Скрити екстри в Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
някой може да сметне това за глупав въпрос-желая му много здраве,а ако някой реши да обясни благодаря:колата е с малката навигация и голям борд на таблото-светнаха няколко надписа-лампички на халогени,течност за чистачки и т.н(не разбирам немски,изкарах всички надписи на немски и съответна препратка какжо значат на eng и ги разбрах).смених крушките-имаше 2 изгоряли,оправих маркучите на чистачките,бяха прекаснати,сипах и течност,но надписите на check contol си останаха.как мам..а му да ги изчистя,че много ме дразнят?
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Здравейте колеги, днес намерих още една скрита екстра на плафона. Когато ключа не е в ключалката и запалиш малките плафони след 1 мин гаснат сами. 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
bulletspeed написа:Здравейте колеги, днес намерих още една скрита екстра на плафона. Когато ключа не е в ключалката и запалиш малките плафони след 1 мин гаснат сами.
Незнам дали и това е споменато ,но ако не искаш да ти се пускат постоянно плафоните когато се качваш в колата мжеш да ги направиш само на ръка да се пускат
Значи когато светят плафоните натискате копчето на централния плафон и го задържате няколко секунди докато изгаснат и вече са на ръчен режим ,ако искате пак да ги върните на автоматичен задържате го пак и готово

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Здравейте колеги, има още една екстра за малките ВС. Когато цакнете на средният разход или на средната скорост като задържите бутона ВС се нулура съответно това меню на което сте.
Колега аз като го задаржа да го нулирам и ми излиза "PROG" явно нещо за програмиране и немога да го нулирам, друг начин да знае някой?
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
PROG е режим в който си настройваш кои данни от борд компютъра да виждаш като натискаш копчето BC. Както си в PROG натискаш на MID-а на съответните данни и накрая даваш SET и се запаметява.
Благодаря колега, сега вече разбрах, то толкоз сложно че ако не ми каже някой никога няма да разбера. Днеска пък друга шашма ми се случи - напълних си резервоара за гориво почти до горе обаче на таблото стрелката за горивото стои на последното показание, а досега винаги е работила, откачих акумулатора за 5 минути и сега стерлката ми стои на нула и не отчита нищо и свети лампичката че нямам гориво, карах малко обаче нищо не се промени, някой нещо да знае по вапроса, даже гледах отдолу да не ми е изтекла нафтата?
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
аз пък имам въпрос... всеки път като дам на контакт обиквноено чакам 2-3 сек по навик непаля веднага и автоматично се пуска климатика да духа трябва да го спра ръчно след което паля.. има ли как да го направя да се пуска само когато аз му кажа ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
вентилатора 100% ако съм го загасил на климатик и климатика тръгва но при сички положения вентилатора докато климатика може да се избегнеIvo_Borisov написа:Колега климатика се включва или само вентилатора в купето върти?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
при е46 феислифтовите можеха да го спират като задържат копчето за изключване 4-5 сек аз пробвах при мен но нестана... а 1 път незнам какво съм направил беше спрял да се пуска докато аз не го пуснах умищлено 1 път и после пак така такаче съм сигорен че може просто и аз нз как го направих 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Като задържиш копчето за намаляване се изключва но не знам като загасиш и после запалиш дали се включва или си е изкл.
Аз не съм го пробвал.

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Ivo_Borisov написа:Като задържиш копчето за намаляване се изключва но не знам като загасиш и после запалиш дали се включва или си е изкл.Аз не съм го пробвал.
При мен си остава изключен.