Инжектори за газ.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Инжектори за газ.
Сега съм с Magic Jet - http://www.europegas.pl/documents/Magic ... h_spec.pdf
Ама са за смяна и се чудя тези ще станат ли на тяхно място? - http://www.versusgas.com/assets/files/p ... s_FH02.pdf
Тук ги дават да стават и за двигатели до 300 к.с. - http://www.versusgas.com/assets/files/K ... 9.2013.pdf
Две неща ме притесняват - съпротивлението 3 срещу 2 ома и времената за отваряне 3 срещу 2,4 мс, и за затваряне 2,5 срещу 1,2 мс.
Ама са за смяна и се чудя тези ще станат ли на тяхно място? - http://www.versusgas.com/assets/files/p ... s_FH02.pdf
Тук ги дават да стават и за двигатели до 300 к.с. - http://www.versusgas.com/assets/files/K ... 9.2013.pdf
Две неща ме притесняват - съпротивлението 3 срещу 2 ома и времената за отваряне 3 срещу 2,4 мс, и за затваряне 2,5 срещу 1,2 мс.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Re: Инжектори за газ.
Вторите са реплика на Rail. Проблема ти е единствено с времето на отваряне на вторите. Те работят стабилно с времена над 3,5мс, докато първите спокойно могат да работят с времена от около 2,5-2.8 мс. Въпреки това колата може да се настрои успешно и с тях.
Имай в предвид и факта, че много фирми правят реплики на Rail и Valtek и са с различно качество. Някои изкарват повече(км) от оригинала а други не могат и 10к км да направят. Взимай такива с гарантиран произход и качество. Най-добре е да имаш препоръка от доволен клиент а не само празни приказки на продавача.
Честно казано, ако аз трябва да си търся инжектори не знам каква марка да си купя. Преди 5-6г, каквито и да си купиш караха по 80-100к км, сега си късметлия ако изкарат 30к.
П.С. Дебита на инжектора се определя като KW/цилиндър. 50 hp/cyl. го могат почти всички.
Имай в предвид и факта, че много фирми правят реплики на Rail и Valtek и са с различно качество. Някои изкарват повече(км) от оригинала а други не могат и 10к км да направят. Взимай такива с гарантиран произход и качество. Най-добре е да имаш препоръка от доволен клиент а не само празни приказки на продавача.
Честно казано, ако аз трябва да си търся инжектори не знам каква марка да си купя. Преди 5-6г, каквито и да си купиш караха по 80-100к км, сега си късметлия ако изкарат 30к.
П.С. Дебита на инжектора се определя като KW/цилиндър. 50 hp/cyl. го могат почти всички.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
anttonev написа:Сега съм с Magic Jet - http://www.europegas.pl/documents/Magic ... h_spec.pdf
хвърли око на apis solo fast , много ги хвалят напоследък.
http://olx.bg/inzhektori-apis-solo-1-6-fast-i11422143
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс
бягай от Rail,не карат много и се разбиват бързо(скорошните партиди)
- omegaart
- ентусиаст
-
sims написа::wave: бягай от Rail,не карат много и се разбиват бързо(скорошните партиди)
потърси APIS(много добри),но на друга цена,не струват 90лв.4бр.успех
мдам , около 45-50лв са 4-те броя
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не е лоша цената. От къде мога да си взема?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- omegaart
- ентусиаст
-
turbo написа:Не е лоша цената. От къде мога да си взема?
от тия пичове - > http://www.olimpic-bg.com/ например скоро пазарувах за една S класа и ми дадоха нечовешки ниски цени на всички компоненти.
- turbo
- старши ентусиаст
-
Оказва се, че моите са Apis Snap. И май работят добре, НО правят това:
Май не трябва да правят така... Странно е... А и има миризма на газ и то в купето най-вече, когато колата постои известно време неработеща...
Solo-то дали ще са по-добре в това отношение?
Май не трябва да правят така... Странно е... А и има миризма на газ и то в купето най-вече, когато колата постои известно време неработеща...
Solo-то дали ще са по-добре в това отношение?
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- omegaart
- ентусиаст
-
turbo написа:Оказва се, че моите са Apis Snap. И май работят добре, НО правят това:
Май не трябва да правят така... А и има странна миризма на газ, когато колата постои известно време неработеща...
Solo-то дали ще са по-добре?
е от това което си пуснал се вижда , че еднада дюза ти изпуска от закопчалката дето е за жиците. Веднага я смени за да не направиш някоя простотия ... продават се и по 1 бройка , така че веднага я смени поне тая , смяната става за 2 минути.
- turbo
- старши ентусиаст
-
Сменях... Имам няколко... И пак мирише... 
П.П.: Това от видеото, което бълбука е въздухче

552 к.с. GAS POWERED
- omegaart
- ентусиаст
-
turbo написа:Сменях... Имам няколко... И пак мирише...
Е предполагам го пускаш по тръбЪтЪ , ма ми прави впечатление , че излиза само от тоя 1-вия инжектор.
Щом смърди на газ от някъде изпуска, газаджиите си имат едни уредчета дето ги разхождат напред назад и където отчете по-високо количество на пропан бутан или там по квото анализира почва да пищи и съответно им помага с намирането на течове.
Не трябва изобщо да се надушва газ даже.
- turbo
- старши ентусиаст
-
Това с "Ъ"-тата не го разбрах. Но идеята ми е, че си играх да правя сапунка отпред и доста се взирах и не видях нищо, което да е кой знае колко съмнително. Леко ми се стори, че точно от задната страна на щракнатия към дюзата конектор се появи 1 (едно !) балонче, но после не можах да го повторя със сигурност. И след няколко дена реших да сваля цялата рейка и да си направя тази проба от видеото. За моя изненада се получи този ефект, а при другите проби без заснемане имаше и при други дюзи подобни балончета. За това питам дали Solo и Snap са различни инжектори, които се предлагат в момента, ако някой има идея, защото ми се струва, че Snap е новият модел на Solo-то. Това може да значи, че съм нацелил кофти партида и има два варианта - или да си поиграя да избера инжектори, които не проявяват този дефект от тези, които имам, или да ги връщам всичките за нови и да се надявам, че тези след подмяната ще са вече ОК. Пак казвам, че като работа са безупречни, според мен.
552 к.с. GAS POWERED
- kener
- кандидат ентусиаст
-
А какво очаквате от "no name" дюзи за 40лв. За мен най-добрия вариан са моделите като Райл и Валтек с отделната бубина и голямото буталце с пружина. Можеш да си ги разлабяш(за почисване), настройваш, да им разпробиеш необходимия отвор. Има ремонтни комплекти, а гумените пръстени, който им бяха проблем, струват стотинки в Хубата и карат по много.
Аз лично на дюзи които са се появили току що на пазара вяра нямам. Чакам да ги накупят масаво и ако до 6 месеца никой не ревне от тях, значи си заслужава да се пробват.
Аз лично на дюзи които са се появили току що на пазара вяра нямам. Чакам да ги накупят масаво и ако до 6 месеца никой не ревне от тях, значи си заслужава да се пробват.
- omegaart
- ентусиаст
-
kener написа:А какво очаквате от "no name" дюзи за 40лв. За мен най-добрия вариан са моделите като Райл и Валтек с отделната бубина и голямото буталце с пружина. Можеш да си ги разлабяш(за почисване), настройваш, да им разпробиеш необходимия отвор. Има ремонтни комплекти, а гумените пръстени, който им бяха проблем, струват стотинки в Хубата и карат по много.
Това че ти си ги чул сега , не значи, че ги няма от 100 време
- kener
- кандидат ентусиаст
-
Е от колко време? 1 година или 2. Тука говорим за производители, които са на пазара от над 10г. и си държът на името и такива, които пускат всяка година модели с различно име, само и само да се купуват и после като им се разберат дефектите пускат следващите и т.н.
За конкретните дюзи нямам наблюдения. Може това да е и изолиран случай. За мен те са поредните китайски дюзи с не ясно качество. Скептичен съм към тях, както и преди време бях към ХАНА дюзите , които ги рекламираха като най-близкото копие до Кехин.
За конкретните дюзи нямам наблюдения. Може това да е и изолиран случай. За мен те са поредните китайски дюзи с не ясно качество. Скептичен съм към тях, както и преди време бях към ХАНА дюзите , които ги рекламираха като най-близкото копие до Кехин.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2