Инжектори за газ.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Инжектори за газ.

Мнение от anttonev » 04 Юли 2014, 12:08

Сега съм с Magic Jet - http://www.europegas.pl/documents/Magic ... h_spec.pdf
Ама са за смяна и се чудя тези ще станат ли на тяхно място? - http://www.versusgas.com/assets/files/p ... s_FH02.pdf

Тук ги дават да стават и за двигатели до 300 к.с. - http://www.versusgas.com/assets/files/K ... 9.2013.pdf

Две неща ме притесняват - съпротивлението 3 срещу 2 ома и времената за отваряне 3 срещу 2,4 мс, и за затваряне 2,5 срещу 1,2 мс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Re: Инжектори за газ.

Мнение от kener » 04 Юли 2014, 12:50

Вторите са реплика на Rail. Проблема ти е единствено с времето на отваряне на вторите. Те работят стабилно с времена над 3,5мс, докато първите спокойно могат да работят с времена от около 2,5-2.8 мс. Въпреки това колата може да се настрои успешно и с тях.

Имай в предвид и факта, че много фирми правят реплики на Rail и Valtek и са с различно качество. Някои изкарват повече(км) от оригинала а други не могат и 10к км да направят. Взимай такива с гарантиран произход и качество. Най-добре е да имаш препоръка от доволен клиент а не само празни приказки на продавача.

Честно казано, ако аз трябва да си търся инжектори не знам каква марка да си купя. Преди 5-6г, каквито и да си купиш караха по 80-100к км, сега си късметлия ако изкарат 30к.

П.С. Дебита на инжектора се определя като KW/цилиндър. 50 hp/cyl. го могат почти всички.
40653

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 04 Юли 2014, 13:01

anttonev написа:Сега съм с Magic Jet - http://www.europegas.pl/documents/Magic ... h_spec.pdf
Ама са за смяна и се чудя тези ще станат ли на тяхно място? - http://www.versusgas.com/assets/files/p ... s_FH02.pdf

Тук ги дават да стават и за двигатели до 300 к.с. - http://www.versusgas.com/assets/files/K ... 9.2013.pdf

Две неща ме притесняват - съпротивлението 3 срещу 2 ома и времената за отваряне 3 срещу 2,4 мс, и за затваряне 2,5 срещу 1,2 мс.

хвърли око на apis solo fast , много ги хвалят напоследък.

http://olx.bg/inzhektori-apis-solo-1-6-fast-i11422143

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 04 Юли 2014, 19:21

:wave: бягай от Rail,не карат много и се разбиват бързо(скорошните партиди)
:arrow: потърси APIS(много добри),но на друга цена,не струват 90лв.4бр.успех :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 05 Юли 2014, 1:32

sims написа::wave: бягай от Rail,не карат много и се разбиват бързо(скорошните партиди)
:arrow: потърси APIS(много добри),но на друга цена,не струват 90лв.4бр.успех :driving:

мдам , около 45-50лв са 4-те броя :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Юли 2014, 1:45

Не е лоша цената. От къде мога да си взема?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 06 Юли 2014, 21:22

turbo написа:Не е лоша цената. От къде мога да си взема?

от тия пичове - > http://www.olimpic-bg.com/ например скоро пазарувах за една S класа и ми дадоха нечовешки ниски цени на всички компоненти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 10 Юли 2014, 16:06

Оказва се, че моите са Apis Snap. И май работят добре, НО правят това:

Май не трябва да правят така... Странно е... А и има миризма на газ и то в купето най-вече, когато колата постои известно време неработеща...
Solo-то дали ще са по-добре в това отношение?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 10 Юли 2014, 16:12

turbo написа:Оказва се, че моите са Apis Snap. И май работят добре, НО правят това:

Май не трябва да правят така... А и има странна миризма на газ, когато колата постои известно време неработеща...
Solo-то дали ще са по-добре?

е от това което си пуснал се вижда , че еднада дюза ти изпуска от закопчалката дето е за жиците. Веднага я смени за да не направиш някоя простотия ... продават се и по 1 бройка , така че веднага я смени поне тая , смяната става за 2 минути.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 10 Юли 2014, 16:14

Сменях... Имам няколко... И пак мирише... :banghead:

П.П.: Това от видеото, което бълбука е въздухче ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 10 Юли 2014, 17:12

turbo написа:Сменях... Имам няколко... И пак мирише... :banghead:

П.П.: Това от видеото, което бълбука е въздухче ;)

Е предполагам го пускаш по тръбЪтЪ , ма ми прави впечатление , че излиза само от тоя 1-вия инжектор.

Щом смърди на газ от някъде изпуска, газаджиите си имат едни уредчета дето ги разхождат напред назад и където отчете по-високо количество на пропан бутан или там по квото анализира почва да пищи и съответно им помага с намирането на течове.

Не трябва изобщо да се надушва газ даже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 10 Юли 2014, 18:03

Това с "Ъ"-тата не го разбрах. Но идеята ми е, че си играх да правя сапунка отпред и доста се взирах и не видях нищо, което да е кой знае колко съмнително. Леко ми се стори, че точно от задната страна на щракнатия към дюзата конектор се появи 1 (едно !) балонче, но после не можах да го повторя със сигурност. И след няколко дена реших да сваля цялата рейка и да си направя тази проба от видеото. За моя изненада се получи този ефект, а при другите проби без заснемане имаше и при други дюзи подобни балончета. За това питам дали Solo и Snap са различни инжектори, които се предлагат в момента, ако някой има идея, защото ми се струва, че Snap е новият модел на Solo-то. Това може да значи, че съм нацелил кофти партида и има два варианта - или да си поиграя да избера инжектори, които не проявяват този дефект от тези, които имам, или да ги връщам всичките за нови и да се надявам, че тези след подмяната ще са вече ОК. Пак казвам, че като работа са безупречни, според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kener » 10 Юли 2014, 20:51

А какво очаквате от "no name" дюзи за 40лв. За мен най-добрия вариан са моделите като Райл и Валтек с отделната бубина и голямото буталце с пружина. Можеш да си ги разлабяш(за почисване), настройваш, да им разпробиеш необходимия отвор. Има ремонтни комплекти, а гумените пръстени, който им бяха проблем, струват стотинки в Хубата и карат по много.

Аз лично на дюзи които са се появили току що на пазара вяра нямам. Чакам да ги накупят масаво и ако до 6 месеца никой не ревне от тях, значи си заслужава да се пробват.
40653

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 11 Юли 2014, 9:49

kener написа:А какво очаквате от "no name" дюзи за 40лв. За мен най-добрия вариан са моделите като Райл и Валтек с отделната бубина и голямото буталце с пружина. Можеш да си ги разлабяш(за почисване), настройваш, да им разпробиеш необходимия отвор. Има ремонтни комплекти, а гумените пръстени, който им бяха проблем, струват стотинки в Хубата и карат по много.

Аз лично на дюзи които са се появили току що на пазара вяра нямам. Чакам да ги накупят масаво и ако до 6 месеца никой не ревне от тях, значи си заслужава да се пробват.

Това че ти си ги чул сега , не значи, че ги няма от 100 време :) Отделно тези същите също се махат и се продават и по единично + се разглабят и разпробиват и т.н. и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kener » 11 Юли 2014, 10:46

Е от колко време? 1 година или 2. Тука говорим за производители, които са на пазара от над 10г. и си държът на името и такива, които пускат всяка година модели с различно име, само и само да се купуват и после като им се разберат дефектите пускат следващите и т.н.

За конкретните дюзи нямам наблюдения. Може това да е и изолиран случай. За мен те са поредните китайски дюзи с не ясно качество. Скептичен съм към тях, както и преди време бях към ХАНА дюзите , които ги рекламираха като най-близкото копие до Кехин.
40653

Следваща

Назад към E39