Гуми

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Re: Гуми

Мнение от blacksapphire » 20 Мар 2010, 14:49

Те на ///М-ка по принцип се износват бързо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 23 Мар 2010, 10:09

Колеги,искам да ви попитам,понеже преди 2 седмици една от зимните ми гуми замина в една от нашите дупки в софия и сега трябва да си купя нова.Казаха ми обаче,че като другите гуми са на един сезон,купих ги през 2008 ноември,то ако сложа нова,ще има разлика в теглото и можело нещо да стане.Вие колеги какво мислите?Да си купя нова или да търся на старо,ама да намеря Lassa snoways era 225/45/17 на един сезон и половина,мисля,че е почти невъзможно!
Мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 23 Мар 2010, 11:18

simke78 написа:Колеги,искам да ви попитам,понеже преди 2 седмици една от зимните ми гуми замина в една от нашите дупки в софия и сега трябва да си купя нова.Казаха ми обаче,че като другите гуми са на един сезон,купих ги през 2008 ноември,то ако сложа нова,ще има разлика в теглото и можело нещо да стане.Вие колеги какво мислите?Да си купя нова или да търся на старо,ама да намеря Lassa snoways era 225/45/17 на един сезон и половина,мисля,че е почти невъзможно!
Мерси

зависо от това колко са износени старите ти гуми....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 23 Мар 2010, 13:49

Ами,сигурно не са износени много,но ти колега до колко милиметра износени знаеш,че не оказват влияние?За да ги измеря и сравня!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 23 Мар 2010, 18:45

Според мен примерно до 2 мм няма да се усеща разлика.Ако искаш да си сигурен,вземай 2 нови и оставяй тази за резервна!Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 25 Фев 2011, 13:10

Колеги, малко е стара темата, но скоро ще слагам летните гуми, а моите вече са на 60000 км. Някой има ли наблюдения за качествата на тези гуми:

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/48632/

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15062279/

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/21302/

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/28315/

Говорим за здравина, спирачен път, шумни ли са и как се държат на сухо и мокро.
Старите бяха Викинг и съм доволен от тях, но сега момента е такъв, че няма да дам 1000 лв. за нещо от средна класа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 25 Фев 2011, 13:29

Колегата mad_presley ако не се лъжа беше взел от тези първите Sunny само че зимни и беше много доволен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 25 Фев 2011, 18:41

Колега аз бих ти препоръчал Максис-а

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 25 Фев 2011, 18:50

ilchev написа:Колега аз бих ти препоръчал Максис-а

Познавам човек който мило и драго дава да ги махне от колата си.
Аз не те съветвам да си вземаш от тези марки който си изброил. ;)

П.С. Сега се сетих и за още един с 225/45/17 пак някакви китайци бяха

Говоря на гуми който са купувани чисто нови и са на по-500 1000км и не ги искат се чудят на кой да ги продават.

П.С. Сетих се и за едни 18-ки свалени на точно 3000км и така си стоят.

Слушай хора на който им е позната тази материя ;)
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 25 Фев 2011, 18:58

Като гледам цената е водеща. Аз лично китайските не бих ги сложил за нищо. Погледни летните на Гиславед - на предишната петица ми бяха такива 17ките и бях много доволен и е европейска гума все пак. Максиса е голяма марка също, макар и не много популярна за автомобили. От изброените аз бих заложил на тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 25 Фев 2011, 20:51

Apunch написа:Като гледам цената е водеща. Аз лично китайските не бих ги сложил за нищо. Погледни летните на Гиславед - на предишната петица ми бяха такива 17ките и бях много доволен и е европейска гума все пак. Максиса е голяма марка също, макар и не много популярна за автомобили. От изброените аз бих заложил на тях.

Да наистина тези Гиславед са доста добри, но вече почнаха да ги правят и в Румъния и доста се оплакват,че качеството е намаляло значително...аз също трябва да слагам летни гуми след 1-2 месеца , но се чудя какъв размер и марка да са за мойте 16ки...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 25 Фев 2011, 21:15

Niko88 написа:
Apunch написа:Като гледам цената е водеща. Аз лично китайските не бих ги сложил за нищо. Погледни летните на Гиславед - на предишната петица ми бяха такива 17ките и бях много доволен и е европейска гума все пак. Максиса е голяма марка също, макар и не много популярна за автомобили. От изброените аз бих заложил на тях.

Да наистина тези Гиславед са доста добри, но вече почнаха да ги правят и в Румъния и доста се оплакват,че качеството е намаляло значително...аз също трябва да слагам летни гуми след 1-2 месеца , но се чудя какъв размер и марка да са за мойте 16ки...

Размера си го пише на колонката на вратата а за марката сам решаваш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 26 Фев 2011, 13:03

Добре бе колеги специалисти по китайски гуми какво точно ви дава основание да смятате че китайските гуми не стават. Айде обяснете "Китайските не са хубави защото са еди какво си еди какво си и еди каво си" какво пукат се бързо ли износват се бързо ли каучука ли не става. Кажете какво точно им има само да ви кажа че в япония всички дрифтъри използват Максис и Фиренца, както и американските концерни си оборудват колите с китайски гуми.
Та кажете какво им има на китайците

Потребител
Аватар
Кара: G31 530d, G01 M40d

Мнение от Dodo 155 » 26 Фев 2011, 13:28

ilchev написа:Добре бе колеги специалисти по китайски гуми какво точно ви дава основание да смятате че китайските гуми не стават. Айде обяснете "Китайските не са хубави защото са еди какво си еди какво си и еди каво си" какво пукат се бързо ли износват се бързо ли каучука ли не става. Кажете какво точно им има само да ви кажа че в япония всички дрифтъри използват Максис и Фиренца, както и американските концерни си оборудват колите с китайски гуми.
Та кажете какво им има на китайците

Предполагам си запознат с видовете качество и това, че в БГ се вкарва винаги най-ниското.
Специално за Максис мога да ти кажа от един познат, че за 2000 км започнаха да падат парчета от грайфера. От друга страна били доста неподходящи за дъжд, явно имат много пластмаса в тях. За сухи пътища каза, че ставали.
За Фиренца не съм чувал лоши отзиви, но бих препоръчал Фалкен или Ханкук - на цени са колкото китайските, но доста по-високо качество.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 26 Фев 2011, 14:38

Кой е казал, че им има нещо. Взимай смело и ще кажеш после доволен ли си. Аз само казвам, че китайска гума на нито една от колите, които имам няма да сложа. Максиса е Тайванска гума, а Тайван не е съвсем същото като Китай.

Аз от дрифтове да си призная не разбирам, но си мисля, че ако ще си взимам гума за дрифт няма да е от тези с най-добро сцепление и най-висока цена. Може и да бъркам, де - както казах - не съм наясно с дрифтовете. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39