Карти за навигация на ТелеАтлас
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
Re: Край на надеждите за навигация в БГ
и мен ме бройте !!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
I.Voykov написа:И аз съм ОК, но какво правим ако неможе да се копира диска, което хич не е невъзможно?
Няма такава защита, която да не може да се преодолее поне от мен, освен ако не е продупчен диска точно преди края на сесията

Аз тука обаче не разбрах, за какво ще се дават 210лв???? Ако толкова струва диска с хубава карта, аз лично ще си го купя и ще агитирам повече хора да си го купят, защото карти за държави се правят и се обновяват, когато има кой да ги купува. Ако никой не купува, карти няма

Старите на Navteq струват 600лв, което си е брутално много за това, което предлага

И на мен точно това ми беше въпроса - дали тези карти ще се разчитат от нашите навигации..
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
mad_presley написа:...............
Старите на Navteq струват 600лв, което си е брутално много за това, което предлага
Толкова струваха при официялните представители, иначе от сайта на Navteq можеха да се купят за 98 EUR мисля, че беше цифрата. От сайта на TeleAtlas цената е 89 EUR и съм сигурен, че картата на България е по-добра. Така, че до сега винаги можеше да си купим диска за Източна Европа на цена около 200 лв., но поне за мен презумпцията беше, като така или иначе картата не е пълна, защо да давам и тези 200 лв. За това си записвах свалени от нета карти и се радвах на светещия екран на навигацията (въпреки, че за София нямам никакви претенции). Но дойде време да се смени концепцията и за това предложих да закупим на партия една карта, да я разгледаме как се държи из България и след това всеки сам ще решава какво да прави при следващите ъпдейти(дай боже да има).
DaveMF написа:И на мен точно това ми беше въпроса - дали тези карти ще се разчитат от нашите навигации..
Ами на официялния сайт на фирмата производител ако не вярваме...............

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Някои прегледа ли по торентите вече, че в момента нямам достъп до такива сайтове.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
От както я видях , че я има тази карта(приблизително от 2 години), я търся по торенти, но без никакъв успех
. Навсякъде има само Navteq. Имам някакви предположения, защо е така, но нека да видим какво ще стане с тази и след това ще анализираме
.

- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
ми дайте да се изброим колко се събрахме и да я взима ме !!
да кажем краен срок тази седмица .. който има желание и другата седмица да я поръчваме !
какво ще кажете !?
да кажем краен срок тази седмица .. който има желание и другата седмица да я поръчваме !
какво ще кажете !?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
К'вато и да е, няма да може да стъпи на малкия пръст на китайското ми отроче с iGO8. Да не говорим за местата с радари, камери и засади, за които iGO предупреждава и куп други опции. Само за красота ми е това нави МК4, абсолютно безполезна екстра в България. Ако пък наистина извадят няк'ва хубава карта, дето да ми измести въпросния китаец от джама.... А да давам пари, за нещо с половината функционалност на това дето имам в момента и то безплатно, не мерси. Май преувеличих за половината...
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Ами точно това е идеята, да се съберат пари от повече хора, така че да не се разбират като хвърлени на вятъра и след като всеки прецени за себе си добре ли му е, да решава за в бъдеще какво да прави
. Аз самият съм с PDA с няколко навигационни програми и знам разликите и в покритието и във функционалността на двете устройства, но пак казвам, че идеята е да сверим часовника на TeleAtlas-ката карта без някой да се чувства прецакан. Или поне моите виждания са такива
. Иначе е ясно, че за тези 200 лв., човек може да си купи китайска навигация, която да отключи и на нея да си инсталира каквото му хрумне с ако ще не Източна Европа, а ако му трябва и Обратната страна на Луната 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Оки пичове, аз влизам с 25 лв. На кого да ги пращам и как? Дано сте добри пророци.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Поръчал съм я и я чакам. Дано да дойде до края на другата седмица за да я тествам из югозападна България и Северна Гърция
. За разпространението и ще пиша като дойде и се направят няколко бакалски сметки
.
П.П. Тези 25 лв. ще стигнат и да почерпиш с някокло бири
.

П.П. Тези 25 лв. ще стигнат и да почерпиш с някокло бири

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
ivo1bg написа:Поръчал съм я и я чакам. Дано да дойде до края на другата седмица за да я тествам из югозападна България и Северна Гърция. За разпространението и ще пиша като дойде и се направят няколко бакалски сметки
.
П.П. Тези 25 лв. ще стигнат и да почерпиш с някокло бири.
Иво,да не забравиш да се обадиш като дойде

- ivo1bg
- FC BAYERN
-

И аз се включвам,бройте и мене
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
ако има карта на Телеатлас за БМВ то може да бъдете сигурни, че тя е на светлинни години пред Naviteq
всъщност спокойно може да разгледате покритието им за България чрез IGO 8.3:
Naviteq - само основни пътища и София,
Телеатлас - конкурира се успешно с Гармин
(с изключение на много малките градчета)
Всъщност от миналата година октомври Телеатлас нямат ъпдейти, но дори с това да останат пак е достатъчно за една напълно функционална навигация
всъщност спокойно може да разгледате покритието им за България чрез IGO 8.3:
Naviteq - само основни пътища и София,
Телеатлас - конкурира се успешно с Гармин

Всъщност от миналата година октомври Телеатлас нямат ъпдейти, но дори с това да останат пак е достатъчно за една напълно функционална навигация
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4