Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Фейс лифт стопове ъпгрейд?
hamann25 написа:Е ква е логиката с траф и да пише 12 волта както и да е като се прибера ще ги премеря преди даги кача за всеки сличай
а да сте чували за инпулсни захранвания

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Е тов вече е нещо логично направо бях изключил за тази опция но нужнолие за няколко диода незнам несъм много на ти с електрониката.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
първия вяриянт е с въпросните кутийки които се явяват инвертори на напрежението.
втори вариянт е с резистори, които не ограничават напрежението, а тока през светодиодите на стопа. това е закона на ОМ. светодиод или по навому LED може да свети и на 220 волта с подходящ резистор, като тока през диода не надвишава 10 милиампера. по формулата от закона на ОМ може да се изчисли какъв трябва да бъде резистора.
трети вариянт е ако ЛЦМ , позволява да се прекодира за ЛЕД светлини, тогава той започва да работи като инвертор за ди ги захранва без да ги изгори. това , че като се изключи чек контрола през БМВ скенер, навкодер и т.н. не ти решава проблема с захранването. ако ги вържеш директно на 12 волта ще ги опечеш!!!
втори вариянт е с резистори, които не ограничават напрежението, а тока през светодиодите на стопа. това е закона на ОМ. светодиод или по навому LED може да свети и на 220 волта с подходящ резистор, като тока през диода не надвишава 10 милиампера. по формулата от закона на ОМ може да се изчисли какъв трябва да бъде резистора.
трети вариянт е ако ЛЦМ , позволява да се прекодира за ЛЕД светлини, тогава той започва да работи като инвертор за ди ги захранва без да ги изгори. това , че като се изключи чек контрола през БМВ скенер, навкодер и т.н. не ти решава проблема с захранването. ако ги вържеш директно на 12 волта ще ги опечеш!!!
Добре де,аз това питах,понеже съм със LCM III и имам BMW Scanner 1.4.0,може ли да прекодирам лайт модула с него за лед светлини/не да изключа чека на стоповете/ или не?Или трябва INPA или DIS?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
еkalingk написа:Добре де,аз това питах,понеже съм със LCM III и имам BMW Scanner 1.4.0,може ли да прекодирам лайт модула с него за лед светлини/не да изключа чека на стоповете/ или не?Или трябва INPA или DIS?
през ДИС става ретрофита без проблем тествано е многократно.
NAPSTERS написа:еkalingk написа:Добре де,аз това питах,понеже съм със LCM III и имам BMW Scanner 1.4.0,може ли да прекодирам лайт модула с него за лед светлини/не да изключа чека на стоповете/ или не?Или трябва INPA или DIS?
през ДИС става ретрофита без проблем тествано е многократно.
A със сканера не става?Май ще трябва и други кабели да купувам,а уж със сканера можело да се прекодирва
- hamann25
- младши ентусиаст
-
И са квосе оказва в крайна сметка немога даги пусна директно голям филм.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
скенера е удобен за разни бързи корекцийки из модулите, но неможе да прави всичко. ГТ му е маиката 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
hamann25 написа:И са квосе оказва в крайна сметка немога даги пусна директно голям филм.
ако ставаше просто да свалиш твоите и да качиш новите стопове, нямаше да има 10 страници тема

Ми доколкото разбирам аз,за да не се набутваш най добре им сложи едни резистори,че гледам наскоро имаше в продава такива диодни стопове дето точно диодите не им светеха/най вероятно са ги пускали така/ или ако си с LCM III и нагоре търсиш някой с такъв кабел
http://sklad66.com/cms/BMW-OBD-INPA-GT1-DIS-USB.html да ти го прекодира и няма нужда да слагаш резистори,понеже при самото прекодиране вече лайт модула непуска този ампераж на задните габарити и не ги гориш.Или от някъде изкопаваш трафчета наместо резистори,ако си със по стар лайт модул,това е най добрият вариант,но незнам къде се продават.
http://sklad66.com/cms/BMW-OBD-INPA-GT1-DIS-USB.html да ти го прекодира и няма нужда да слагаш резистори,понеже при самото прекодиране вече лайт модула непуска този ампераж на задните габарити и не ги гориш.Или от някъде изкопаваш трафчета наместо резистори,ако си със по стар лайт модул,това е най добрият вариант,но незнам къде се продават.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Значи няма фейсова хела която да работи директно на стоповете има номер аз го написах в googleto и ми излезе чеса ОЕМ за е39 1995-2000 година дали неса с някви други диоди питам защото ми е любопитно а не защото ми е проблем да сложа транзистори.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
няма други диоди , има само мерак да стане фейс.
и се слагат резистори, не транзистори 

здравеите колеги гледах из всички теми но не можах да открия ништо така моят проблем е следния значи аз съм оригинално с релтановите стопове но се появи проблем с левия стоп свети по слабо от другия и от време на време си светва нормално все едно няма маса някаде оглеждах но не можах да открия нищо мерих напрежението 12вота си идва като на другия стоп всичко си изглежда нормално по инсталацията пробвах да му подам дирекно от акомолатора пак така свети слабо като подам на другия си свети нормално и стигам до извода че проблема е в самия стоп а не в инсталацията този стоп разглобява ли се и как
nane написа:здравеите колеги гледах из всички теми но не можах да открия ништо така моят проблем е следния значи аз съм оригинално с релтановите стопове но се появи проблем с левия стоп свети по слабо от другия и от време на време си светва нормално все едно няма маса някаде оглеждах но не можах да открия нищо мерих напрежението 12вота си идва като на другия стоп всичко си изглежда нормално по инсталацията пробвах да му подам дирекно от акомолатора пак така свети слабо като подам на другия си свети нормално и стигам до извода че проблема е в самия стоп а не в инсталацията този стоп разглобява ли се и как
По напред в темата са написали,че се разглаба с чупене на стопа.Предполагам,че е доста пипкава работа и не е за хора със слаби нерви.
ясно но как става аз това го четох че се чупят но аз ако трябва да го счупя какъв е смисала да го ремонтирам то значи трябва нов нека някои да обясни в детаили ако може и какво може да стане в тоя стоп за да се получи този резолтат какво се разваля в него