадил късмет или явно са видели, че няма да успеят лесно да свалят каквото им трябва ... в последствие се оказа че са срязали кабелите на уличните лампи за да ме избомбят... сега при всяка неработеща лампа звъня на този телефон 02/8322039 (улично осветление) и до максимум ден всичко светва ...
ще се замисля дали е момента да се метна на е39
Благодаря на всички
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от modo » 25 Юни 2014, 10:32

След доста ровене в нета попаднах на няколко надявам се полезни статии :
Как да предпазим колата си от крадци :
http://www.security.bg/ekspertno/kak/kradci
Как да реагираме при кражба на движимо имущество :
http://www.security.bg/ekspertno/kak/kak-da-reagirame-pri-krazhba-na-dvizhimo-imushtestvo

В общи линии явно колкото повече самоучастие, мисъл и творчество в една кола - толкова по-малко вероятно е да пострада човек от апаши ... за голямо съжаление в България :bgflag: закона не позволява да се защитиш истински ( :bang: да гръмнеш, биеш, палиш и каквото му хрумне на човек) ... а даже може и да ти отнемат свободата... :kuku:

Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Мнение от sash_clev » 27 Юни 2014, 17:37

Da кажа и аз, скоро зад блока хванаха един младеж да пипа по една кола, беше към 11,30 вечерта....малееее, колко шамара изяде... и тъпото копеле е от същия квартал. Става въпрос за квартал Свобода.
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

Потребител
Аватар

Мнение от modo » 28 Юни 2014, 11:01

Ами не е бил от умните значи
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от modo » 01 Юли 2014, 8:54

Някой дали ще може да ми отговори :
modo написа:Здравейте отново,
ей гадове бе ... по принцип се оглеждам за по "посен" автомобил, ама ми се ще автомат ... нещо парктроници ... печка... и нави ми се щеше да има ама знам че те са от най търсените и затова се реших да оглеждам за кола без такава. ..
Да добавя и още нещо към въпроса си ...
този волан краде ли се :
Изображение
доста ми харесва като дизайн .... естествено не колкото трилъчевите, но все пак е готин...

Поздрави
Изображение

Следваща

Назад към E39