Карти за навигация на ТелеАтлас

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Re: Край на надеждите за навигация в БГ

Мнение от map13 » 23 Мар 2010, 16:43

и мен ме бройте !!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 23 Мар 2010, 20:26

I.Voykov написа:И аз съм ОК, но какво правим ако неможе да се копира диска, което хич не е невъзможно?

Няма такава защита, която да не може да се преодолее поне от мен, освен ако не е продупчен диска точно преди края на сесията :D

Аз тука обаче не разбрах, за какво ще се дават 210лв???? Ако толкова струва диска с хубава карта, аз лично ще си го купя и ще агитирам повече хора да си го купят, защото карти за държави се правят и се обновяват, когато има кой да ги купува. Ако никой не купува, карти няма :D

Старите на Navteq струват 600лв, което си е брутално много за това, което предлага :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 23 Мар 2010, 21:16

И на мен точно това ми беше въпроса - дали тези карти ще се разчитат от нашите навигации..

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 24 Мар 2010, 2:56

mad_presley написа:...............
Старите на Navteq струват 600лв, което си е брутално много за това, което предлага :kuku:

Толкова струваха при официялните представители, иначе от сайта на Navteq можеха да се купят за 98 EUR мисля, че беше цифрата. От сайта на TeleAtlas цената е 89 EUR и съм сигурен, че картата на България е по-добра. Така, че до сега винаги можеше да си купим диска за Източна Европа на цена около 200 лв., но поне за мен презумпцията беше, като така или иначе картата не е пълна, защо да давам и тези 200 лв. За това си записвах свалени от нета карти и се радвах на светещия екран на навигацията (въпреки, че за София нямам никакви претенции). Но дойде време да се смени концепцията и за това предложих да закупим на партия една карта, да я разгледаме как се държи из България и след това всеки сам ще решава какво да прави при следващите ъпдейти(дай боже да има).
DaveMF написа:И на мен точно това ми беше въпроса - дали тези карти ще се разчитат от нашите навигации..

Ами на официялния сайт на фирмата производител ако не вярваме............... :dunno: . Освен ако BMW имат някакви други навигационни компютри, които да работят в Е39 и да са на CD.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 24 Мар 2010, 11:44

Някои прегледа ли по торентите вече, че в момента нямам достъп до такива сайтове.

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 24 Мар 2010, 12:22

От както я видях , че я има тази карта(приблизително от 2 години), я търся по торенти, но без никакъв успех :(. Навсякъде има само Navteq. Имам някакви предположения, защо е така, но нека да видим какво ще стане с тази и след това ще анализираме :).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 24 Мар 2010, 12:29

ми дайте да се изброим колко се събрахме и да я взима ме !!
да кажем краен срок тази седмица .. който има желание и другата седмица да я поръчваме !
какво ще кажете !?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Мар 2010, 14:11

К'вато и да е, няма да може да стъпи на малкия пръст на китайското ми отроче с iGO8. Да не говорим за местата с радари, камери и засади, за които iGO предупреждава и куп други опции. Само за красота ми е това нави МК4, абсолютно безполезна екстра в България. Ако пък наистина извадят няк'ва хубава карта, дето да ми измести въпросния китаец от джама.... А да давам пари, за нещо с половината функционалност на това дето имам в момента и то безплатно, не мерси. Май преувеличих за половината...
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 24 Мар 2010, 15:43

Ами точно това е идеята, да се съберат пари от повече хора, така че да не се разбират като хвърлени на вятъра и след като всеки прецени за себе си добре ли му е, да решава за в бъдеще какво да прави ;). Аз самият съм с PDA с няколко навигационни програми и знам разликите и в покритието и във функционалността на двете устройства, но пак казвам, че идеята е да сверим часовника на TeleAtlas-ката карта без някой да се чувства прецакан. Или поне моите виждания са такива :). Иначе е ясно, че за тези 200 лв., човек може да си купи китайска навигация, която да отключи и на нея да си инсталира каквото му хрумне с ако ще не Източна Европа, а ако му трябва и Обратната страна на Луната :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Мар 2010, 14:30

Оки пичове, аз влизам с 25 лв. На кого да ги пращам и как? Дано сте добри пророци.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 26 Мар 2010, 14:46

Поръчал съм я и я чакам. Дано да дойде до края на другата седмица за да я тествам из югозападна България и Северна Гърция :). За разпространението и ще пиша като дойде и се направят няколко бакалски сметки ;).

П.П. Тези 25 лв. ще стигнат и да почерпиш с някокло бири :lol: .

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 26 Мар 2010, 18:08

ivo1bg написа:Поръчал съм я и я чакам. Дано да дойде до края на другата седмица за да я тествам из югозападна България и Северна Гърция :). За разпространението и ще пиша като дойде и се направят няколко бакалски сметки ;).

П.П. Тези 25 лв. ще стигнат и да почерпиш с някокло бири :lol: .

Иво,да не забравиш да се обадиш като дойде :mhihi:

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 26 Мар 2010, 19:08

:lol: Можеш да си сигурен ;).

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 26 Мар 2010, 23:22

И аз се включвам,бройте и мене
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Мар 2010, 10:02

ако има карта на Телеатлас за БМВ то може да бъдете сигурни, че тя е на светлинни години пред Naviteq
всъщност спокойно може да разгледате покритието им за България чрез IGO 8.3:
Naviteq - само основни пътища и София,
Телеатлас - конкурира се успешно с Гармин :shock: (с изключение на много малките градчета)
Всъщност от миналата година октомври Телеатлас нямат ъпдейти, но дори с това да останат пак е достатъчно за една напълно функционална навигация

ПредишнаСледваща

Назад към E39