BMW - Навигационни карти включващи България!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 320д е90

Re: BMW - Навигационни карти включващи България!!!

Мнение от Boombomneo » 12 Авг 2015, 21:34

Привет, нов собственик съм на бмв 320д 2009 е90 искам да попитам как да разбера точно кой модел навигация имам и кои карти трябва да си кача?

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 22 Авг 2015, 18:45

Здравейте колеги, моля Ви за съвет относно експеримента, който проведох с моята навигация. Имам BMW E38 725TDS '96 с навигация MK1 - знам, че няма да ми върши кой знае колко полезна работа, но ми е кеф всичките екстри да работят както трябва - вече си подкарах телефона с дубликат на картата, сега остана навигацията и телевизията.

Записах на носител това ". Източна Европа 2 Тук е България. Резервен линк Източна Европа 2" от първата страница, но след известно четене и мислене, оптичното устройство в багажника го изплюва и екрана изписва, че няма диск за навигация. Моите предположения са, че се мръщи заради носителя, но искам да почерпя от вашия опит - какви CD-та сте ползвали и на каква скорост сте записвали.

Единият диск беше SONY 52x, който записах на 10X с ImgBurn, а вторият - Verbatim на скорост 8x с една друга програмка. Все същият ефект. Идеи за друг носител ? Или може и оптичното устройство вече да не е е ред, все пак е доста старо.
BMW only!

Потребител
Аватар
Кара: E61 530XI Touring

Мнение от muScle » 22 Авг 2015, 21:12

Днес го направих, с ImgBurn na 1x :)
Мъдрите хора говорят, когато имат да кажат нещо, а глупаците само за да кажат нещо.
Платон

Потребител
Аватар
Кара: E61 530XI Touring

Мнение от muScle » 22 Авг 2015, 21:14

Незнам дали тук е темата, но по някаква причина не ми е пусната темата, имам следния проблем .... вече упдейтнах софтуера с V32, но езиците ми са Италянски, Немски и Френски, как мога да го направя на английски без значение дали е USA или GB ?
Мъдрите хора говорят, когато имат да кажат нещо, а глупаците само за да кажат нещо.
Платон

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 23 Авг 2015, 11:00

Ако се "чуди" повече от 15-20 секунди най-вероятно просто не може да го прочете. Препоръчвам ти да извадиш устройството, да го разглобиш и да изчистиш лещата на cd-rom устройството.

Друг вариант за тест е да изтеглиш Software Update CD-то и да тестваш дали го чете (без да update-ваш).

http://bmwpower.deanbg.com/bmwpower/doc/Maps/

Телевизията няма да можеш да я подкараш, защото ефирните телевизии вече ползват цифров MPEG-4 формат.
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 23 Авг 2015, 18:49

Благодаря за съвета :yes: Ще дам шанс и на тези търговци, които продават подобни дискове по 20-тина лева, чувам добри отзиви. За телевизията - знам, че не става - мъчи се да хване аналогов сигнал, който за съжаление вече не се излъчва. Мисълта ми е, че ще работя по въпроса да инсталирам цифров приемник вътре, просто трябва да разгадая къде трябва да се върже сигнала, като подозирам, че трябва да се рови в пиновете на буксата. Освен това при мен има и някакво DVD устройство (Player), сложено в задния подлакътник, но не дава признаци на живот и трябва някой разбирач по музиките/жичкаджия да го разгледа къде точно му отиват кабелите и може ли да се ползва за нещо.
BMW only!

Потребител
Аватар
Кара: 320 D

Мнение от cenkotoshkov » 25 Авг 2015, 19:48

здравей те , след като запиша cd и го сложа в МК3 след 5 секунди го изхвърля , пробвах с няколко различни диска и все така , навигацията е в багажника ... записвам карта от първия пост с imgburn на 1х ... дали проблема е в навигацията или някъде бъркам .. да не би да трябва да сваля от втория пост където пише за всички цд които са в багажника ... но там ми дава че няма файл ... ако някой може да удари една рамо

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 10 Сеп 2015, 13:32

Здравейте, от скоро съм с мк3. Гледам в сайта http://www.neiloakley.com има модифициран софт за нея. Въпроса ми е изпробван ли е от някой? Да не да си умъртвя навито с него?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Сеп 2015, 22:06

Може и да го умъртвиш, ако запишеш диска в MODE1. Внимавай с тази опция при записа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 28 Сеп 2015, 10:38

С MK4, някой да е имал проблем с четенето на DVD? В момента ползвам карта на CD, работи много бързо. Запиша ли карта DVD от 1стр. и не иска да я прочете. Проах 2 карти на DVD+R, DVD-R и все не иска. Мисля да търся Verbatim DVD-R да пробвам за послено.

ПС: Относно по-горното мнение. при MK4 soft-a трябва ли да се записва при MODE2 или това е само при MK3?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 28 Сеп 2015, 14:23

И аз да питам.Картите а супер,обаче каката си говори пак на италиански.Бъркам ли някъде или трябва да се сложи софт на бг,че аз ъпдейтнах мк3-ката до в32 моднатата.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 28 Сеп 2015, 16:55

ivailo0 написа:С MK4, някой да е имал проблем с четенето на DVD? В момента ползвам карта на CD, работи много бързо. Запиша ли карта DVD от 1стр. и не иска да я прочете. Проах 2 карти на DVD+R, DVD-R и все не иска. Мисля да търся Verbatim DVD-R да пробвам за послено.

ПС: Относно по-горното мнение. при MK4 soft-a трябва ли да се записва при MODE2 или това е само при MK3?

Това е втория признак, че лазера си е отишъл. След време ще спре да чете и ЦД-та. Оправията е купуване на нов лазер и подмяната му или направо нов механизъм. Има ги в дилърствата за около 170лв. и получаваш чисто нов комп, който чете и двуслойни ДВД-та. При МК4 няма значение какъв е имиджа, в Mode1 или Mode2. Това има значение за МК3.
kalingk написа:И аз да питам.Картите а супер,обаче каката си говори пак на италиански.Бъркам ли някъде или трябва да се сложи софт на бг,че аз ъпдейтнах мк3-ката до в32 моднатата.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

В настройките на компа освен италиански, трябва да имаш и още един език. Предполагам, че е немски. За да имаш други езици, трябва да кодираш колата с Навкодер, Инпа или друга диагностична програма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Сеп 2015, 18:06

Чува ли се нещо за нова версия на картата? Понаправиха нови пътища тази година.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 29 Сеп 2015, 8:41

Ясно, благодарим за информацията. Явно ще сменя лазера по нататък.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 29 Сеп 2015, 8:55

Нови карти няма за сега. Нищо чудно и да спрат развитието им. Ауди и Мерц отдавна спряха да издават карти за навигации на коли от началото на века.
Чакаме, пък ще видим.

Sent from my SM-T705 using Tapatalk 2

ПредишнаСледваща

Назад към E39